Γ. Μπαρτζώκας: Δεν διαλέγουμε αντίπαλο στο TOP 16

Συνέντευξη Τύπου για τον αυριανό αγώνα με την Αρμάνι Μιλάνο στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας παραχώρησε σήμερα ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Ο προπονητής του Ολυμπιακού χαρακτήρισε «επί της ουσίας διαδικαστικό» τον αγώνα με την ιταλική ομάδα, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» έχουν προ πολλού πάρει το «εισιτήριο» για τη φάση των «16» της Ευρωλίγκας και αύριο θα μάθουν, ανάλογα και με το αποτέλεσμα της Ζαλγκίρις Κάουνας, αν θα καταλάβουν την πρώτη ή τη δεύτερη θέση στον 3ο όμιλο. Πάντως, ο τεχνικός των Πειραιωτών ξεκαθάρισε
ότι η ομάδα του θέλει τη νίκη στο αυριανό παιχνίδι, ενώ υπογράμμισε πως δεν θα διαλέξει αντιπάλους στους «16», «... γιατί έχει αποδειχθεί στο παρελθόν πως, όποια ομάδα έχει κάνει τέτοιου είδους επιλογές, το πλήρωσε μετά».
«Αύριο ολοκληρώνουμε την πρώτη φάση της Ευρωλίγκας. Kάνοντας έναν μίνι απολογισμό, αίσθησή μου είναι πως δεν τα πήγαμε και άσχημα. Θέλω λοιπόν να αποδώσω τα εύσημα στους παίκτες, αλλά και στους συνεργάτες μας, γιατί προετοίμασαν τις συνθήκες για τους παίκτες να παίξουν καλά» είπε αρχικά ο Μπαρτζώκας και στη συνέχεια αναφέρθηκε στον αγώνα με την Αρμάνι, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Αύριο επί της ουσίας είναι ένα διαδικαστικό ματς. Υπάρχουν πιθανότητες πρόκρισης για το Μιλάνο βέβαια. Εμείς θα είμαστε δεύτεροι κατά το μεγαλύτερο ποσοστό και ίσως είμαστε και πρώτοι, προσωπικά, όμως, δίνω πολύ λίγες πιθανότητες, αλλά λίγο μας ενδιαφέρει. Είτε βγούμε πρώτοι, είτε δεύτεροι, οι ομάδες είναι το ίδιο δυνατές στο "TOP 16". Όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα, δεν υπάρχουν εύκολοι αντίπαλοι και, ανάλογα με το τι θα κάνει ο Παναθηναϊκός, ίσως μπει η Ρεάλ στον όμιλο μας ή η Κίμκι. Εμείς θέλουμε να κερδίσουμε αύριο, συνεχίζοντας τις καλές εμφανίσεις».
Αναφορικά με το αν κοιτάει τις διασταυρώσεις στη φάση των «16», επισήμανε μεταξύ άλλων: «Νομίζω ότι σε αυτό το επίπεδο κανείς δεν διαλέγει, γιατί έχει αποδειχθεί στο παρελθόν πως, όποια ομάδα έχει κάνει τέτοιου είδους επιλογές, το πλήρωσε μετά. Εμείς προετοιμάζουμε τους παίκτες για να είναι απόλυτα έτοιμοι. Αυτό που θέλουμε είναι κάθε μέρα να βελτιωνόμαστε. Εμείς δεν μπορούμε να κοιτάξουμε οτιδήποτε άλλο και να έχουμε άλλον ορίζοντα πέρα από το αυριανό παιχνίδι. Μετά θα παίξουμε με τον Ηλυσιακό και στη συνέχεια θα ξεκουραστούμε δύο μέρες, γιατί τόσο είναι το ρεπό μας, και στη συνέχεια προπονήσεις για Κύπελλο και "TOP 16". Δεν μπορούμε να σκεφτούμε τώρα τι θα γίνει μετά από 3-4 μήνες για να πούμε κάτι. Δεν ξέρουμε καν πώς θα είμαστε εμείς, για να ξέρουμε πώς θα είναι οι αντίπαλοι. Άρα αυτό που κοιτάμε είναι αν μπορούμε να κερδίσουμε αύριο και την αμέσως επόμενή μας υποχρέωση. Το θέμα είναι να είμαστε εμείς μέσα στους καλύτερους. Τα 14 παιχνίδια (σ.σ. στους «16») είναι κάτι πρωτόγνωρο για όλες τις ομάδες σε αυτό το επίπεδο, αυτή τη χρονική περίοδο. Πιστεύω ότι χρειάζεται να "ανοίξεις" το ρόστερ και να χρησιμοποιήσεις όσο περισσότερους παίκτες μπορείς, με βάση τις συνθήκες κάθε αγώνα. Αυτή τη δυνατότητα μας τη δίνει συνήθως το ελληνικό πρωτάθλημα, ώστε να προετοιμαστούν οι παίκτες και να είναι απόλυτα έτοιμοι για τις απαιτητικές υποχρεώσεις μας. Δεν ξέρω πώς θα είναι τα πράγματα στο "TOP 16", αλλά νομίζω θα είναι κάτι επίπονο, με πολλά ταξίδια. Οφείλουμε να προσαρμοστούμε και ελπίζω, όταν θα τελειώσει αυτή η σειρά, να είμαστε μέσα στις ομάδες που θα περάσουν».
Ερωτηθείς για το αν περιμένει οι ομάδες να κάνουν μεταγραφές ενόψει των «16» της Ευρωλίγκας, ο Μπαρτζώκας απάντησε μεταξύ άλλων: «Είναι πάρα πολύ δύσκολο γι΄αυτού του επιπέδου τις ομάδες να κάνουν 1-2 αλλαγές και να αλλάξουν τόσο θεαματικά τα πράγματα, όπως έκανε ο Ολυμπιακός πέρυσι. Οι τοπ ομάδες, όπως η Ρεάλ, η Μπαρτσελόνα, η ΤΣΣΚΑ, δεν θα κάνουν αλλαγές, θα κάνουν αλλαγές οι ομάδες που έχουν πρόβλημα. Δεν νομίζω να υπάρξει μεγάλη αλλοίωση στα ρόστερ των ομάδων».
Τέλος, αναφέρθηκε στη φόρμα του Ολυμπιακού, επισημαίνοντας ανάμεσα σε άλλα: «Θεωρώ πως η Ευρωλίγκα φέτος είναι καλύτερη. Δεν υπάρχει αχτύπητη ομάδα, αλλά πιστεύω πως παίζουμε καλά. Εμείς μοιράζουμε τον χρόνο συμμετοχής, ώστε κανείς να μην παίζει πάνω από 25 λεπτά, ακόμη και στην Ευρωλίγκα. Αυτό σημαίνει πως κάποιος παίκτης δεν θα είναι πολύ κουρασμένος, ώστε μετά να είναι ντεφορμέ. Στη συνέχεια, έχει να κάνει με τη διαχείριση του πνευματικού επιπέδου και πόσο έτοιμος είναι ο κάθε παίκτης να παίζει συνέχεια σε υψηλό επίπεδο. Αν κάποιος παίκτης δηλαδή δεν προπονείται καλά ή το μυαλό του είναι... φευγάτο, εμείς είμαστε εδώ για να τον πείσουμε ότι κάτι τέτοιο δεν πρέπει να συμβαίνει, αν και σ΄εμάς δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Άρα λοιπόν το θέμα είναι πόσο κίνητρο έχουν οι παίκτες για να τα καταφέρουν. Δεν υπάρχουν παίκτες οι οποίοι είναι χαλαροί».
Keywords
Τυχαία Θέματα