Έξαλλοι Ρεάλ Μαδρίτης και Κρ. Ρονάλντο για τις δηλώσεις Μπλάτερ

Πληρωμένη απάντηση έστειλε ο Κριστιάνο Ρονάλντο στον Σεπ Μπλάτερ και μια μεγάλη κόντρα μόλις ξεκίνησε. Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης τοποθετήθηκε μέσω Facebook στα υποτιμητικά σχόλια του πρόεδρου της FIFA, αναρτώντας σε σύνδεσμο το βίντεο της ομιλίας του Μπλάτερ στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και προσθέτοντας
το εξής σχόλιο: «Αυτό το βίντεο δείχνει ξεκάθαρα το σεβασμό που τρέφει η FIFA για εμένα, την ομάδα μου και τη χώρα μου. Τώρα εξηγούνται πολλά. Εύχομαι στον κ. Μπλάτερ υγεία και μακροζωία, με τη βεβαιότητα ότι θα συνεχίσει να παρακολουθεί, όπως του αξίζει, τις επιτυχίας των αγαπημένων του παικτών και ομάδων».

Την περασμένη Παρασκευή, ο ισχυρός άνδρας του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, σε ομιλία του στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, κλήθηκε να καταθέσει την άποψή του για δύο σπουδαίους ποδοσφαιριστές: τον Κριστιάνο Ρονάλντο και τον Λιονέλ Μέσι. Αν απλώς εξέφραζε την προτίμησή του στον Αργεντινό επιθετικό της Μπαρτσελόνα, κανείς δεν θα τον κατηγορούσε. Επέλεξε, όμως, να αστειευθεί για τον Πορτογάλο, χαρακτηρίζοντάς τον «διοικητή στο γήπεδο» και παράλληλα δήλωσε: «Ο ένας ξοδεύει περισσότερα στον κομμωτή του από τον άλλον, όμως αυτό δεν έχει σημασία. Δεν μπορώ να πω ποιος είναι καλύτερος, μου αρέσουν και οι δύο, αλλά προσωπικά προτιμώ τον Μέσι».

Το θέμα πήρε διαστάσεις και ήδη η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Πορτογαλία (FPF) έστειλε επιστολή στον 77άχρονο Μπλάτερ, ζητώντας του διευκρινίσεις. «Του ζητήσαμε να μας πει ποιο είναι το νόημα των λεγομένων του, αφού δεν κατανοούμε πώς μπόρεσε να κάνει τέτοια σχόλια» είπε ο πρόεδρος της FPF, Φερνάντο Γκόμες που χαρακτήρισε "ανάρμοστες" της δηλώσεις του Ελβετού. «Με έκπληξη παρακολούθησα και ανάλυσα τα λεγόμενα του Σεπ Μπλάτερ για τον αρχηγό της εθνικής μας ομάδας. Είναι τουλάχιστον ανάρμοστο, να γίνονται τέτοιες δηλώσεις για έναν παίκτη που μόλις πριν από λίγα 24ωρα ανακοινώθηκε ως υποψήφιος για τους καλύτερους της χρονιάς, από την ίδια την FIFA».

Νωρίτερα, ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης, Κάρλο Αντσελότι, αποκάλυψε ότι ο πρόεδρος του συλλόγου, Φλορεντίνο Πέρες, έστειλε επιστολή στον Μπλάτερ ζητώντας του διευκρινίσεις για σχόλια που δείχνουν «έλλειψη σεβασμού απέναντι σε έναν πολύ σοβαρό επαγγελματία ποδοσφαιριστή». Επίσης, ο Ιταλός τεχνικός δήλωσε: «Συμφωνώ απολύτως με τον πρόεδρό μας. Δεν έχω μιλήσει ακόμα με τον Κριστιάνο Ρονάλντο για το συγκεκριμένο θέμα. Σήμερα ήταν πολύ καλός στην προπόνηση, όπως πάντα. Μας δείχνει καθημερινά ότι είναι σπουδαίος παίκτης και σέβεται τους πάντες».
Keywords
Τυχαία Θέματα