Δ. Γιαννακόπουλος: Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί

22:57 17/9/2013 - Πηγή: E-Typos
Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Γιώργος Χαλβατζάκης, βράβευσε τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Ανδριανό και αμέσως μετά τον πρόεδρο της «ΟΠΑΠ ΑΕ» με την έναρξη της εκδήλωσης της κλήρωσης της Α1 για τη σεζόν 2013-14. Προκάλεσε ο πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, λέγοντας: «Ελπίζω το πρωτάθλημα να τελειώσει μέσα στις τέσσερις γραμμές
και όχι έξω από αυτές. Με λύπη μου διαπιστώνω πως οι αδελφοί Αγγελόπουλοι (ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός) δεν είναι σήμερα εδώ. Θα ήθελα να τους απευθύνω ένα μήνυμα: Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί».

Αρχικά, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ανδριανός δήλωσε: «Ευχαριστώ τον ΕΣΑΚΕ για τη συμβολική βράβευση, την τιμητική προς την Πολιτεία γιατί διαχρονικά η Πολιτεία στήριξε το άθλημα του μπάσκετ. Βασικοί στόχοι της πολιτικής μας είναι η επίλυση των προβλημάτων και η ανάδειξη του αθλητισμού στη χώρα μας. Με διαφάνεια για το τελευταίο ευρώ κάθε Έλληνα. Η σημερινή κλήρωση ήρθε μετά από μια δύσκολη μέρα, μετά από τη μη πρόκριση της εθνικής μας μπάσκετ στην επόμενη φάση του Ευρωμπάσκετ. Έτσι είναι ο αθλητισμός. Η υπερηφάνεια και η στήριξή μας όμως είναι ακλόνητη. Δεν ξεχνάμε τι μας έχει προσφέρει. Ώριμοι αθλητικά παίκτες, ακαδημίες, μεταγραφές σε ομάδες του εξωτερικού και μεγάλες διακρίσεις σε συλλογικό επίπεδο. Το πρωτάθλημα της Α1 έχει φέρει σημαντικές διακρίσεις στην πατρίδα μας. Χωρίς περιστατικά που αμαυρώνουν το άθλημα, αδικούν τους παίκτες που αγωνίζονται και τη σοβαρή δουλειά που κάνουν οι παράγοντες των ομάδων. Τα όποια προβλήματα να μην μπαίνουν κάτω από το χαλί, αλλά να αντιμετωπίζονται έγκαιρα. Εύχομαι και αυτό το πρωτάθλημα να διεξαχθεί με γεμάτες κερκίδες.»

Ο πρέοδρος της «ΟΠΑΠ ΑΕ» Κωνσταντίνος Λουρόπουλος τόνισε: «Η διάκριση ανήκει στην εταιρία και στον ελληνικό λαό που στηρίζει τον ΟΠΑΠ. Τα χρήματα δεν είναι δικά μας είναι των παικτών. Στα 100 ευρώ που παίζουν οι παίκτες, τα 70 τα παίρνουν οι παίκτες, τα 8 οι πράκτορες και το 30% πάει στο κράτος. Στηρίζουμε τον αθλητισμό γιατί αισθανόμαστε την υποχρέωση να γυρίσουμε στην κοινωνία αυτό που πρέπει. Κι από αυτό πάλι παίρνει φόρο εισοδήματος το κράτος. Εγώ θα ονειρευόμουν σκορ αλλά ΝΒΑ... 152-148, αλλά… βολεύομαι και με κατοστάρες! Δεν τις αντέχω αυτές τις άμυνες. Εμείς παίζαμε... για το ποιος θα βάλει καλάθι, όχι ποιος δεν θα το φάει. Εύχομαι ένα πρωτάθλημα χωρίς βία. Όχι βία!»

Ο πρόεδρος ΕΣΑΚΕ, Γιώργος Χαλβατζάκης ευχήθηκε ένα υγιές και καλό πρωτάθλημα: «Το ευχάριστο είναι πως σήμερα οι αμαρτίες του παρελθόντος δεν επαναλαμβάνονται και είμαι σίγουρος πως δεν θα επαναληφθούν. Φέτος, ο ΕΣΑΚΕ πέτυχε 4 μήνες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος τριετή συμφωνία για τις 12 ομάδες –πλην Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού- που μας έφερε στην αγκαλιά της διοίκησης του συνδρομητικού καναλιού. ΟΠΑΠ ΑΕ και πρόεδρός της κύριος Λουρόπουλος αποτελεί παράδειγμα ορθούς, ειλικρινούς σχέσης, μίας σχέσης που είμαστε σίγουροι πως θα διατηρηθεί και στο μέλλον. Το νέο πρωτάθλημα θα είναι ακόμη πιο συναρπαστικό από το περυσινό. Στα χέρια μας είναι να το υπηρετήσουμε χωρίς φανατισμούς, αγκυλώσεις και προκαταλήψεις. Εχοντας ως αρχή την αγάπη για το άθλημα που υπηρετούμε ο καθένας από τη δική του θέση. Καλούμαι τους φιλάθλους να σταθούν ο καθένας δίπλα στις ομάδες τους. Εύχομαι ένα υγιές και καλό πρωτάθλημα».

Αμέσως μετά ξεκίνησαν οι βραβεύσεις για τη σεζόν 2012-13, με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Ανδριανό να βραβεύει το γενικό διευθυντή της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Χρήστο Σταυρόπουλο, για την κατάκτηση του τίτλου της Ευρωλίγκας από τους «ερυθρόλευκους».

Ο πρόεδρος της «ΟΠΑΠ ΑΕ», Κωνσταντίνος Λουρόπουλος παρέδωσε βραβείο στον πρόεδρο της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Ο τελευταίος ξεκίνησε λέγοντας:

«Το βραβείο είναι του Αργύρη. Δεν είναι δικό μου. Χάρη στις προσπάθειες Καλό πρωτάθλημα. Υγεία. Όχι μόνο στον αθλητισμό. Η Ελλάδα περνά πολύ δύσκολες στιγμές. Ελπίζω το πρωτάθλημα να τελειώσει μέσα στις τέσσερις γραμμές και όχι έξω από αυτές. Με λύπη μου διαπιστώνω πως οι αδελφοί Αγγελόπουλοι δεν είναι σήμερα εδώ. Θα ήθελα να τους απευθύνω ένα μήνυμα. Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί».

Κορυφαίος προπονητής της περυσινής χρονιάς, ο Αργύρης Πεδουλάκης τόνισε: «Εμείς στον Παναθηναϊκό δεν πιστεύουμε σε ατομικές διακρίσεις. Σε παγιδεύει. Αυτό το βραβείο αντανακλά την προσπάθεια των παικτών, όπως είπε και ο πρόεδρός μας. Ο Παναθηναϊκός επιστρέφει! Νιώθουμε το βάρος να εκπροσωπήσουμε επάξια το ελληνικό μπάσκετ εκτός συνόρων».

Το βραβείο του πιο δημοσιογραφικού παίκτη παρέλαβε ο Μπρεντ Πέτγουει, πρώην παίκτης του ΑΓΟ Ρεθύμνου και νυν του Ολυμπιακού: «Είναι μεγάλη πρόκληση για μένα ν΄αγωνιστώ στον Ολυμπιακό. Είναι μία πρόκληση που περίμενα εδώ και πολύ καιρό. Θα είμαι ακόμη πιο σοβαρός με τη φανέλα του Ολυμπιακού,» είπε αστειευόμενος για το γεγονός πως είχε τραγουδήσει το “Φωτιά με Φωτιά” του Κιάμου στο περυσινό All Star Game.

Καλύτερος νέος παίκτης ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ του Άρη. «Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί οι ομάδες δίνουν ευκαιρίες στα νέα παιδιά, όπως εγώ. Υγεία σε όλους κι ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα,» είπε ο Βεζένκοφ.

Ο πρόεδρος του Πανιωνίου, Ηλίας Λιανός, παρέδωσε τιμητική πλακέτα στον Βλαδίμηρο Γιάνκοβιτς. Ο γιος του Μπόμπαν Γιάνκοβιτς αναδείχτηκε «πιο βελτιωμένος παίκτης» την περασμένη σεζόν ως παίκτης της ομάδας της Νέας Σμύρνης. «Μία καλή σεζόν και υγεία πάνω απ’ όλα,» δήλωσε ο Γιάνκοβιτς που πλέον φορά τη φανέλα του Παναθηναϊκού.

Η κόρη του Θανάση Γιαννακόπουλου, Κατερίνα, βράβευσε τον αρχηγό των «πρασίνων» Δημήτρη Διαμαντίδη για την παρουσία του μία ακόμη χρονιά στην καλύτερη πεντάδα.

«Ευχαριστώ τους συμπαίκτες μου και τους προπονητές μου και να έχουμε ένα καλό πρωτάθλημα με υγεία,» είπε ο πάντα φειδωλός στα λόγια, Δημήτρης Διαμαντίδης.

Εν τη απουσία του Βασίλη Σπανούλη (ελέω Ευρωμπάσκετ) ο γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός Χρήστος Σταυρόπουλος παρέλαβε το βραβείο του αρχηγού των «ερυθρόλευκων» που ήταν επίσης μέλος της καλύτερης πεντάδας. «Ευχαριστώ πολύ όσους με επέλεξαν να είμαι στην καλύτερη πεντάδα. Θα άλλαζα αυτή τη θέση με την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Εύχομαι υγεία σε όλα τα παιδιά και να γίνει ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα,» έστειλε βιντεοσκοπημένο μήνυμα από τη Σλοβενία, ο Σπανούλης.

Στην καλύτερη πεντάδα (ισοβάθμησε με τον Σπανούλη) και ο Νίκος Παππάς: «Ευχαριστώ για αυτή την τιμητική διάκριση. Είναι ωραίο αίσθημα ν’ ανταμείβονται οι κόποι σου. Ευχαριστώ τη διοίκηση του Πανιωνίου, τους προπονητές και τους συμπαίκτες μου γιατί χωρίς αυτούς ίσως να μην ήμουν εδώ,» δήλωσε ο Παππάς που από το καλοκαίρι ανήκει στον Παναθηναϊκό.

Απών, όπως ο Σπανούλης λόγω της συμμετοχής του στο Ευρωμπάσκετ, ο Κώστας Παπανικολάου (μέλος της καλύτερης πεντάδας) μίλησε μέσω “video wall”: «Ιδιαίτερη τιμή για μένα. Είναι όρ να είσια μέσα στους καλύτερους παίκτες του πρωταθλήματος. Θα προτιμούσα να είναι διαφορετικά τα πράγματα. Θα προτιμούσα να είχε τελειώσει με την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Τι να κάνουμε, όμως; Έτσι είναι η ζωή. Εύχομαι να είναι όλοι υγιείς και να υπάρχει πάντα υγιής ανταγωνισμός».

Τέλος, με πατερίτσα ανέβηκε στο βάθρο ο Στεφάν Λάσμε του Παναθηναϊκού που ήταν το τελευταίο μέλος της καλύτερης πεντάδας τη σεζόν 2012-13: «Ευχαριστώ τους συμπαίκτες μου, τους προπονητές μου και τη διοίκηση γιατί χωρίς αυτούς δεν θα βρισκόμουν εδώ,» τόνισε ο Λάσμε.

Τιμητική βράβευση για τον πρόεδρο της ΚΑΕ Πανιώνιος, Ηλία Λιανό, ο οποίος δήλωσε: «Όσοι ασχολούνται με το μπάσκετ ξέρουν πως είναι φίλος μου ο Χαλβατζάκης. Ισως αποφάσισε να με βραβεύσει για να σπάσει τη μονοτονία να βραβεύει μόνο Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Λυπάμαι αν έχω στενοχωρήσει κόσμο όλα αυτά τα χρόνια. Ελπίζω να έχω δύναμη να συνεχίσω, γιατί κάποιοι τρελοί σαν κι εμάς δίνουμε ό,τι μπορούμε για να μπορεί ο κόσμος να συνεχίζει να περνά καλά»

Ο τέως πρόεδρος της ΚΑΕ Ίκαρος, Δημήτρης Αγγελόπουλος, παρέλαβε το βραβείο ήθους: «Τιμή αποτελεί να παίζει ο Ικαρος 4η χρονιά στην Α1. Τιμή γιατί παίρνουμε για 3η χρονιά το βραβείο ήθους. Εύχομαι ισονομία,» τόνισε.

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΚΑΟ Δράμας, Αριστείδης Ιωαννίδης παρέλαβε επίσης το βραβείο ήθους, λέγοντας: «Ο ΚΑΟΔ εκπέμπει τεράστια υγεία. Ευχαριστώ στους ιδιοκτήτες που καταβάλουν τα πάνδεινα».

Τέλος, ο Γιάννης Μολφέτας εκπροσώπησε τη διοίκηση του Απόλλωνα Πατρών που επίσης τιμήθηκε με το βραβείο ήθους.
Keywords
σπιτι, all star, θανασης γιαννακοπουλος, ευχαριστώ πολύ, εσακε, οπαπ, καε, παναθηναικος, ολυμπιακος, ευρωμπασκετ, νβα, υγιές, ελλαδα, star, game, νέα, σλοβενία, καλοκαιρι, πανιωνιος, καοδ, κινηση στους δρομους, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, Καλή Χρονιά, Θόδωρος Αγγελόπουλος, αγγελοπουλος, τελος του κοσμου, νεος παπας, γιωργος αγγελοπουλος, η ζωη, κοινωνια, κληρωση, σλοβενία, αθλητικα, δουλεια, εσακε, μπασκετ, νβα, σημερινη, υγεια, game, star, αγαπη, αγκαλια, ανδριανος, αθλητισμος, ακλονητη, γεγονος, γινει, δυναμη, διοικηση, δικη, ευχαριστο, ευρω, ειπε, υπαρχει, εταιρια, ζωη, υγιης, υφυπουργος, ιωαννιδης, καε, καε ολυμπιακος, καοδ, λυπη, λογια, μηνες, παντα, παιδια, πολιτεια, προβληματα, σεζον, σιγουρος, τεως, τιμη, υγιεις, φορα, χρηστος, κωνσταντινος, all star, ανηκει, δημητρης, χωρα, κωστας, κωστας παπανικολαου, λιανος, ομαδες, υγιές, ωραιο, ξεκινησε, χερια
Τυχαία Θέματα