Εκόνες καταστροφής, στην Αθήνα - Πλιάτσικο και αποκαϊδια στο κέντρο της πόλης

12:25 13/2/2012 - Πηγή: E-Typos
Εμπρησμοί σε τουλάχιστον σε σαράντα πέντε (45) κτίρια και καταστήματα, σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια των χθεσινών επεισοδίων, στην Αθήνα, ενώ σε άλλα σημειώθηκαν φθορές και πλιάτσικο.

Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση δακρυγόνων μέσων, ενώ σε πολλές περιπτώσεις συνόδευσαν Πυροσβεστικά οχήματα, προκειμένου να φθάσουν αυτά στους χώρους εκδήλωσης των πυρκαγιών. Παράλληλα, απεγκλώβισαν πολίτες που βρίσκονταν εντός κτιρίων που είχαν προκληθεί εμπρησμοί.

Συνελήφθησαν εξήντα επτά άτομα για επιθέσεις
σε βάρος αστυνομικών, δολιοφθορές κατά κτιρίων και καταστημάτων, καθώς και κλοπές αντικειμένων και εμπορευμάτων από καταστήματα. Παράλληλα, προσήχθησαν από διάφορες περιοχές της Αθήνας και εξετάζονται άλλα εβδομήντα πέντε άτομα.

Από τις επιθέσεις τραυματίσθηκαν εξήντα οκτώ αστυνομικοί, αλλά και πολλοί πολίτες οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία. Προανάκριση ενεργείται από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων.

Πενηντατεσσέρεις πολίτες και αστυνομικοί μεταφέρθηκαν ωε τώρα στα νοσοκομεία με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, με αναπνευστικά προβλήματα αλλα και μικροκαταγματα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στο νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς μεταφέρθηκαν 42 τραυματίες και 12 στο νοσοκομείο Σωτηρία. Σύμφωνα με πληροφορίες απο το υπουργείο Υγείας, η κατάσταση των τραυματιών δεν εμπνεύει ανησυχίες

Ο Μ. Γλέζος

Με φανερά τα συμπτώματα της δύσπνοιας, εξαιτίας της ρήψης χημικών από τις αστυνομικές δυνάμεις, έφθασε πριν από λίγο στη Βουλή ο Μανώλης Γλέζος ο οποίος δήλωσε ότι τα μέτρα αυτά τα οποία είναι εναντίον του ελληνικού λαού καταλύουν επιπλέον κάθε έννοια συνταγματικής και δημοκρατικής νομιμότητας.
Ο κ. Γλέζος έθεσε το ερώτημα γιατί δεν προκηρύχθηκαν εκλογές προκειμένου ό,τι αποφασιστεί να έχει την έγκριση του ελληνικού λαού ενώ κατέληξε λέγοντας "δεν έχουν ιδέα τι σημαίνει εξέγερση του ελληνικού λαού και ο ελληνικός λαός είναι εξεγερμένος".

Διαμαρτυρία του Π. Λαφαζάνη, για τη ρίψη χημικών σε διαδηλωτές

Να σταματήσει τον χημικό πόλεμο που έχει εξαπολύσει εναντίον των διαδηλωτών>>, αξίωσε από την κυβέρνηση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης. Ο κ.Λαφαζάνης κατήγγειλε πως οι διαδηλωτές εναντίον του Μνημονίου, μεταξύ των οποίων και οι Μίκης Θεοδωράκης και Μανώλης Γλέζος, αντιμετωπίζουν προβλήματα από τα χημικά της Αστυνομίας - και κατηγόρησε την κυβέρνηση πως
Keywords
Τυχαία Θέματα