Χιλιάδες διαδηλωτές σε όλη την Ευρώπη, κατά της ACTA

21:10 11/2/2012 - Πηγή: E-Typos
Τα γερμανικά μμε αναφέρουν τις βραδυνές ώρες σήμερα ότι σε 60 πόλεις της χώρας συνολικώς 150 χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν εναντίον της διεθνούς Εμπορικής Σμυφωνίας Καταπολέμησης της Παραποίησης, της ACTA, "με κεντρικά συνθήματα : 'Ελευθερία στο διαδίκτυο', 'Μεταρρύθμιση στη νομοθεσία πνευματικής ιδιοκτησίας".

Η ACTA υπεγράφη τον Ιανουάριο από τους εκπροσώπους 22 μελών της ΕΕ με
στόχο να προστατεύει τα πνευματικά δικαιώματα "συμπεριλαμβανόμενης της καταστρατήφησης στο ψηφιακό περιβάλλον".

Συνολικά πάντως οι χώρες μέλη στην ανωτέρω συμφωνία είναι 31, με δεδομένο ότι : Ηνωμένες Πολιτείες, Καναδάς, Ιαπωνία, Νέα Ζηλανδία, Σιγκαπούρη, Μαρόκο, Αυστραλία, Νότια Κορέα έχουν συνυπογράψει.

Ομως, μεταγενέστερα, εντάθηκαν οι διαμαρτυρίες από τους χρήστες στο 'Ιντερνετ, οι οποίοι δηλώνουν ότι οι αρχές όσων χωρών τελικά την υπογράψουν, θα φυλακίζουν πολίτες ακόμα και στην περίπτωση που : "το 'κόπιράιτ' δεν θα παραβιάζεται για εμπορικούς σκοπούς".

Ογκώδεις διαμαρτυρίες, στις οποίες μετείχαν εκπρόσωποι του κινηματογραφικού χώρου, προσωπικότητες από την κοινοβουλευτική αντιπολίτευση, έγιναν το τρέχον 24ωρο, στο ίδιο μοτίβο, σε :

-Τσεχία, Μάλτα, Πολωνία, Λιθουανία, Λετονία, Εσθονία και, τέλος, Σλοβενία.

Σε αριθμό κοινοβουλίων στην ΕΕ εκπροσωπούνται, πλέον, τόσο το "αντι-εξουσιαστικό" κίνημα "Occupy", όσο και το "Κόμμα Πειρατών".

Διεκδικούν, οι χρήστες στο 'Ιντερνετ να μην πληρώνουν ποσά, όταν συμβεί να μεταφέρουν, για έναν μη-εμπορικό σκοπό, στον υπολογιστή τους, διάφορα περιεχόμενα του 'κυβερνοχώρου'.

Εξ άλλου, στο Πόζναν της Πολωνίας μερικές εκατοντάδες πολίτες διαδήλωσαν σήμερα με τον ίδιο σκοπό, καθώς επίσης και περίπου δύο χιλιάδες πολίτες, στην Πράγα, αρκετοί μάλιστα, φορώντας με τρόπο συμβολικό μάσκες προσώπου, παρατείνοντας την ειρηνική κινητοποίησή τους παρά το επικρατούν δριμύ ψύχος.
Keywords
Τυχαία Θέματα