Έκτακτοι έλεγχοι, σε περισσότερα από 4.000 πλοία από το Paris MOU

17:30 1/3/2012 - Πηγή: E-Typos
Περίπου 4.386 πλοία επιθεωρήθηκαν από την κεντρική υπηρεσία έκτακτων επιθεωρήσεων ελέγχου πλοίων Paris MOU (Port State Control Committee) από 1ης Σεπτεμβρίου μέχρι 30 Νοεμβρίου 2011.

Οι επιθεωρητές του Paris MOU που αποτελείται από 27 συμμετέχουσες ναυτικές αρχές διαπίστωσαν 1.589 ελλείψεις σχετικές με το αντικείμενο του Συγκεντρωτικού Ελέγχου, ενώ σε 42 πλοία επιβλήθηκε το μέτρο της κράτησης.

Οι επιθεωρήσεις που διενεργήθηκαν αφορούσαν κυρίως πλοία γενικού φορτίου, πολλαπλής χρησιμότητας, χύδην φορτίου, εμπορευματοκιβωτίων, καθώς και
δεξαμενόπλοια μεταφοράς χημικών προϊόντων και πετρελαίου.

Επίσης, οι περισσότερες επιθεωρήσεις διενεργήθηκαν σε πλοία που έφεραν σημαία Παναμά, Μάλτας, Αντίγκουα και Μπαρμπούντα, και Λιβερίας.

Το μέτρο της κράτησης επιβλήθηκε σε 42 πλοία, κυρίως γενικού φορτίου πολλαπλής χρησιμότητας και χύδην φορτίου, για ελλείψεις σχετικές με το αντικείμενο του Συγκεντρωτικού Ελέγχου, ενώ ποσοστό 31% των περιπτώσεων κράτησης αφορούσαν πλοία ηλικίας 30 ετών και άνω.

Οι σημαίες με τον μεγαλύτερο αριθμό κρατήσεων ήταν ο Παναμάς, ο Άγιος Βικέντιος, οι Γρεναδίνες και η Τουρκία.

Η επιτροπή του Paris MOU (Port State Control Committee), κατά την 45η συνεδρίασή της τον Μάιο του 2012, θα εξετάσει αναλυτικότερα τα αποτελέσματα του προαναφερθέντος Συγκεντρωτικού Ελέγχου, ενώ ακολούθως σχετική αναφορά θα υποβληθεί στον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (ΙΜΟ), ο οποίος έχει έδρα το Λονδίνο και επιβλέπει τη σωστή και ασφαλή συνεργασία μεταξύ των χωρών- μελών του στον τομέα της ναυσιπλοΐας.
Keywords
Τυχαία Θέματα