Έκτακτη Σύνοδο προγραμματίζουν οι πρυτάνεις

20:55 3/4/2012 - Πηγή: E-Typos
Ανανέωση 20.51

Έκτακτη Σύνοδος πρυτάνεων αναμένεται να συγκληθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, τις αμέσως επόμενες ημέρες, και πολύ πιθανόν την προσεχή Τρίτη, προκειμένου να καθορίσουν οι πανεπιστημιακοί τη στάση τους, αφού όπως λένε οι πιστώσεις δεν επαρκούν ούτε για τους τρέχοντες λογαριασμούς.

Οι πρυτάνεις που συνεδρίασαν απόψε στο Ε.Μ. Πολυτεχνείο, διαπίστωσαν ότι υπάρχουν προβλήματα με τη χρηματοδότηση των πανεπιστημίων, ενώ άσκησαν κριτική στην κυβέρνηση λέγοντας ότι παλινωδεί όσον αφορά στο θέμα της χρηματοδότησης των ιδρυμάτων.

Μάλιστα, τόνισαν ότι με την καταβολή στα Ιδρύματα του 25% της χρηματοδότησης, δηλαδή την καταβολή των δόσεων των μηνών Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου Μαρτίου, δεν λύνεται το πρόβλημα, καθώς όπως επισημαίνουν θα εξοφλήσουν υποχρεώσεις που έχουν ήδη συσσωρευτεί.

Αμέσως μετά το Πάσχα, διεμήνυσαν οι πρυτάνεις, θα υπάρξουν προβλήματα ακόμη και για την ασφάλεια των φοιτητών, αφού δεν θα μπορούν να συντηρήσουν ούτε τα ασανσέρ των πανεπιστημιακών κτιρίων. Συμπλήρωσαν ότι λογαριασμοί του ηλεκτρικού ρεύματος, του νερού, του τηλεφώνου, ανάγκες σίτισης και στέγασης των φοιτητών βρίσκονται στον αέρα, αν δεν δοθεί άμεσα επιχορήγηση.

Ενημέρωση 20.20
Σε δεινή οικονομική κατάσταση βρίσκονται πλέον τα Πανεπιστήμια, όπως δηλώνουν οι πρυτάνεις, που συνεδρίασαν σήμερα στο Ε.Μ. Πολυτεχνείο. Μετά την απόρριψη τής κατάθεσης τροπολογίας, για τη συγκρότηση προϋπολογισμών από τις Συγκλήτους των Ιδρυμάτων, τα τελευταία θα χρηματοδοτούνται με μηνιαίες δόσεις και συγκεκριμένα με δωδεκατημόρια, όπως είχε αποφασισθεί από την Άννα Διαμαντοπούλου και τον Κ. Αρβανιτόπουλο.

Ο προεδρεύων τής Συνόδου Πρυτάνεων, Τριαντ. Αλμπάνης, επισήμανε σήμερα ότι τα Πανεπιστήμια, τα οποία αναμένουν να εισπράξουν το 25% τής χρηματοδότησης και συγκεκριμένα τις δόσεις Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου, Μαρτίου, δεν θα καταφέρουν να βγουν από το οικονομικό αδιέξοδο, στο οποίο βρίσκονται σήμερα και ενδεχομένως θα αναγκαστούν να αναστείλουν βασικές λειτουργίες τους, δεδομένου ότι υπάρχει και το
Keywords
Τυχαία Θέματα