Από τις 20/7 έως τις 12/8 το Α΄ Φεστιβάλ Σερίφου

21:56 9/7/2012 - Πηγή: E-Typos
Το Α΄ Φεστιβάλ Σερίφου ανοίγει τις πύλες του στις 20 Ιουλίου και θα διαρκέσει έως τις 12 Αυγούστου, στο θέατρο της μαγευτικής Χώρας.
Στόχος της πολιτιστικής αυτής διοργάνωσης είναι η παρουσίαση ποικίλων εκδηλώσεων, στους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού, που θα περιλαμβάνουν συναυλίες σύγχρονου έντεχνου ελληνικού τραγουδιού, παραδοσιακών ακουσμάτων από τις χώρες της Μεσογείου, ρεμπέτικου, ξένης μουσικής από ξένους καλλιτέχνες, παραστάσεις θεάτρου, Καραγκιόζη, καθώς και αφηγήσεις παραμυθιών.

Επίσης οι διοργανωτές επιθυμούν να αναδειχθεί ο τόπος μέσα από τον πολιτισμό του και για τον λόγο αυτό, το Φεστιβάλ περιλαμβάνει και ελληνικά παραδοσιακά τραγούδια, καθώς και συναυλία σουραυλιού, το οποίο είναι ένα παραδοσιακό πνευστό όργανο που παίζεται κατ' εξοχήν στην Σέριφο και κατασκευάζεται από καλάμι από τους ίδιους τους μουσικούς.
Τέλος στόχος της διοργάνωσης είναι να προβληθεί το ελληνικό τουριστικό προϊόν. Οι τραγουδιστές-συνθέτες, Χρήστος Θηβαίος, Κώστας Θωμαΐδης, Ηλίας Λιούγκος, Ross Daly, Βαγγέλης Κορακάκης, Σοφία Βόσσου, Δημήτρης Μπάσης και οι ηθοποιοί Μαρία Πρωτόπαπα, Μαρία Γεωργιάδου, Νίκος Καλαμό, ήταν από τους πρώτους που ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό στην πρόσκληση της οργανωτικής επιτροπής. Την προσπάθειά αγκαλιάζουν φορείς και κάτοικοι του κυκλαδίτικου νησιού και φιλοδοξία όλων είναι, να καθιερωθεί το Φεστιβάλ Σερίφου ως θεσμός.
Keywords
Τυχαία Θέματα