Χ. Β. Ρομπάι: Το σχέδιο για την Ελλάδα είναι κάτι περισσότερο από ένα σχέδιο Μάρσαλ

14:16 29/5/2012 - Πηγή: E-Typos
Η Κύπρος έχει τη δύναμη και την αντοχή να αντιμετωπίσει αυτούς τους δύσκολους καιρούς για την οικονομία, δήλωσε τη Δευτέρα από την Κύπρο, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρόμπαι.
Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο κ. Βαν Ρόμπαι διαβεβαίωσε πως η Κύπρος μπορεί
να υπολογίζει στην προσωπική του στήριξη και σε αυτήν της ΕΕ στις προσπάθειες για επίτευξη λύσης και είπε πως όπως έγινε και στην περίπτωση της επανένωσης της Γερμανίας, ''μπορεί να έλθει η μέρα που η διαίρεση αυτού του νησιού, μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, θα τερματιστεί - ίσως απρόσμενα''.
Σε σχέση με την Ελλάδα, ο κ. Βαν Ρόμπαι σημείωσε πως ορισμένοι άνθρωποι ζητούν ένα ''Σχέδιο Μάρσαλ για την Ελλάδα'', προσθέτοντας πως η στήριξη της Ευρώπης ''ανέρχεται σε πολύ περισσότερα από το Σχέδιο Μάρσαλ!

"Η αλληλεγγύη μας είναι δεδομένη! Θέλουμε η Ελλάδα να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ σεβόμενη τις δεσμεύσεις της'', επεσήμανε.
Είπε ακόμη πως ''αντιμετωπίσαμε έκτακτες καταστάσεις''. Ειδικότερα, πρόσθεσε, η κατάσταση στην Ελλάδα είναι μοναδική, και απαιτεί τεράστιες προσπάθειες και θυσίες από τον ελληνικό λαό.
Keywords
Τυχαία Θέματα