Ευρωλίγκα: Έρευνα για την επίθεση στο Ρούντι Φερνάντεθ της Ρεάλ

17:57 8/3/2013 - Πηγή: E-Typos
Η Ευρωλίγκα ανακοίνωσε σήμερα πως ξεκίνησε τη διερεύνηση της επίθεσης στον Ρούντι Φερνάντεθ που έλαβε χώρα στο Κάουνας, με θύτη έναν εκ των διάσημων δίδυμων φιλάθλων της Ζαλγκίρις, μετά την ήττα της λιθουανικής ομάδας στην παράταση από τη Ρεάλ Μαδρίτης (104-105), χθες το βράδυ. Συγκεκριμένα, οι αδελφοί Νορμούντας και Νάουρις Μάτσιους από τη Λετονία, που την 1η Φεβρουαρίου πολιτογραφήθηκαν Λιθουανοί και έχουν γεμίσει το σώμα τους τατουάζ που απεικονίζουν Λιθουανούς μπασκετμπολίστες, προσέγγισαν τον Ρούντι Φερνάντεθ, πριν
την επιβίβαση της αποστολής της Ρεάλ στο πούλμαν, προσποιούμενοι πως ήθελαν αυτόγραφο. Ο Ισπανός διεθνής φόργουορντ σταμάτησε για να τους δώσει αυτόγραφο και ένας εκ των δύο αδελφών, ο Νάουρις, τον χτύπησε στο πρόσωπο. Και οι δύο αδελφοί συνελήφθησαν και αφέθηκαν ελεύθεροι μετά από 14ωρη κράτηση, με τον Νάουρις Μάτσιους να κατηγορείται πως γρονθοκόπησε τον Φερνάντεθ.

Ο Νάουρις Μάτσιους παραδέχτηκε μάλιστα την πράξη του με δηλώσεις του, ισχυριζόμενος πως επιτέθηκε στον Φερνάντεθ επειδή τον άκουσε να μιλά άσχημα για τη Λιθουανία. «Όταν πέρασα δίπλα από τον Ρούντι, του χτύπησα τον ώμο, αλλά τον άκουσα να λέει κάτι κακό για τη Λιθουανία. Αν κάποιος λέει κάτι κακό για τη Λιθουανία, θα πρέπει να τιμωρείται. Όλα έγιναν πολύ γρήγορα και διευκρινίζουμε πως δεν είχαμε προμελετήσει κάτι», είπε ο δράστης της επιθετικής ενέργειας με θύμα τον άσο της «Βασίλισσας».

Η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε επίσημη αναφορά στην Ευρωλίγκα για το συμβάν και θα προσκομίσει αποδεικτικά στοιχεία εντός των επόμενων ημερών. Η Ευρωλίγκα ζήτησε από τη Ζαλγκίρις Κάουνας να τοποθετηθεί εγγράφως και να συμπεριλάβει λεπτομέρειες για τα μέτρα ασφαλείας που είχε λάβει στον συγκεκριμένο αγώνα. Στην σχετική ανακοίνωσή της, η Ευρωλίγκα αναφέρει: «Οι αναφορές των δύο ομάδων μαζί με επιπρόσθετες πληροφορίες από πηγές όπως η αστυνομική διεύθυνση του Κάουνας θα προωθηθούν στο Πειθαρχικό όργανο της Ευρωλίγκας για περαιτέρω διερεύνηση».

Την επίθεση στον Ρούντι Φερνάντεθ καταδίκασε ο Λιθουανός παίκτης της Ζαλγκίρις, Παούλιους Γιανκούνας, χαρακτηρίζοντάς την ως ντροπή για τη χώρα του: «Είναι τρομερό αυτό που έκαναν εκείνοι οι δίδυμοι στον Ρούντι Φερνάντεθ. Είναι μεγάλη ντροπή για τη Λιθουανία!».

Στην αναμέτρηση των δύο ομάδων επί ισπανικού εδάφους, στον πρώτο γύρο της φάσης των «16», πάντως, ο Ρούντι Φερνάντεθ είχε επιτεθεί φραστικά στον Παούλιους Γιανκούνας και είχε πετάξει την μπάλα στο κεφάλι του Κσιστόφ Λαβρίνοβιτς, ενέργειά για την οποία είχε τιμωρηθεί.
Keywords
Τυχαία Θέματα