Δηλώσεις Αταμάν, Αρόγιο, Αλντεμίρ για το Γαλατασαράι-Ολυμπιακός

Το σεβασμό τους στον πρωταθλητή Ευρώπης 2012 και 2013 Ολυμπιακό εξέφρασαν ο τεχνικός της Γαλατασαράι, Εργκίν Αταμάν, ο Πορτορικανός διεθνής Κάρλος Αρόγιο (βλ. φωτό) και ο Φουρκάν Αλντεμίρ, με δηλώσεις τους στην ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας. Και οι τρεις θεωρούν πως σημαντικό ρόλο στην προσπάθειά τους για τη 2η νίκη τους σε ισάριθμες αγωνιστικές στη διοργάνωση φέτος θα παίξει η ατμόσφαιρα που θα δημιουργήσουν οι φίλαθλοί τους στο «Αμπντί Ιπεκτσί».

Ο προπονητής της Γαλατασαράι, Εργκίν Αταμάν τόνισε: «Ο Ολυμπιακός
διαθέτει έμπειρους παίκτες που παίζουν πολύ οργανωμένα στην επίθεση και ασκούν πίεση στην άμυνα. Αγωνίζονται ομαδικά στα συστήματα έχοντας ηγέτη τον Βασίλη Σπανούλη. Η δική μας φιλοσοφία είναι παρόμοια με αυτή του αντιπάλου. Για το λόγο αυτό και με τη βοήθεια των φιλάθλων μας, περιμένω μία καλή ομαδική προσπάθεια και πολύ πάθος από όλους μας τους παίκτες για να πάρουμε αυτή τη νίκη», είπε ο τεχνικός των πρωταθλητών Τουρκίας.

Ο ηγέτης της Γαλατασαράι, Κάρλος Αρόγιο, εξήγησε πως, αν και στη Γαλατασαράι σέβονται τον πρωταθλητή Ευρώπης, θα μπουν στον αγώνα με μεγάλες προσδοκίες: «Όταν πρόκειται να αντιμετωπίσεις τον "back to back" πρωταθλητή Ευρώπης, ξέρεις ότι θα έχεις δύσκολο παιχνίδι. Πρέπει να προετοιμαστείς πολύ καλά γι΄αυτό. Έχουμε μεγάλες προσδοκίες και εξαρτάται από εμάς να παίξουμε καλά μπροστά στο κοινό μας. Προφανώς και σεβόμαστε πολύ τον Ολυμπιακό και τους παίκτες του, αλλά πιστεύω ότι έχουμε τη δυνατότητα να κερδίσουμε οποιοδήποτε παιχνίδι με το ρόστερ που έχουμε. Ελπίζουμε να κάνουμε ένα καλό ματς, αλλά ξέρουμε ότι θα αντιμετωπίσουμε έναν δύσκολο αντίπαλο».

Για τις 25 νίκες σε 26 αγώνες της Γαλατασαράι πέρυσι στην Τουρκία, ο Αρόγιο θυμήθηκε: «Περάσαμε πολλά και είχαμε πολλούς τραυματίες, αλλά παραμείναμε συγκεντρωμένοι, με μεγάλο κίνητρο και πίστη στους εαυτούς μας και πιστεύαμε πως μπορούσαμε να νικήσουμε οποιονδήποτε αντίπαλο σε οποιεσδήποτε περιστάσεις. Η ομάδα εξελίχθηκε πολύ, γίναμε πιο ώριμοι».

Όταν δε ρωτήθηκε για τις πιθανότητες διάκρισης της Γαλατά στην Ευρωλίγκα φέτος, ο Πορτορικανός απάντησε: «Ξέρουμε τις ευθύνες μας από τη στιγμή που έχουμε καλό ρόστερ. Ελπίζουμε να γίνουμε η ομάδα που όλοι περιμένουν».

Στο τέλος, ο Αρόγιο ρωτήθηκε και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, όταν το Πουέρτο Ρίκο είχε επικρατήσει των ΗΠΑ: «Ήταν μία στιγμή υπερηφάνειας και τιμής. Νιώθω πολύ τυχερός που ήμουν μέρος αυτής της επιτυχίας. Όλοι επιλεχθήκαμε για να ζήσουμε μία ιστορική στιγμή. Ήμασταν μέρος μίας στιγμής που πάντα θα θυμούνται στην χώρα. Ο κόσμος ακόμα εξακολουθεί να μιλάει γι΄αυτό το ματς και είμαι πραγματικά υπερήφανος. Είμαι πολύ χαρούμενος που το έζησα».

Από την μεριά του, ο Φουρκάν Αλντεμίρ σχολίασε στη σελίδα της Ευρωλίγκας για τον αυριανό αγώνα με τον Ολυμπιακό: «Όλοι οι συμπαίκτες μου γνωρίζουν πως θα έχουμε καταπληκτική ατμόσφαιρα την Πέμπτη, ο κόσμος μας θα μας υποστηρίξει πολύ ένθερμα και εμείς θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να ολοκληρώσουμε με νίκη τη βραδιά».
Keywords
Τυχαία Θέματα