Ευ. Βενιζέλος στο CNBC: Η Ελλάδα έχει μία νέα αφετηρία μετά το PSI

14:00 12/3/2012 - Πηγή: E-Typos
Η Ελλάδα έχει μία νέα αφετηρία μετά το PSI, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνέντευξη που έδωσε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC.

"Μετά από μία πολύ μακρά περίοδο θυσιών, η
ελληνική κοινωνία χρειάζεται μία καλή κουβέντα, μία θετική ένδειξη" δήλωσε ο υπουργός, προσθέτοντας: "Μετά τη συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών στην αναδιάρθρωση του χρέους και την έναρξη της εφαρμογής του νέου προγράμματος, έχουμε μία νέα αφετηρία. Η πρότασή μου για τους Έλληνες είναι να ξανακερδίσουμε τη θεσμική μας θέση μέσα στην ευρωπαϊκή οικογένεια".

Η συμφωνία για το νέο πρόγραμμα ήταν ο μόνος τρόπος για την εξυγίανση της ελληνικής οικονομίας, είπε ο υπουργός. "Το πρώτο μέσο για την ανάπτυξη και την ευημερία είναι η αναγκαία ρευστότητα για την πραγματική οικονομία και αυτή μπορούμε να την επιτύχουμε μόνο μέσα από την ανακεφαλαιοποίηση (σ.σ.: των τραπεζών)", δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός υποστήριξε ότι το "πιστωτικό γεγονός" που κήρυξε η Διεθνής Ένωση Ανταλλαγών και Παραγώγων (ISDA) δεν είναι σημαντικό για την Ελλάδα, ενώ αντιτάχθηκε στις αιτιάσεις ότι η χώρα θα χρειασθεί και τρίτο πρόγραμμα. "Το πιστωτικό γεγονός και η ενεργοποίηση των CDS (ασφαλίστρων έναντι κινδύνου χρεοκοπίας της Ελλάδας) είναι κάτι εσωτερικό (σ.σ. μεταξύ των χρηματοοικονομικών ιδρυμάτων). Είναι ένα είδος διαπραγμάτευσης μεταξύ τραπεζών και χρηματοπιστωτικών νομικών προσώπων. Δεν είναι κάτι σημαντικό για την πραγματική οικονομία της Ελλάδας", δήλωσε.

Ο υπουργός εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να διασφαλίσει "καθολική συμμετοχή" για την ανταλλαγή των ομολόγων.
Keywords
Τυχαία Θέματα