ΕΛ.ΑΣ: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία των συλληφθέντων στα επεισόδια

18:20 16/2/2012 - Πηγή: E-Typos
Τα στοιχεία και τα πρόσωπα πέντε ατόμων, που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων την Κυριακή στο κέντρο της Αθήνας, και βαρύνονται, κατά περίπτωση, με τις κατηγορίες της απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης κατά συρροή και από κοινού σε βάρος αστυνομικών κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας τους, διατάραξη κοινής ειρήνης από δράστες που εκτέλεσαν βιαιοπραγίες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, έκρηξης από την οποία θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών βομβών, με
σκοπό να χρησιμοποιηθούν για να προξενήσουν κίνδυνο για άνθρωπο, καθώς και για αντίσταση κατά της Αρχής, έδωσε στη δημοσιότητα της ΕΛΑΣ.

Πρόκειται για τους:

* Ευάγγελο ΚΑΪΛΟΓΛΟΥ του Κωνσταντίνου και της Χριστίνας, γεν. 23-10-1975 στη Γερμανία

* Αλέξανδρο ΚΙΟΣΗ του Βασιλείου και της Πανωραίας, γεν. 28-09-1972 στη Μεταμόρφωση

* Μιχαήλ-Παναγιώτη ΚΟΥΚΟΥΤΑ του Ευστρατίου και της Αθανασίας, γεν. 03-05-1990 στον Χολαργό Αττικής

* Ιπποκράτη ΠΑΝΤΑΖΩΝΗ του Γρηγορίου και της Αικατερίνης, γεν. 25-05-1989 στην Αθήνα

* Yasid AHMED του Nasim και της Fatima, γεν. 30-03-1993 στην Παλαιστίνη, ο οποίος κατηγορείται για ληστεία κατά συναυτουργία και κλοπή από κοινού.

Όπως διευκρινίζεται από την ΕΛΑΣ, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, οι πέντε συμμετείχαν σε ομάδες προσώπων που παρεισέφρησαν στον κύριο όγκο πλήθους διαφόρων φορέων, που πραγματοποιούσε συγκέντρωση στην ευρύτερη περιοχή της πλατείας Συντάγματος, και εκδήλωσαν επιθέσεις εναντίον αστυνομικών δυνάμεων με ρίψεις βομβών μολότοφ, πετρών και άλλων αντικείμενων. Ο αλλοδαπός τις βραδινές ώρες, εκμεταλλευόμενος τις παραπάνω επιθέσεις αφαίρεσε με βία χρήματα, προσωπικά αντικείμενα και εμπορεύματα από ιδιώτη καταστηματάρχη.

Επιπλέον, η Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα και 23 φωτογραφίες αγνώστων έως σήμερα προσώπων, που συμμετείχαν στα επεισόδια και καλεί οποιονδήποτε πολίτη διαθέτει ή γνωρίζει πληροφορίες για τα πρόσωπα, που διακρίνονται να επικοινωνεί με τα τηλέφωνα 170, 1964 της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας. Από την ιστοσελίδα της Αστυνομίας διευκρινίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της συνομιλίας.

Ο πολίτης, που μπορεί να παράσχει οποιαδήποτε πληροφορία μπορεί να απευθυνθεί και στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα