Εθνική Ελλάδας: Δηλώσεις Φ. Γκέκα, Λ. Βύντρα και Μ. Σηφάκη

Παρά την κούραση από το ταξίδι της επιστροφής από το Βουκουρέστι, ο Φάνης Γκέκας, ο Λουκάς Βύντρα και ο Μιχάλης Σηφάκης ήταν συνεπείς στο ραντεβού τους με τους φίλους της εθνικής ομάδας, τους οποίους συνάντησαν σε εκδήλωση που πραγματοποίησε εταιρεία κινητής τηλεφωνίας που είναι χορηγός του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. Αν και αφίχθησαν στην Αθήνα τις πρώτες πρωινές ώρες, οι τρεις διεθνείς ποδοσφαιριστές ήταν ευδιάθετοι και χαμογελαστοί,
αφού λίγες ώρες νωρίτερα είχαν πανηγυρίσει επί ρουμανικού εδάφους την πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

«Οπωσδήποτε είναι μία μεγάλη επιτυχία για την εθνική. Ολοι οι παίκτες το θέλαμε αυτό από την αρχή. Εγινε με τον καλύτερο τρόπο και τα καταφέραμε. Η ομοιογένεια παίζει σημαντικό ρόλο σε μία ομάδα. Εμείς το καταφέραμε από την αρχή και έχουμε κάνει αυτές τις επιτυχίες» τόνισε ο Γκέκας, ενώ, αναφερόμενος στο χθεσινό ματς, σημείωσε: «Ελέγχαμε το παιχνίδι από την αρχή, βάλαμε ένα γρήγορο γκολ και μετά προσπαθήσαμε να επιβάλουμε το ρυθμό. Ισοφαριστήκαμε, αλλά δε μας επηρέασε και πιστεύω ότι δίκαια περάσαμε».
«Ο πήχης παραμένει ψηλά» υπογράμμισε από την πλευρά του ο Βύντρα, ο οποίος δεν θέλησε να εκφράσει... προτίμηση για τους αντιπάλους της εθνικής στη Βραζιλία. «Να ΄μαστε καλά μέχρι τότε και βλέπουμε. Οποιος και να ΄ρθει, καλώς να έρθει» δήλωσε χαρακτηριστικά ο αμυντικός της Λεβάντε, που αφιέρωσε την πρόκριση στην οικογένειά του και σε όλους τους φιλάθλους που χάρηκαν με την επιτυχία της εθνικής.

Ο Μιχάλης Σηφάκης από την πλευρά του τόνισε: «Είναι σημαντική η πρόκριση, όχι μόνο για όσα βιώνει η χώρα, αλλά και για το ελληνικό ποδόσφαιρο, γιατί η Εθνική ομάδα έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να δίνει το "παρών" σε κάθε μεγάλη διοργάνωση, κάτι που δεν το καταφέρνουν πολύ μεγάλες ποδοσφαιρικά χώρες. Ελπίζω στο μέλλον αυτό να βοηθήσει για να έχουμε ένα καλύτερο ποδόσφαιρο». Για τα ματς με τη Ρουμανία είπε ότι «και στα δύο παιχνίδια υπήρχε πολλή σιγουριά. Ειδικά μετά το 3-1, δεν πέρασε καν η σκέψη ότι μπορούμε να κινδυνέψουμε να αποκλειστούμε. Βέβαια η πρόκριση δεν ήρθε εύκολα, πίεσαν αρκετά οι Ρουμάνοι στα πρώτα 20 λεπτά, όμως κρατήσαμε. Υπάρχει εμπειρία στην ομάδα και πήραμε αυτό που θέλαμε, θα έλεγα επαγγελματικά».
Keywords
Τυχαία Θέματα