Φ. Σάντος: Δεν αλλάζουμε φιλοσοφία και τον τρόπο που αγωνιζόμαστε

14:39 15/3/2013 - Πηγή: E-Typos
Η εθνική ομάδα θα αγωνιστεί στη Ζένιτσα την προσεχή Παρασκευή (22/3) κόντρα στη Βοσνία με τη συνήθη τακτική και φιλοσοφία της, έχοντας πάντα ως στόχο τη νίκη, τόνισε ο Φερνάντο Σάντος στη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε, μετά την ανακοίνωση της αποστολής για το κρίσιμο ματς των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο Πορτογάλος ομοσπονδιακός παραδέχθηκε ότι ο νικητής του επερχόμενου αγώνα θα κάνει αποφασιστικό βήμα για την κατάληψη της πρώτης θέσης του ομίλου και την απευθείας πρόκριση στα τελικά της Βραζιλίας, πρόσθεσε όμως ότι, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, τα προκριματικά έχουν
ακόμη δρόμο.

Αναφορικά με τις κλήσεις των διεθνών και ιδιαίτερα τις απουσίες των Νίνη, Σπυρόπουλου και Αθανασιάδη, ο Σάντος είπε: «Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα ισορροπημένο δυναμικό, που να έχει ρυθμό και να μπορεί να βοηθήσει. Ο Σπυρόπουλος θα ήταν στην αποστολή, αλλά πληροφορηθήκαμε ότι είναι τραυματίας. Για τον Νίνη, είναι κρίμα που δεν είναι στην αποστολή, αλλά δεν αγωνίζεται αρκετά στην ομάδα του και θα ήταν ρίσκο να τον καλέσουμε, αφού δεν γνωρίζουμε κατά πόσο μπορεί να βοηθήσει. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πολλοί επιθετικοί. Ο Σαμαράς, ο Γκέκας, ο Μήτρογλου και ο Σαλπιγγίδης. Η εμπειρία του Γκέκα μπορεί να μας βοηθήσει πολύ σε αυτό το παιχνίδι. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν εκτιμάμε την αξία του Αθανασιάδη. Αν όμως τον καλούσαμε, θα "τρώγαμε" τη θέση ενός άλλου ποδοσφαιριστή, που ίσως βοηθούσε περισσότερο».

Για την επάνοδο στην εθνική του Αβραάμ Παπαδόπουλου, για πρώτη φορά μετά τον σοβαρό τραυματισμό του στο EURO 2012, αλλά και για την κλήση του Ταχτσίδη, ο ομοσπονδιακός προπονητής ανέφερε: «Όσον αφορά το αν μπορεί ο Παπαδόπουλος να βγάλει το 90λεπτο, θα το δούμε μέσα από τις προπονήσεις.

Στον Ολυμπιακό δείχνει ότι τα πάει καλά. Είναι ένας πολύ καλός και έμπειρος ποδοσφαιριστής. Είναι "ταύρος" και πιστεύω ότι θα μπορεί να παίξει σε ολόκληρο το παιχνίδι. Ο Ταχτσίδης δεν έχει αγωνιστεί ως βασικός στα τελευταία 3-4 παιχνίδια της ομάδας του, είναι όμως αριστεροπόδαρος, ένα στοιχείο που μπορεί να μας βοηθήσει αρκετά στο παιχνίδι μας».

Οσο για το νέο πρόσωπο στην εθνική, τον τερματοφύλακα της Ξάνθης Γιούρι Λοντίγκιν, ο Σάντος εξήγησε: «Από τη στιγμή που έχουμε 23άδα, είναι υποχρεωτικό να καλέσουμε τρεις τερματοφύλακες. Είναι κανόνας της FIFA. Το σκεπτικό μας είναι ότι σίγουρα έχουμε τον Καρνέζη και τον Σηφάκη, που είναι πιο έμπειροι. Από την άλλη έχουμε και τον Λοντίγκιν, ο οποίος αγωνίζεται με συνέπεια και έχει αγωνιστεί και στις μικρότερες εθνικές ομάδες. Θα μπορούσε στη θέση του να είναι και ο Διούδης, αλλά αγωνίζεται με την Εθνική Ελπίδων».

Σε ό,τι αφορά τα πλάνα του για το παιχνίδι στη Ζένιτσα, αλλά και τη σημασία του αγώνα αυτού, ο Πορτογάλος υπογράμμισε: «Δεν νομίζω να υπάρξουν αλλαγές. Εμείς θα πάμε όπως πάντα, με σοβαρότητα, υπολογίζοντας πόσο σημαντικό είναι αυτό το παιχνίδι. Δεν χρειάζεται να υπάρξει αλλαγή φιλοσοφίας, ούτε να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο αγωνιζόμαστε. Έχουμε πάρα πολλές επιλογές και λύσεις για να αντιμετωπίσουμε ό,τι κι αν συμβεί κατά τη διάρκεια του αγώνα. Σε όλα τα παιχνίδια λέω στους ποδοσφαιριστές το ίδιο πράγμα. Πάντα στόχος μας είναι η νίκη, ανεξαρτήτως αντιπάλου και γηπέδου. Συγκέντρωση 100%, πάθος και εμπιστοσύνη στις δυνατότητες της ομάδας και των παικτών. Αν υπάρξει νικητής, αυτός θα είναι πολύ κοντά στην απευθείας πρόκριση. Μετά από αυτό το παιχνίδι, υπάρχει πολύς δρόμος ακόμα. Μην ξεχνάμε ότι και η Σλοβακία θα το κυνηγήσει. Σε αυτήν την εξίσωση δεν είναι μόνο η Βοσνία και η Ελλάδα. Έχει και η Σλοβακία λόγο, και μάλιστα εξαρτάται μόνο από τα δικά της παιχνίδια. Περισσότερο οι ίδιες οι ομάδες κρίνουν τα αποτελέσματα και δεν έχει να κάνει με συγκεκριμένους παίκτες. Σίγουρα μπορεί και η ποιότητα του κάθε παίκτη να κρίνει κάποια πράγματα».

Γ. Λοντίγκιν: Γνωρίζω το περιβάλλον των εθνικών ομάδων

Σε γνώριμο περιβάλλον, αφού διετέλεσε στέλεχος στις μικρότερες εθνικές ομάδες, επιστρέφει ο Γιούρι Λοντίγικιν, ο οποίος κλήθηκε από τον Φερνάντο Σάντος στην εθνική ανδρών για το ματς της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ 2014 με αντίπαλο την Βοσνία/Ερζεγοβίνη.

«Είμαι πανευτυχής για την κλήση μου. Ονειρο κάθε ποδοσφαιριστή είναι να καλείται στην Εθνική Ανδρών. Από κει και πέρα και πάλι θα πω ότι είμαι πολύ χαρούμενος και θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Σάντος για την τιμή που μου έκανε. Θα προσπαθήσω να δώσω ό,τι έχω και μπορώ και θα κάνω ό,τι μου ζητήσει ο προπονητής για να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της. Το περιβάλλον των Εθνικών Ομάδων το γνωρίζω, καθώς ήμουν στέλεχος στις μικρότερες, αλλά η Εθνική Ανδρών είναι σκαλοπάτια πιο πάνω και είναι μια επιτυχία για μένα. Θα έχω και την ευκαιρία να συναντήσω πάλι τους συμπαίκτες μου στις Ελπίδες, τον Κώστα Φορτούνη και τον Παναγιώτη Ταχτσίδη», δήλωσε ο γκολκίπερ της Ξάνθης στο επίσημο site της ΕΠΟ.
Keywords
Τυχαία Θέματα