Δηλώσεις Ματσιούλις,Ούκιτς για τον 5ο αγώνα με Μπαρτσελόνα

14:06 24/4/2013 - Πηγή: E-Typos
Με επιβάτες την αποστολή του Παναθηναϊκού και 100 φιλάθλους, κατόχους εισιτηρίων διαρκείας, αναχώρησε περίπου στις 11:00 το πρωί το τσάρτερ που ναύλωσε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος για τη Βαρκελόνη. Μετά τον Αργύρη Πεδουλάκη, που δήλωσε πως την πίεση στον 5ο προημιτελικό με την Μπαρτσελόνα αύριο (22:00) θα έχει η γηπεδούχος, αισιόδοξοι για το "break" μέσα στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» και την πρόκριση στο φάιναλ φορ του Λονδίνου, δήλωσαν
ο Λιθουανός διεθνής σμολ φόργουορντ Γιόνας Ματσιούλις και ο Κροάτης διεθνής γκαρντ Ρόκο Λένι Ούκιτς.

Ο Γιόνας Ματσιούλις, επισήμανε πως αν ο Παναθηναϊκός παίξει το ίδιο καλά, όπως στα δύο πρώτα παιχνίδια στη Βαρκελόνη, τότε έχει πιθανότητες για νίκη πρόκριση. «Όλα είναι πιθανά. Πρέπει να παίξουμε όπως στα δύο πρώτα ματς. Στο τρίτο ήμασταν έτσι κι έτσι, ενώ στο 4ο ήμασταν τραγικοί. Αν παίξουμε όπως στα δύο πρώτα παιχνίδια μπορούμε να τα καταφέρουμε ξανά». Για τη ζώνη της Μπαρτσελόνα ο Λιθουανός σμολ φόργουορντ σχολίασε: «Είχαμε χρόνο να δουλέψουμε. Θα δούμε όμως, γιατί η προπόνηση δεν είναι το ίδιο με τον αγώνα. Υπάρχουν λύσεις, οι προπονητές μας τις έδειξαν και τώρα είναι η σειρά μας να τις εφαρμόσουμε στο γήπεδο. Κάθε φορά υπάρχει πίεση γιατί έτσι είναι η δουλειά μας. Και οι δύο ομάδες παίζουν για το φάιναλ φορ, επομένως η πίεση είναι ίδια. Χρειαζόμαστε τη νίκη αλλά δεν μιλάμε για πίεση, καθώς αυτή είναι η δουλειά μας», εξέφρασε αισιοδοξία ο Ματσιούλις.

Ο Κροάτης γκαρντ, Ρόκο Λένι Ούκιτς, είπε από την πλευρά του: «Στα πρώτα τρία παιχνίδια ήμασταν καλύτεροι, ωστόσο στο τελευταίο ενάμιση ματς μας εγκλώβισαν με την άμυνα ζώνης που έπαιξαν. Δεν θα είναι εύκολο παιχνίδι, το ξέρουμε αυτό. Χρησιμοποιήσαμε αυτές τις επτά μέρες που είχαμε για να ξεκουράσουμε το κορμί και το μυαλό μας, έτσι ώστε να είμαστε πανέτοιμοι για το ματς της Πέμπτης. Μετά την ήττα μέσα στο γήπεδο μας θέλουμε να παίξουμε καλά για να ανακτήσουμε ξανά την χαμένη μας αυτοπεποίθηση. Όλα είναι θέμα ρυθμού και θα πρέπει να τον κρατήσουμε σε χαμηλό τέμπο, όπως κάναμε στα προηγούμενα παιχνίδια».

Οι διαιτητές της αναμέτρησης Μπαρτσελόνα-ΠΑΟ

Ο Ιταλός διαιτητής Λουίτζι Λαμόνικα, μαζί με τους Γιακούμπ Ζαμοϊσκι (Πολωνία) και Όλεγκς Λάτισεβς (Λετονία), θα διευθύνουν τον 5ο προημιτελικό της Ευρωλίγκας, ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και τον Παναθηναϊκό, όπως ανακοίνωσε σήμερα η διοργανώτρια αρχή.

Ο Λαμόνικα θα «σφυρίξει» δεύτερη φορά στη σειρά του συγκεκριμένου ζευγαριού, καθώς ήταν πάλι πρώτος διαιτητής στον τρίτο προημιτελικό και πρώτο στο ΟΑΚΑ, όταν ο Παναθηναϊκός είχε επικρατήσει 65-63, κάνοντας το 2-1 στη σειρά. Πλέον, με τις δύο ομάδες να βρίσκονται στο 2-2, δίνουν... τελικό αύριο, για την πρόκριση στο φάιναλ φορ της διοργάνωσης, που φέτος θα διεξαχθεί το τριήμερο 10-12 Μαϊου, στο Λονδίνο.
Keywords
Τυχαία Θέματα