Δ. Κατσίβελης: Αφιερωμένη η πρόκριση στον Μάντζαρη

14:05 29/4/2013 - Πηγή: E-Typos
Ο Δημήτρης Κατσίβελης βγήκε από την... αφάνεια φέτος και είχε τη δική του συνεισφορά στην πρόκριση του Ολυμπιακού στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας, στο Λονδίνο (10-12 Μαϊου). Μετά το σοβαρό τραυματισμό του Βαγγέλη Μάντζαρη, ο 21άχρονος γκαρντ άρχισε να παίρνει περισσότερο χρόνο συμμετοχής από τον τεχνικό των «ερυθρολεύκων», Γιώργο Μπαρτζώκα, με τον... μικρό να βοηθά την ομάδα του ήδη από τους τελευταίους αγώνες της φάσης των
«16», αλλά κυρίως στη σειρά των πλέι οφ με την Αναντολού Εφές. Η ομάδα του Πειραιά τον είχε αποκτήσει στις 6 Αυγούστου 2010 για πέντε χρόνια, από τον Μαντουλίδη, και τώρα, στην 3η χρονιά του στην ομάδα του Πειραιά, ετοιμάζει βαλίτσες για Λονδίνο και όπως φαίνεται... δεν θα είναι για τουρισμό!

Με ύψος 1.94μ., ο Κατσίβελης διαθέτει εκπληκτικά σωματικά προσόντα για τη θέση του και, αν συνεχίσει έτσι, όλα δείχνουν πως θα έχει ένα λαμπρό μέλλον. Ο ίδιος γνωρίζει καλά πάντως πως οι ατομικές διακρίσεις περνούν σε δεύτερη μοίρα και πρώτα έρχεται η ομάδα: «Προσωπικά θέλω να είμαι έτοιμος, όσο μπορώ βέβαια, και να βοηθάω την ομάδα μου. Μακάρι να πετύχουμε τους άλλους δύο στόχους, την κατάκτηση της Ευρωλίγκας και της Α1», δήλωσε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΜΠΕ) πανευτυχής για την πρόκριση ο Δημήτρης Κατσίβελης. Πού θα ήθελε να αφιερώσει αυτή την πρόκριση; «Θα ήθελα να την αφιερώσω στον Βαγγέλη Μάντζαρη και σε όλους τους Ολυμπιακούς», απάντησε ο πρωταθλητής Ευρώπης με την εθνική Εφήβων το 2008, δευτεραθλητής κόσμου με την εθνική Νέων το 2009 και ασημένιος στο Ευρωπαϊκό Νέων το 2010.

Θυμήθηκε τον 5ο αγώνα της σειράς με την Αναντολού Εφές και την εκπληκτική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλαθλοι της ομάδας του: «Πετύχαμε μία πολύ σημαντική πρόκριση. Η άμυνα και η ευστοχία σε μακρινά σουτ στον 5ο προημιτελικό με την Αναντολού Εφές μας χάρισαν την πρόκριση. Ξεκινήσαμε πιεσμένοι στον τελευταίο αγώνα, λόγω της αστοχίας μας στα ελεύθερα σουτ στο πρώτο ημίχρονο. Όμως δεν χάσαμε ποτέ την πίστη μας και στη συνέχεια βγάλαμε άμυνες. Ο κόσμος μας βοήθησε πάρα πολύ, ειδικά όταν ήμασταν πίσω στο σκορ. Μας εμψύχωσε και τον ευχαριστούμε πάρα πολύ».

Και τώρα... ΤΣΣΚΑ Μόσχας στον ημιτελικό της 10ης Μαΐου, σε ένα "remake" του περυσινού τελικού: «Έχουμε χρόνο ακόμη μπροστά μας για να σκεφτούμε τον ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ. Σήμερα συγκεντρωνόμαστε μόνο στον αυριανό αγώνα με τον Πανιώνιο. Θέλουμε τη νίκη μέσα στη Νέα Σμύρνη και μετά θα σκεφτούμε το φάιναλ φορ», κατέληξε ο νεαρός γκαρντ του Ολυμπιακού.
Keywords
Τυχαία Θέματα