Εurogroup: Αναμένουμε πρόταση από την Κύπρο- Εγγυημένες οι καταθέσεις ως 100.000 €

22:39 21/3/2013 - Πηγή: E-Typos

Το Eurogroup είναι έτοιμο να συζητήσει με τις κυπριακές αρχές μια νέα πρόταση την οποία οι κυπριακές αρχές θα πρέπει να παρουσιάσουν το συντομότερο δυνατόν αναφέρει σε γραπτή ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της Ευρωζώνης μετά την τηλεδιάσκεψη της Ευρωζώνης που πραγματοποιήθηκε απόψε.

"Το Eurogroup πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη προκειμένου να εξετάσει τις εξελίξεις στην Κύπρο.
Το Eurogroup δηλώνει έτοιμο να συζητήσει με τις κυπριακές αρχές το πρoσχέδιο

μιας νέας πρότασης την οποία περιμένει να παρουσιάσουν οι κυπριακές αρχές το συντομότερο δυνατό.
Το Eurogroup θα είναι στην συνέχεια, επί τη βάση της ανάλυσης της Τρόικα η οποία θα πρέπει να υλοποιηθεί, έτοιμο να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις για ένα πρόγραμμα προσαρμογής με σεβασμό στις παραμέτρους που καθορίστηκαν νωρίτερα.
Μετά την ολοκλήρωση αυτών των διαπραγματεύσεων οι κυπριακές αρχές θα πρέπει να αρχίσουν το νομοθετικό έργο επί των πτυχών αυτής της συμφωνίας. Το Eurogroup επαναβεβαιώνει τη σημασία για πλήρη εγγύηση των καταθέσεων κάτω των 100.000 ευρώ στην ΕΕ.

Τα κράτη μέλη της ευρωζώνης εξακολουθούν να είναι έτοιμα να στηρίξουν το κυπριακό λαό στις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες και δηλώνουν έτοιμα να διασφαλίσουν τη σταθερότητα της ευρωζώνης συνολικά", αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του Eurogroup.


Εκπρόσωπος του Ολ. Ρεν: Περιμένουμε τη λεπτομερή πρόταση των Κυπρίων

«Διαπιστώνουμε βελτιωμένο πνεύμα συνεργασίας από την πλευρά των κυπριακών αρχών. Ειδικότερα, καλωσορίζουμε τις διαβεβαιώσεις των κυπριακών αρχών ότι θα παρουσιάσουν λεπτομερώς στην τρόικα την εναλλακτική τους πρόταση για την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών από την πλευρά της Κύπρου πέρα από την οικονομική βοήθεια που συμφωνήθηκε (σ.σ. από την ευρωζώνη)».

Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων ο Σάιμον Ο' Κόνορ, εκπρόσωπος του Όλι Ρεν, μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης της ευρωζώνης, υπογραμμίζοντας ότι «οι εμπειρογνώμονες μας θα αξιολογήσουν αυτήν την πρόταση προσεκτικά ήδη από αύριο το πρωί». Είμαστε, υπό όρους, ικανοποιημένοι για την εξέλιξη της εκκαθάρισης τράπεζας και τον περιορισμό στην κίνηση κεφαλαίων που προχωρούν σύμφωνα με τη νομοθετική διαδικασία, υπογράμμισε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Ολι Ρεν κάλεσε για την άμεση υιοθέτηση αυτών των μέτρων που είναι απολύτως αναγκαία σε αυτή τη συγκυρία.

Θα πρέπει να προχωρήσουμε τάχιστα και να εργαστούμε εντατικά με την κυπριακή κυβέρνηση και τους εταίρους μας στην τρόικα, ώστε να σχεδιάσουμε μια βιώσιμη εναλλακτική λύση η οποία να μπορεί να γίνει αποδεκτή από τα κράτη-μέλη, κατέληξε ο Σ. Ο' Κόνορ.

Keywords
Τυχαία Θέματα