Γ. Μπαρτζώκας: Άλλη ομάδα η Κάχα τώρα

Έτοιμος για μια πολύ δυνατή αναμέτρηση αύριο, απέναντι στην Κάχα Λαμποράλ, είναι ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, που μίλησε στο σάιτ της Ευρωλίγκας για την αναμέτρηση με τους Βάσκους, εστίασε στην αλλαγή ψυχολογίας του ισπανικού συλλόγου μετά την αλλαγή προπονητή και την ποιότητα που θα προσθέσει στο παιχνίδι της η έλευση του Ομάρ Κουκ.
«Η Κάχα Λαμποράλ είναι μια ομάδα που έχει αλλάξει ψυχολογία σε σχέση με όταν παίξαμε ενάμιση μήνα πριν.
Αυτό μπορείς να το δεις από τα αποτελέσματά της στην ισπανική λίγκα, αλλά και από το γεγονός ότι κατάφερε κόντρα στα προγνωστικά να προκριθεί. Τα στατιστικά των παικτών είναι πολύ ανεβασμένα τον τελευταίο μήνα και η εμπιστοσύνη στις δυνατότητές τους είναι σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό. Παράλληλα, έχει προσθέσει στον ρόστερ έναν ποιοτικό παίκτη, τον Ομάρ Κουκ. Αυτή τη στιγμή έχει τις ίδιες πιθανότητες πρόκρισης στα πλέι οφ, όπως όλες οι ομάδες. Δεν μας ξεγελάει το ότι τερμάτισε τέταρτη στον όμιλο της πρώτης φάσης», επισήμανε ο Γιώργος Μπαρτζώκας.
Από την πλευρά του, ο Γιώργος Πρίντεζης υπογράμμισε ότι η ομάδα του θα πρέπει να λησμονήσει γρήγορα τις δύο αναμετρήσεις που προηγήθηκαν, καθώς την περιμένει δύσκολο έργο. «Είναι περιττό να πω ότι το συγκεκριμένο παιχνίδι δεν έχει καμία σχέση με τα δύο που προηγήθηκαν στη πρώτη φάση. Η Κάχα είναι μια διαφορετική ομάδα και θα αλλάξει περισσότερο με την προσθήκη του Κουκ», τόνισε ο διεθνής φόργουορντ.

Στη Βιτόρια αφίχθη η αποστολή του Ολυμπιακού στις 19:30 ώρα Ελλάδας, μετά από πολύωρο ταξίδι, και το πρόγραμμα περιλαμβάνει προπόνηση στις 21:00 απόψε, ενόψει της αυριανής (21:45) πρεμιέρας με την Κάχα Λαμποράλ για τον 6ο όμιλο στη φάση των «16» της Ευρωλίγκας. Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα βρίσκονται στο πόδι από τις 6:00 το πρωί, αφού στις 7:00 ήταν προγραμματισμένο το ραντεβού στο ΣΕΦ και στις 9:00 απογειώθηκαν με πρώτο προορισμό τη Μαδρίτη. Στην πρωτεύουσα της Ισπανίας έπρεπε να αλλάξουν και "terminal", για να πάρουν την επόμενη πτήση για Μπιλμπάο και από το Μπιλμπάο ταξίδεψαν οδικώς στη Βιτόρια. Παρά την ταλαιπωρία, οι «ερυθρόλευκοι» θα τα δώσουν όλα για την τρίτη νίκη επί της Κάχα Λαμποράλ φέτος, ομάδας που έχει πάντως απολογισμό 9 νίκες-1 ήττα στους δέκα αγώνες που έχει δώσει με νέο προπονητή τον Ζαν Τάμπακ, σε Ισπανία και Ευρώπη. Κατά την επιστροφή, θα πρέπει ν' αναχωρήσουν στις 6:30 τα ξημερώματα της Παρασκευής (ώρα Ελλάδας) από το ξενοδοχείο που έχει καταλύσει η αποστολή στη Βιτόρια, με την πτήση για Μαδρίτη να είναι προγραμματισμένη για τις 9:00 και την άφιξη στην Αθήνα για τις 6:30 το απόγευμα ώρα Ελλάδας. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει δώσει ρεπό στους παίκτες του για την Παρασκευή και το θετικό είναι πως υπάρχει διακοπή του πρωταθλήματος της Α1 αυτό το Σαββατοκύριακο.
Την ώρα που στη Βιτόρια οι «ερυθρόλευκοι» θα μετρούν αντίστροφα για το τζάμπολ με την Κάχα, το πρόσφατο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού, Γκιόργκι Σερμαντίνι, θα ταξιδεύει από το Τελ Αβίβ με προορισμό την Αθήνα. Η πτήση του Γεωργιανού σέντερ από την πρωτεύουσα του Ισραήλ είναι προγραμματισμένη για αύριο στις 8:10 το πρωί ώρα Ελλάδας. Τον Σερμαντίνι θα υποδεχθούν στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» άνθρωποι της ΚΑΕ και εν συνεχεία θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις και έλεγχο αντι-ντόπινγκ, πριν υπογράψει το επίσημο συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό, το οποίο θα έχει διάρκεια μέχρι το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Ο Σερμαντίνι θα γνωρίσει τον τεχνικό του Ολυμπιακού, Γιώργο Μπαρτζώκα, και τους νέους συμπαίκτες του το Σάββατο (29/12), όταν είναι προγραμματισμένη η πρώτη προπόνηση άμα τη επιστροφή από την Ισπανία.

Δηλώσεις Νοτσιόνι και Σαν Εμετέριο για τον αγώνα Κάχα Λαμποράλ-Ολυμπιακός

Φτάνει αύριο στο τέλος της η αντίστροφη μέτρηση για την πρεμιέρα της φάσης των «16» της Ευρωλίγκας, καθώς η Κάχα Λαμποράλ υποδέχεται τον Ολυμπιακό. Την πρόκριση στα πλέι οφ έθεσε ως στόχο της ομάδας των Βάσκων ο Φερνάντο Σαν Εμετέριο, ενώ ο Αντρές Νοτσιόνι αναφέρθηκε στη παρουσία του νεοαποκτηθέντα Ομάρ Κουκ και τις θετικές επιπτώσεις που έχει αυτή στην εικόνα της Κάχα.
Ο Φερνάντο Σαν Εμετέριο σχολίασε: «Θέλω να παίξουμε στα προημιτελικά. Είμαστε μια ομάδα με ιστορία στην Ευρωλίγκα και πρέπει να έχουμε υψηλούς στόχους. Θα πρέπει να φιλοδοξούμε να φτάσουμε στην επόμενη φάση. Για να τα καταφέρουμε, θα πρέπει να αρχίσουμε με νίκη απέναντι σε μια ομάδα που, όταν ήρθε πρόσφατα στη Βιτόρια, μάς συνέτριψε. Θα πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι».
Ο Αντρές Νοτσιόνι τόνισε: «Πρέπει να μπούμε με το δεξί σε αυτή τη νέα φάση. Το Top 16 είναι δύσκολο, αλλά πιστεύω πως έχουμε πιθανότητες και δεν βλέπω κάποια ομάδα που να μην μπορούμε να κερδίσουμε. Η ήττα μας από τον Ολυμπιακό στη Βιτόρια στην προηγούμενη φάση πυροδότησε εξελίξεις στην ομάδα. Πρέπει να προσπαθήσουμε να νικήσουμε, γιατί ο Ολυμπιακός μάς έχει κερδίσει ήδη δύο φορές φέτος και την τελευταία με μεγάλη διαφορά. Η προσθήκη του Ομάρ Κουκ θα μας βοηθήσει, είναι πολύ καλός πλέι μέικερ, οργανώνει καλά το παιχνίδι και κάνει καλή δουλειά στην άμυνα».
Keywords
Τυχαία Θέματα