Φρ. Ολάντ: Κερδίζουμε τη μάχη στο Μάλι

20:12 28/1/2013 - Πηγή: E-Typos
Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δήλωσε σήμερα ότι η Γαλλία και οι Αφρικανοί εταίροι της "κερδίζουν τη μάχη" στο Μάλι, και εναπόκειται πλέον στις αφρικανικές δυνάμεις να καταδιώξουν τους "τρομοκράτες" στο βόρειο τμήμα της χώρας.
"Κερδίζουμε αυτή τη μάχη", δήλωσε ο αρχηγός του γαλλικού κράτους κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Μέγαρο των Ηλυσίων, επιβεβαιώνοντας την ανακατάληψη του Γκάο και του Τιμπουκτού.
Γαλλία
δεν έχει την πρόθεση να παραμείνει στο Μάλι. Αντιθέτως, είναι καθήκον μας να ενεργήσουμε κατά τρόπο ώστε να μπορέσουμε να επιτρέψουμε στις αφρικανικές δυνάμεις να προσφέρουν στο Μαλί διαρκή σταθερότητα", δήλωσε στην κοινή συνέντευξη τύπου με τον Πολωνό πρωθυπουργό Ντόναλντ Τουσκ.
Το γαλλικό Υπουργείο Άμυνας, ωστόσο, μετρίασε τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες το Τιμπουκτού είναι πλέον υπό πλήρη έλεγχο των γαλλικών δυνάμεων, αναφέροντας μια ανακατάληψη της πόλης που πραγματοποιήθηκε από τα στρατεύματα της Γαλλίας και του Μάλι.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο εκπρόσωπος του Γενικού Επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων, συνταγματάρχης Τιερί Μπιρκάρντ αναφέρθηκε "σε γαλλικές μονάδες που μαζί με τις μονάδες του Μαλί έθεσαν υπό τον έλεγχό τους την πόλη του Τιμπουκτού".
Επιβεβαίωσε επίσης την ανακατάληψη της Ισλαμικής πόλης του Γκάο όπου σταθμεύουν "μονάδες από το Μάλι, το Νίγηρα και το Τσαντ, οι οποίες ελέγχουν τώρα την πόλη".
Keywords
Τυχαία Θέματα