Δ. Γιαννακόπουλος: Θα πάμε εκεί και θα το πάρουμε

14:33 19/4/2013 - Πηγή: E-Typos
Τη σιγουριά του για τη νίκη-πρόκριση του Παναθηναϊκού στη Βαρκελόνη, στον πέμπτο αγώνα της σειράς των πλέι οφ της Ευρωλίγκας με τη Μπαρτσελόνα, εξέφρασε σε δηλώσεις του μετά την αποψινή ήττα των «πρασίνων» στο ΟΑΚΑ, ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ο οποίος με τη λήξη του αγώνα κατευθύνθηκε στα «πράσινα» αποδυτήρια, όπου και συνεχάρη παίκτες και τεχνικό
επιτελείο. «Θα πάμε εκεί και θα το πάρουμε», τόνισε ο «ισχυρός άνδρας» της ΚΑΕ.

Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια δηλώσεων του Βίκτορ Σάδα στην ισπανική τηλεόραση, μετά την αποψινή επιτυχία της Μπαρτσελόνα, οπαδοί του Παναθηναϊκού του πέταξαν μπουκάλια και αντικείμενα.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αργύρης Πεδουλάκης): «Ήταν ένα κακό παιχνίδι από εμάς. Στο πρώτο δεκάλεπτο δεν ήμασταν καλοί. Χάσαμε την αυτοσυγκέντρωσή μας πάρα πολύ εύκολα και σε άμυνα και σε επίθεση. Μας άφησαν τη θέση "4" και προσπάθησαν να αποκόψουν τον Διαμαντίδη τελείως απ' το παιχνίδι. Πηγαίναμε με μία πάσα να σπάσουμε την άμυνα, δεν είχαμε υπομονή. Όσα σουτ βρήκαμε, είχε μπει το "πρέπει". Είναι δικαιολογοημένοι από εμένα. Την εμπειρία την περπατάς. Τα παιδιά έχουν καταβάλει τεράστια προσπάθεια. Έγινε το 2-2, υπάρχει κι άλλη αναμέτρηση στη Βαρκελόνη, θα πάμε με το ίδιο δόγμα για το αποτελέσματα. Θα δούμε τα λάθη μας και πρέπει να τα διορθώσουμε. Η αλήθεια είναι πως ο Σχορτσανίτης ήταν αρκετά καλός στο πρώτο ημίχρονο. Πολλές φορές σε transition κι οργανωμένα δεν πήρε τη μπάλα. Το πρόβλημα ήταν αμυντικό, όταν κλείσαμε τη διαφορά έκανε 3 συνεχόμενα λάθη, το παραδέχθηκε. Ήταν αλλιώς η τακτικής μας, με τον Ναβάρο τον τραβήξαμε έξω, δε μπορεί να αλλάξει να μαρκάρει. Ο Ματσιούλις πήρε προσπάθειες, έβαλε τη μπάλα κάτω. Προσπαθήσαμε, αλλά με πάθος, ενώ τώρα θέλει μυαλό. Πολλοί ήμασταν έτσι, λάθος μας. Ο "Σόφο" έχασε στο αμυντικό κομμάτι, τον τραβήξαμε έξω, ώστε να κλέψουμε τη μπάλα και να φύγουμε στον αιφνιδιασμό. Είναι ξεκάθαρο τι κάνει η Μπαρτσελόνα με τη ζώνη. Όπως εμείς στον "Σάρας". Δεν παίζει ακριβώς ζώνη, αφήνει το "4". Περάσαμε τον Ματσιούλις. Όσο προχωράς, γνωρίζεις τον άλλον. Τον πρώτο λόγο τον έχει η Μπαρτσελόνα για τους λόγους που προανέφερα. Τα παιδιά έχουν κάνει τεράστια υπέρβαση. Ο κόσμος σε παρασέρνει, βγάζει τεράστια ενέργεια. Το είπαμε, το ξαναείπαμε, πρώτα σου βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι. Απ' αύριο θα δουλέψουμε αυτό το κομμάτι. Δεν ξέρουμε αν θα έχουμε υποχρέωση την Κυριακή (Α1).Την Πέμπτη έχουμε μία "μάχη". Έχει ημέρες ακόμα. Θα δουλέψουμε να έχουμε το χαρακτήρα που έχουμε όλη τη χρονιά. Σε σειρά αγώνων το πληρώνεις. Η Μπαρτσελόνα είναι έμπειρη ομάδα, πολύ καλή. Θα πάμε να πολεμήσουμε, να το αλλάξουμε αυτό».

ΣΟΦΟΚΛΗΣ ΣΧΟΡΤΣΑΝΙΤΗΣ: «Η Μπαρτσελόνα είναι πολύ καλή ομάδα. Έχει πολλά θετικά στοιχεία και ξέραμε ότι θα είναι από τα φαβορί για την Ευρωλίγκα. Το γεγονός ότι κερδίσαμε και κάναμε κάποια βήματα στα προηγούμενα ματς, δεν σημαίνει ότι η Μπαρτσελόνα δεν μπορεί να μας νικήσει. Κάναμε λάθη στην άμυνα, έπρεπε να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι. Δεν καταφέραμε να ακολουθήσουμε τις οδηγίες του προπονητή μας και είχαμε διαστήματα που ήμασταν κολλημένοι στην επίθεση. Ό,τι έγινε, έγινε. Υπάρχουν πολλά πράγματα να δούμε στο βίντεο. Σημασία έχει να είμαστε καλά, να σηκώσουμε κεφάλι, να διορθώσουμε τα λάθη και όλα μπορούν να συμβούν. Εμείς θα πάμε να νικήσουμε στην Βαρκελώνη, όχι απλά να παίξουμε. Είχαμε μεγάλο πρόβλημα στα σουτ από την περιφέρεια αλλά δεν θα κάτσουμε να βρούμε δικαιολογίες. Δεν κάναμε αυτό που έπρεπε να κάνουμε. Η άμυνα όμως θεωρώ ότι παραμένει σε υψηλό επίπεδο. Απλά να παραμείνουμε σε αυτά που μας έχουν βοηθήσει να κερδίσουμε και να πάμε στο επόμενο ματς για τη νίκη».

ΓΙΟΝΑΣ ΜΑΤΣΙΟΥΛΙΣ: «Δεν ξέρω τι να πω. Από το ξεκίνημα αφήσαμε την Μπαρτσελόνα να προηγηθεί. Δεν ξέρω αν έκαναν κάποια κόλπα και μας κέρδισαν. Έχουμε ακόμα ένα παιχνίδι και πρέπει να προετοιμαστούμε για όλα. Όπως είδαμε το man to man και η ζώνη ήταν το βασικό πρόβλημα. Μπερδευτήκαμε από την τακτική της και αυτό μας πλήγωσε αρκετά. Αν δεν πιστεύαμε στην πρόκριση δεν θα πηγαίναμε στη Βαρκελώνη. Θα παλέψουμε. Είναι μία ευκαιρία ζωής να βρεθούμε στους τέσσερις και κανένας δεν πρόκειται να παρατήσει. Όλοι θα παλέψουν και θα δώσουν τα πάντα, γιατί είναι ένα και μοναδικό παιχνίδι. Αν δεν τα καταφέρουμε θα μείνουμε εκτός και αυτό δεν το θέλουμε».

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Τσάβι Πασκουάλ): «Είμαι χαρούμενος για νίκη, αντικατοπτρίζει τη δουλειά μας. Παλέψαμε επί μήνες για το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ. Πλέον έχουμε την πέμπτη αναμέτρηση της σειράς στο Παλαού. Είμαστε δύο ομάδες με καλό επίπεδο, αμφότερες παλέψαμε, το είδαμε απόψε. Στις προηγούμενες αναμετρήσεις δεν κάναμε καλή πρώτη περίοδο. Χάριν σ' αυτή ήμασταν πιο άνετοι κι ασκήσαμε πίεση στον Παναθηναϊκό. Αισθανόμασταν άνετα ακόμη κι όταν ο Παναθηναϊκός πλησίασε στους 8 πόντους, ευστοχήσαμε σε τρίποντο με τον Ναβάρο, ενώ ήδη παίζαμε καλή άμυνα. Ήμασταν σχετικά άνετοι».

ΣΑΡΟΥΝΑΣ ΓΙΑΣΙΚΕΒΙΤΣΙΟΥΣ: «Πραγματικά θέλω να φύγω να πάω στην Βαρκελόνη. Ήταν δύο πολύ δύσκολα παιχνίδια, με τόσο κόσμο στις εξέδρες. Επίσης, όταν συναντάς τόσους φίλους σου, δεν είναι εύκολο να παίξεις απέναντί τους. Πόσω μάλλον όταν δεν είναι ένα απλό ματς στην πρώτη φάση της διοργάνωσης, αλλά κρίνεται η συμμετοχή στα πλέι οφ. Με τις αντιδράσεις, τα χαμόγελά τους, σαν να με σκότωναν με τον καλύτερο τρόπο. Νιώθουμε πιο κοντά στο Λονδίνο σε σχέση με εκεί που ήμασταν πριν το τέταρτο παιχνίδι. Έχουμε φορτωμένο πρόγραμμα, γιατί έχουμε παιχνίδια και στο πρωτάθλημα, την ώρα που ο Παναθηναϊκός έχει την βοήθεια της λίγκας στην Ελλάδα, γιατί άλλωστε το αξίζει και δεν παίζει στο πρωτάθλημα. Πλέον, έχουμε αρκετές ημέρες να ξεκουραστούμε μέχρι την άλλη Πέμπτη. Δεν επιτρέψαμε εύκολους πόντους στον Παναθηναϊκό, γιατί αν τους αφήναμε, ξέρει να σου κάνει ζημιά και να σε τελειώσει. Είχαμε δει τα λάθη που κάναμε στα προηγούμενα παιχνίδια και τα βελτιώσαμε».

ΒΙΚΤΟΡ ΣΑΔΑ: «Ήμασταν πάρα πολύ συγκεντρωμένοι, καθώς δεν επιτρέψαμε τα εύκολα καλάθια σε έναν αντίπαλο που μας πίεσε αρκετά. Η άμυνα ζώνης που παίξαμε ήταν πολύ καλή, οι Ναβάρο και Ουέρτας έπαιξαν πολύ καλά στην επίθεση και όλοι έδωσαν το καλύτερό τους στην άμυνα. Τώρα, πάμε στο πέμπτο παιχνίδι, που θέλαμε. Ο Παναθηναϊκός είχε καλύτερο index, αλλά η σειρά έχει ακόμα δρόμο. Θα πρέπει να προετοιμαστούμε καλά, ακόμη καλύτερα τώρα και να μελετήσουμε τα δυνατά τους σημεία. Είναι ωραίο να παίζεις πέμπτο παιχνίδι και ειδικά στο “Παλαου Μπλαουγκράνα”».
Keywords
Τυχαία Θέματα