Ευρωλίγκα: Με φιλάθλους σε Κύπρο και Κρήτη ο Παναθηναϊκός

20:09 27/9/2013 - Πηγή: E-Typos
Οι νέοι κανονισμοί της Ευρωλίγκας τίθενται σε ισχύ στην περίπτωση του Παναθηναϊκού, ο οποίος τελικά θα δώσει τους δύο αγώνες που έχει τιμωρηθεί κεκλεισμένων των θυρών με τον κόσμο στο πλευρό, καθώς η διοργανώτρια αρχή ανακοίνωσε την τροποποίηση της ποινής του «τριφυλλιού». Σύμφωνα με αυτή οι αναμετρήσεις των «πρασίνων» μπορούν να γίνουν αντί κεκλεισμένων των
θυρών, σε έδρα που βρίσκεται τουλάχιστον 300 χιλιόμετρα από την Αθήνα, με τον Παναθηναϊκό να επιλέγει Κύπρο και Κρήτη.

Η ποινή των δύο αγωνιστικών αφορά τους εντός έδρας αγώνες της 2ης και 4ης αγωνιστικής με τον Παναθηναϊκό να υποδέχεται την Λαμποράλ Κούτσα και τη Λοκομοτίβ Κούμπαν αντίστοιχα. Οι «πράσινοι» θα αντιμετωπίσου τους Βάσκους στις 25 Οκτωβρίου στο κλειστό γυμναστήριο «Τάσσος Παπαδόπουλος-Ελευθερία» της Λευκωσίας και τους Ρώσους στις 7 Νοεμβρίου στο κλειστό γυμναστήριο στα Δύο Αοράκια στο Ηράκλειο.

«Αυτή η αλλαγή στην ετυμηγορία για τον Παναθηναϊκό αποφασίστηκε, έχοντας ως γνώμονα του φιλάθλους, όπως και τους νέους κανονισμούς της Ευρωλίγκας που εφαρμόζονται από φέτος», τόνισε ο πρόεδρος και κομισάριος της Ευρωλίγκας, Τζόρντι Μπερτομέου, για να προσθέσει: «Η ποινή, δηλαδή ότι δεν θα διεξαχθούν οι αγώνες στο ΟΑΚΑ, ισχύει. Την ίδια στιγμή, δίνουμε την ευκαιρία στην πραγματικά πλατιά βάση φιλάθλων που έχει η ομάδα εκτός Αθήνας, να απολαύσει από κοντά κάτι που σε άλλη περίπτωση δεν θα είχε την ευκαιρία να απολαύσει: Έναν επίσημο αγώνα της Ευρωλίγκας. Ελπίζουμε ότι τα γεγονότα και οι παρατυπίες που οδήγησαν στην τιμωρία, δεν θα επαναληφθούν. Eλπίζουμε όμως επίσης, πως με τη διεξαγωγή των αγώνων αυτών σε μέρη όπως η Κύπρος και η Κρήτη, οι φίλαθλοι που δεν έχουν συχνά τη δυνατότητα να δουν έναν αγώνα της Ευρωλίγκας ζωντανά, θα μετατρέψουν μια αρνητική κατάσταση σε κάτι θετικό και προς δικό τους όφελος».
Keywords
Τυχαία Θέματα