Διαπραγμάτευση και όχι τζογάρισμα

06:01 28/5/2012 - Πηγή: E-Typos
Η δημοσκόπηση της Pulse που δημοσιεύθηκε στον Τύπο της Κυριακής είχε ξεχωριστό ενδιαφέρον σε ό,τι αφορά τη θέση των πολιτών απέναντι στο Μνημόνιο και την παραμονή μας στο ευρώ.
Σύμφωνα με την έρευνα, δύο στους τρεις ερωτηθέντες τάσσονται υπέρ της επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου και της δανειακής
σύμβασης ενώ μόνο το 26% ζητάει την κατάργησή τους. Ουσιαστικά οι πολίτες δίνουν ψήφο στην παραμονή μας στην ευρωζώνη αλλά με άλλη πολιτική από αυτή του Μνημονίου που κατέστρεψε την πραγματική οικονομία και οδήγησε τη χώρα στο φαύλο κύκλο της ύφεσης και της ανεργίας.
Ποιος μπορεί όμως να πετύχει την καλύτερη επαναδιαπραγμάτευση; Σίγουρα όχι αυτός που διαχειρίσθηκε το Μνημόνιο τα τελευταία 2 χρόνια, αλλά ούτε αυτός που θέλει να ρισκάρει την προοπτική της Ελλάδας με την καταγγελία της συμφωνίας.
Σε αυτή την οριακή συγκυρία στην οποία βρίσκεται η χώρα μας, η κεντροδεξιά παράταξη εμφανίζει σημάδια συσπείρωσης και επανασυγκρότησης με βάση όχι προσωπικές επιδιώξεις αλλά το εθνικό συμφέρον. Οι δεσμεύσεις του προέδρου της Ν.Δ. ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν άλλες μειώσεις μισθών και συντάξεων ούτε θα αναζητηθούν λεφτά (που άλλωστε δεν υπάρχουν) από την υπερφορολόγηση νοικοκυριών και επιχειρήσεων μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για επαναδιαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου.
Η Ελλάδα δεν θα σωθεί με τις κρατικοδίαιτες συνταγές της δεκαετίας του ‘80, που έχουν ως προαπαιτούμενο την αφθονία των κεφαλαίων, αλλά μέσα από τις αποκρατικοποιήσεις και την ιδιωτική πρωτοβουλία, που απειλείται πλέον να μπει σε καθεστώς παρανομίας…
Keywords
Τυχαία Θέματα