Φρ. Ολάντ: Εθνική υπόθεση η καταπολέμηση του αντισημιτισμού

17:31 1/11/2012 - Πηγή: E-Typos
Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ διαβεβαίωσε σήμερα ότι η κυβέρνησή του είναι αποφασισμένη "να καταπολεμήσει τον αντισημιτισμό, χωρίς να εφησυχάζει", προσθέτοντας ότι αυτό "αποτελεί μια εθνική υπόθεση".
Ο Ολάντ έκανε την δήλωση αυτή στην Τουλούζη, έχοντας στο πλάι του τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου, στην διάρκεια της τελετής για να τιμηθεί η μνήμη των θυμάτων του Μοχάμεντ Μέραχ, ανάμεσά στα οποία ήταν δύο κορίτσια. "Οι Εβραίοι της Γαλλίας
πρέπει να γνωρίζουν ότι η Δημοκρατία θα κάνει τα πάντα για να τούς προστατεύσει. Η εγγύηση της ασφάλειάς τους αποτελεί εθνική υπόθεση. Δεν είναι μια υπόθεση των Εβραίων, αλλά των Γάλλων συνολικά".
Παρεμβαίνοντας στη διάρκεια της τελετής ο διευθυντής του εβραϊκού εκκλησιαστικού σχολείου της Τορά, Ιακώβ Μονσονιέγο, με συγκίνηση αναφέρθηκε "στην τερατώδη πράξη που συνέτριψε τον εσωτερικό κόσμο του" -η 7άχρονη κόρή του Μίριαμ δολοφονήθηκε από τον Μέραχ. Στο τέλος της σύντομης ομιλίας του, τον Μονσονιέγο εναγκαλίστηκαν ο πρόεδρος Ολάντ και ο πρωθυπουργός Νετανιάχου.
Keywords
Τυχαία Θέματα