Ενενήντα λεπτά χωρίζουν την Εθνική Ελλάδας από την πρόκριση στο Μουντιάλ της Βραζιλίας

Την πρόκριση που θα βγάλει τους Ελληνες στους δρόμους και θα κάνει λίγο το χειλάκι τους να γελάσει, είναι έτοιμη να πάρει απόψε (21.00, Mega, OTEsport1) η Εθνική ομάδα στο Βουκουρέστι κόντρα στη Ρουμανία. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στην κατάμεστη από 55.000 Ρουμάνους «Νατσιονάλ Αρένα» θέλει να εξαργυρώσει την «επιταγή» του 3-1 στο «Γ. Καραϊσκάκης» και να βρεθεί για δεύτερη συνεχόμενη φορά και τρίτη συνολικά σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου, ξεπερνώντας στα πλέι οφ το «εμπόδιο» της ομάδας του Πιτούρκα.

Ο Φερνάντο Σάντος είναι σίγουρος
ότι η πρόκριση θα έρθει και μάλιστα δίχως να χρειαστεί η διαδικασία των πέναλτι. «Αυτό που ξέρω είναι ότι αν περάσουμε, που το πιστεύω, θα είναι ένα επίτευγμα που θα ανήκει σε όλους τους Ελληνες», είπε αρχικά ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας και συνέχισε:

«Δεν έχουμε προετοιμαστεί για πέναλτι. Δεν νομίζουμε ότι θα φτάσει εκεί το παιχνίδι».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο σημερινό ματς: «Από τη στιγμή που έχουμε δύο γκολ προβάδισμα θα πρέπει να έχουμε την προσοχή στραμμένη εκεί. Μετά το παιχνίδι είχα πει ότι εάν στόχος μας είναι να μη δεχθούμε γκολ και να αμυνθούμε τότε δεν θα υπάρχει καλή εξέλιξη για εμάς. Ο σωστός τρόπος είναι να δημιουργήσουμε ευκαιρίες και να πετύχουμε ένα γκολ. Με πάθος, αυτοθυσία, και καθαρό μυαλό…».

Οι Ρουμάνοι και χθες ασχολήθηκαν με τη διαιτησία του πρώτου ματς, κάτι που όμως δεν πτόησε τον Σάντος. Σε ερώτηση για το πρώτο γκολ του Μήτρογλου (αν είναι οφσάιντ) ο Πορτογάλος απάντησε ξεκάθαρα: «Το παιχνίδι το είδαμε και εμείς. Υπήρχε και ένα πέναλτι στο 2ο λεπτό. Για αυτό δεν λέτε τίποτα; Πρέπει να βλέπουμε όλο το παιχνίδι και όχι μόνο αυτό που μας συμφέρει», ενώ αναφερόμενος στον συμπατριώτη του Προένσα τόνισε: «Εγώ μένω στην Ελλάδα. Δεν τον έχω δει, δεν του έχω μιλήσει. Ας δούμε όμως πού έχει παίξει ο Προένσα… Σε τι παιχνίδια».

Το εντυπωσιακό γήπεδο του αγώνα (μάλιστα διαθέτει και οροφή που κλείνει) άφησε… άφωνους τους διεθνείς στη χθεσινή πρώτη τους επαφή. Σε συνδυασμό με την παρουσία σήμερα 55.000 Ρουμάνων (ήδη έχουν τοποθετηθεί σημαιάκια της χώρας τους σε κάθε κάθισμα που θα τα κρατήσουν απόψε στα χέρια τους), προβληματίζει τον Σάντος: «Θα είναι πολύ δύσκολη η ατμόσφαιρα, όμως οι παίκτες μου κουβαλούν εμπειρίες και θα ανταποκριθούν», ενώ θα είναι παρόντες και περίπου 2.000 Ελληνες.

Η Εθνική ομάδα δεν θα έχει στην ενδεκάδα τον τιμωρημένο Κατσουράνη (ταξίδεψε πάντως με την ομάδα). Τη θέση του θα πάρει ο ρέκορντμαν συμμετοχών Καραγκούνης (φτάνει τις 131) που επιστρέφει στο Βουκουρέστι με τη φανέλα της Εθνικής μετά το χαμένο τελικό από τη Ισπανία με την ομάδα των Ελπίδων το 1998. Οι «έντεκα» που αναμένεται να ξεκινήσουν, αν και ο Σάντος επεσήμανε ότι… «θα αποφασίσω πριν κοιμηθώ για τη σύνθεση», θα είναι: τερματοφύλακας ο Καρνέζης, στην άμυνα Τοροσίδης, Χολέμπας, Παπασταθόπουλος και ένας εκ των Μανωλά, Σιόβα, στο κέντρο Τζιόλης, Μανιάτης, Καραγκούνης και στην επίθεση οι Σαλπιγγίδης, Σαμαράς, Μήτρογλου.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΕΓΚΟΥΛΑΣ
[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα