Φιλικός αγώνας: Ελλάδα 2004 - Ρουμανία 1994 1-1

Ισόπαλες 1-1 αναδείχτηκαν σήμερα το βράδυ οι Εθνικές ομάδες Ελλάδος του 2004 και Ρουμανίας του 1994 σε φιλικό αγώνα που έγινε στο γήπεδο Τούμπας, για φιλανθρωπικό σκοπό.


Το παιχνίδι που έγινε παρουσία 8000 περίπου θεατών, και κάτω από πολύ καλή ατμόσφαιρα, προκάλεσε το ενδιαφέρον των θεατών κύρια για την παρουσία της αλησμόνητης εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου, που με πλήρη συγκρότηση επανεμφανίστηκε μετά από αρκετά χρόνια.


Στο σκορ προηγήθηκε η Ελληνική ομάδα με τον Χαριστέα στο 39ο λεπτό με πλασέ μετά από ωραία ασίστ του Τσάρτα.


Οι φιλοξενούμενοι Ρουμάνοι διεθνείς

ισοφάρισαν στο 86' με ωραία προσωπική ενέργεια του Φλορίν Μπράτου αν και ο σκόρερ πήρε την μπάλα από ελεγχόμενη θέση οφ-σάϊντ. Στην διάρκεια του 90λέπτου δημιουργήθηκαν αρκετές καλές φάσεις μπροστά στις δυο εστίες αλλά και σε όλα τα σημεία του γηπέδου, επιβεβαιωτικό πως αρκετοί από τους διεθνείς και των δυο ομάδων δεν έχασαν την νεανική τους φρεσκάδα, αφού άλλωστε κάποιοι ακόμα δεν εγκατέλειψαν την ποδοσφαιρική τους δραστηριότητα, όπως ο Σεϊταρίδης και ο Χαριστέας, για την ελληνική ομάδα τουλάχιστον.


Από την Ρουμανία, τα βλέμματα συγκέντρωσαν ο πολύς Γκιόργκι Χάτζι, ο αποκαλούμενος και "Μαραντόνα των Βαλκανίων" αλλά και ο Μπελοντέντνιτσι, που έχει κερδίσει δυο Κύπελλα Πρωταθλητριών Ευρώπης με δυο διαφορετικές ομάδες, την Παρτιζάν και την Στεάουα Βουκουρεστίου.


Από την ελληνική εθνική ομάδα τέσσερις παίκτες, οι Σεϊταρίδης, Χαριστέας, Μπασινάς και Τσιάρτας, αγωνίστηκαν σε όλο το 90λεπτο, με καλές μάλιστα αγωνιστικές επιλογές, στο παιχνίδι τους.


Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Κερκυραίος κ. Κάκος.


Εθνική Ελλάδος: Νικοπολίδης (35΄Χαλκιάς, 60΄Κατεργιαννάκης), Σεϊταρίδης, Φύσσας (44' Γκούμας), Καψής (72΄Βενετίδης) Δέλλας (46΄Νταμπίζας) Γεωργιάδης (46΄Βρύζας), Χαριστέας, Νικολαϊδης (46΄Καφές), Μπασινάς, Ζαγοράκης (46΄Λάκης), Τσιάρτας.


Εθνική Ρουμανίας: Στελέα (30΄Πρέντου), Ροτάριου, Προντάν, Πετρέσκου, Ραντουτσόϊου, Σαμπάου, Μπελοντέντιτσι, Ποπέσκου, Γκαλέα, Χάτζι, Βλαντόϊου. Στην διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου ο τεχνικός των Ρουμάνων Ανχελ Ιορντανέσκου προχώρησε και σε πλήθος αλλαγών, και μεταξύ αυτών που πέρασαν στο παιχνίδι ήταν και ο σκόρερ Μπράτου.


Μετά τον αγώνα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Τζιτζικώστας απένειμε αναμνηστικά μετάλια στους συμμετέχοντες ποδοσφαιριστές για την παρουσία τους σε έναν αγώνα φιλανθρωπικού χαρακτήρα, αφού τα έσοδα της αναμέτρησης θα διατεθούν υπέρ της ΕΛΕΠΑΠ.

Keywords
Τυχαία Θέματα