Γ. Αναστασίου: Να δουλεύουμε πολλές ώρες στο γήπεδο

14:12 14/5/2013 - Πηγή: E-Typos
Τα λίγα λόγια και η πολλή δουλειά φαίνεται πως είναι οι δύο παράμετροι στις οποίες θα στηριχθεί ο Γιάννης Αναστασίου και οι συνεργάτες του, που σήμερα παρουσιάσθηκαν επίσημα, αναλαμβάνοντας το ποδοσφαιρικό τμήμα του Παναθηναϊκού. Ο Ελληνας τεχνικός, που αρχίζει από τους «πράσινους» την προπονητική του καριέρα, θα έχει ως συνεργάτες τους Γιάννη Βονόρτα, Γιούσεφ Φος και Στιβ Ρούτερ, αλλά και τον «θρύλο» του Παναθηναϊκού,
Δημήτρη Σαραβάκο, στη θέση του football manager, όπως και τον Νίκο Νταμπίζα ως τεχνικό σύμβουλο.

Ο Αναστασίου τόνισε ότι σκοπεύει να δημιουργήσει ένα ρόστερ που θα αποτελείται από 23 παίκτες (εκ των οποίων τρεις τερματοφύλακες) και πρόσθεσε ότι εντός των ημερών θα ανακοινωθούν οι πρώτες αποχωρήσεις και μεταγραφές της ομάδας. Επισήμανε ότι προτιμά και θα εφαρμόσει το επιθετικογενές 4-3-3 (άλλωστε έκανε καριέρα στην Ολλανδία, όπου το συγκεκριμένο σύστημα αποτελεί «καθεστώς»), ενώ από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Γιάννης Αλαφούζος, στάθηκε στο ήθος του τεχνικού επιτελείου, αποδέχθηκε ότι έγιναν λάθη από την διοίκηση και αποκάλυψε πως θα διεξαχθεί δημοψήφισμα με την συμμετοχή φιλάθλων και μελών της «Συμμαχίας», προκειμένου να αποφασισθεί εάν η ομάδα θα παίζει στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας ή εάν θα επιχειρηθεί να προχωρήσει το θέμα με την κατασκευή γηπέδου στο Βοτανικό.
Αναλυτικά οι δηλώσεις, κατά την παρουσίαση του νέου επιτελείου του Παναθηναϊκού:

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ: «Ο προπονητής μας είναι ο Γιάννης Αναστασίου, ο Δημήτρης Σαραβάκος θα είναι ο συντονιστής του ποδοσφαιρικού μας τμήματος, ο κ. Ρούτερ είναι ένας πολύ γνωστός προπονητής που εξειδικεύεται στη δημιουργία νέων παικτών. Ο Γιάννης Βονόρτας δικαιωματικά είναι στο τραπέζι, γιατί στήριξε την ομάδα, χωρίς να εννοώ ότι ο Χουάν (σ.σ. Ρότσα) δεν τη στήριξε, το αντίθετο, ενώ ο Γιούσεφ Φος είναι γυμναστής που θα είναι στην ομάδα. Ξέχασα να αναφερθώ στον κ. Νταμπίζα, που θα είναι ο τεχνικός μας σύμβουλος, ουσιαστικά ο τεχνικός διευθυντής. Είναι στη Νιόν της Ελβετίας σε ένα σεμινάριο για δίπλωμα προπονητικής για το UEFA Pro.

Η ομάδα θα παίζει σύγχρονο, επιθετικό ποδόσδφαιρο και ποδόσφαιρο κυριαρχίας. Πρόθεσή μας είναι να το παίζουμε στη Λεωφόρο. Τις επόμενες μέρες θα τεθεί ερώτημα σε οπαδούς και μέλη της Συμμαχίας, για το αν προτιμούν να μείνουμε στη Λεφωφόρο για πάντα ή να συνεχίσουμε την προσπάθεια κατασκευής νέου γηπέδου στο Βοτανικό. Η ψήφος του κόσμου θα είναι πολύ σημαντική για την απόφασή μας. Αν επιλεγεί η Λεωφόρος, θα πρέπει να γίνουν αρκετά έργα. Θα χρειαστεί οικονομική συνεισφορά από τους οπαδούς μας αλλά και από εμάς.

Οποιος παίρνει εισιτήριο διαρκείας τον επόμενο μήνα θα γίνεται μέλος και στην Παναθηναϊκή Συμμαχία. Πέρυσι δεν είχαμε διοίκηση, οι μέτοχοι ήταν αμέτοχοι, ένας μέτοχος είχε... παρκάρει τις μετοχές και οι υπόλοιποι δεν ήταν διατεθειμένοι να βάλουν χρήματα. Η Συμμαχία έχει εισφέρει ως σήμερα 5 εκατ. ευρώ στον Παναθηναϊκό και ήδη διάφοροι φίλοι του Παναθηναϊκού έχουν μαζέψει τουλάχιστον άλλα 3 εκατ. που θα επενδυθούν τις επόμενες ημέρες. Απέδειξαν κάποιοι επιχειρηματίες φίλοι ότι στηρίζουν την ομάδα, περιμένουμε και από τους οπαδούς μας να κάνουν τις υπερβάσεις σε μία δύσκολη οικονομική περίοδο, για να χτιστεί ο νέος Παναθηναϊκός.

Πέρυσι το μπάτζετ μας ήταν περίπου 29 εκατ., ενώ φέτος το συνολικό μας μπάτζετ, μαζί με τόκους, θα είναι 12 εκατ. ευρώ, για εξυγίανση. Τα έσοδά μας, θα είναι τουλάχιστον 13 εκατ, από 13 ως 15, χωρίς Ευρώπη. Να έχουμε μικρό πλεόνασμα για να διαχειριζόμαστε το χρέος.

Θέλουμε να χτίσουμε έναν πολύ ισχυρό Παναθηναϊκό, έναν κυρίαρχο Παναθηναϊκό. Η Ντόρτμουντ το 2000 ήταν σχεδόν στην ίδια θέση με μας, φέτος παίζει τελικό Τσάμπιονς Λιγκ.
Το μπασκετικό τμήμα του "αιωνίου" αντιπάλου μας, του Ολυμπιακού, απέδειξε ότι με μικρό μπάτζετ και πολύ καλή οργάνωση, μπορείς να μεγαλουργήσεις».

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: «Ο Γιάννης Αναστασίου έχει ξανακάτσει στον πάγκο, γνωρίζει το πόστο και έχει ευρωπαϊκό παρελθόν».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ: «Είναι μεγάλη τιμή που είμαι εδώ και η διοίκηση μου έδειξε εμπιστοσύνη. Ξεκίνησε όταν ήμουν στην Αγγλία, επικοινώνησα με τον κ. Αλαφούζο, με ρώτησε το πλάνο μου. Ηταν πολύ σημαντικό να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα για τη δομή και το πλάνο. Με βοήθησε σε αυτό ότι πρόσφατα είχα περάσει από την ομάδα. Εγιναν συζητήσεις με κυριότερο στόχο την εξέλιξη και επιβίωση του κλαμπ, σε ευρωπαϊκά πρότυπα λειτουργίας. Ο Παναθηναϊκός είναι ένα μεγάλο ευρωπαϊκό κλαμπ και εγώ που έζησα αρκετά χρόνια στο εξωτερικό το βίωνα, όταν γινόταν αναφορά στην Ελλάδα για ποδόσφαιρο ή μπάσκετ, και το βιώνω και τώρα, από τη στιγμή που έγινε γνωστό ότι θα αναλάβω.
Στόχος είναι το κλαμπ να έχει τη δική του φιλοσοφία, όχι βασισμένη σε αγγλικό ή γερμανικό πρότυπο. Αφού υπάρχει η ακαδημία όπου γίνεται δουλειά με καλή φιλοσοφία, στόχος είναι να γίνει αυτό στην πρώτη ομάδα, ώστε σε λίγα χρόνια ο Παναθηναϊκός να παράγει τους δικούς του παίκτες και προπονητές. Υπάρχουν τα περιθώρια, απαιτείται πολλή δουλειά. Μας αρέσει η δουλειά, δε θα ακούσετε πολλά λόγια από εμένα και τους συνεργάτες μου. Στόχος να είμαστε πολλές ώρες στο γήπεδο, είτε με την πρώτη ομάδα είτε με την ακαδημία.
Εγιναν συζητήσεις για συνεργάτες, ήταν σημαντικό για μένα να έρθει ο κ. Ρούτερ, που θα βοηθήσει πολύ την πρώτη ομάδα και την ακαδημία γιατί έχει τρομερές γνώσεις. Θα βοηθήσει πολύ τους προπονητές της ακαδημίας. Ζήτησα από τον κ. Αλαφούζο να μείνει ο κ. Βονόρτας γιατί είναι Παναθηναϊκός και γνωρίζει πολυ καλά την ακαδημία και την ομάδα, ένας άνθρωπος με ήθος που ήταν εκει όταν τον χρειάστηκε η ομάδα.
Θα έρθει ο κ. Βος που είναι ο γυμναστής μας, εξειδικεύεται στο fitness και αυτό είναι πολυ σημαντικό για μένα. Θα συνδυάζεται η τεχνική με την μπάλα και θα είναι ευχάριστο για τους παίκτες και αυτό είναι σημαντικό για τον παίκτη. Θα είναι και ο Παναγιώτης Αγριόγηνος, προπονητής τερματοφυλάκων, που θα εξελίξει τους τερματοφύλακες. Εχουμε 4 ισάξιους τερματοφύλακες, σπάνια το συναντάς αυτό σε ευρωπαϊκή ομάδα.
Σαραβάκος και Νταμπίζας είναι παιδιά με ήθος, εξαίρετοι χαρακτηρες, γνώστες της ελληνικής και ευρωπαϊκής νοοτροπίας. Υπάρχει εμπιστοσύνη και εκτίμηση ως προς την κρίση και την άποψη του καθενός. Οποια απόφαση για την εξέλιξη της ομάδας θα παίρνεται από κοινού.
Το μπάτζετ είναι χαμηλό, αλλά θέλουμε να έρθουν παίκτες που να έχουν φιλοδοξία να πετύχουν κάτι με τον Παναθηναϊκό και όχι απλά να επαναπαυτούν σε ένα συμβόλαιο, γιατί ο Παναθηναϊκός είναι ένα μεγάλο κλαμπ. Θα του παρέχει τα πάντα, εμείς ως σταφ θα κάνουμε τα πάντα για να τον βοηθήσουμε να εξελιχθεί. Οι καιροί είναι δύσκολοι, δεν θα ήταν ηθικό να έρχονται παίκτες με συμβόλαια της τάξης των 2 ή 3 εκατ. Δεν το ζητάμε αυτό, δεν αντικατοπτρίζει την κατάσταση στη χώρα.
Ξέρουμε τι θέλουμε, τι ζητάμε. Υπάρχει εμπιστοσύνη μεταξύ μας, υπάρχει επικοινωνία και θα το διατηρήσουμε ως το τέλος. Εχουμε όλοι τρομερή όρεξη για δουλειά, καλή επικοινωνία με τη διοίκηση και θα κάνουμε τα πάντα για να υλοποιήσουμε τους στόχους μας».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΑΡΑΒΑΚΟΣ: «Είμαι παρα πολύ συγκινημένος που μετά από αρκετά χρονια θα αναλάβω τη θέση. Εχουμε να προσφέρουμε πάρα πολλά. Δε μου αρέσουν τα πολλά λόγια. Θα είμαι ο συνδετικός κρίκος στο ποδοσφαιρικό τιμ με τον Γιάννη Αναστασίου, τον Γιαννη Σαμαρά και τον Γιάννη Βονόρτα. Θέλουμε να βελτιωσουμε την αγωνιστική εικόνα και θα κάνουμε ό,τι μπορουμε με αυτό το μπάτζετ για να φέρουμε παίκτες που δε θα βλέπουν τον Παναθηναϊκό ως ένα καλό συμβόλαιο, αλλά να ξέρουν την ιστορία και γιατί παίζουν στον Παναθηναϊκό».
Keywords
Τυχαία Θέματα