Γ. Μπαρτζώκας: Σε αυτούς που μας υποτιμούν, απαντάμε στο γήπεδο

18:07 1/5/2013 - Πηγή: E-Typos
Απόλυτη πίστη στις δυνατότητες της ομάδας του και εμπιστοσύνη στις ικανότητες των παικτών του έχει ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ενόψει της συμμετοχής του Ολυμπιακού στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας, για τέταρτη φορά τα τελευταία πέντε χρόνια. Ο προπονητής του πρωταθλητή Ευρώπης μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου στη "media day" που διοργάνωσε σήμερα το γραφείο Τύπου των «ερυθρόλευκων» στο ΣΕΦ,
τονίζοντας πως σημαντικό στοιχείο θα είναι η ηρεμία. Για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αντίπαλο του Ολυμπιακού στον ημιτελικό της 10ης Μαϊου (19:00) στο Ο2 του Λονδίνου, ο Μπαρτζώκας πιστεύει πως έχει τρωτά σημεία και πως είναι ομάδα που κερδίζεται. «Μόνο στο γήπεδο θα φανεί ποιος είναι το φαβορί», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ποια είναι αυτά τα στοιχεία που θέλει να δει από τους παίκτες του στο φάιναλ φορ του Λονδίνου; «Aν πάρουμε ως δεδομένο πως θα υπάρχει μαχητικότητα, αυτό που θα ήθελα είναι να υπάρχει ηρεμία, αποφασιστικότητα και συγκέντρωση».

Πρώτη αντίπαλος του Ολυμπιακού στο φάιναλ φορ η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, για την οποία ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» δήλωσε: «Για να μιλήσουμε για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας χρειάζεται μισή ώρα απάντηση. Ήδη εγώ και οι συνεργάτες μου έχουμε αρχίσει να κοιτάμε κάποια πράγματα. Το ποιος είναι αποδυναμωμένος ή ενισχυμένος φαίνεται μόνο στο γήπεδο. Έχει μεγάλο μπάτζετ, έμπειρους παίκτες από την Ευρωλίγκα και πολύ έμπειρο προπονητή, τον Έτορε Μεσίνα. Δεν έχει τρωτά σημεία φανερά. Είναι μια ομάδα που κερδίζεται, πάντως, και έχουμε αρκετές πιθανότητες να νικήσουμε αυτό το ματς. Είναι τελείως λάθος να συγκρίνεις τις δύο ομάδες της ΤΣΣΚΑ, την περυσινή με τη φετινή. Είναι μια οπτική για τους δημοσιογράφους, αλλά όχι για τους παίκτες».

Θα έχει ο Ολυμπιακός λιγότερο άγχος από όλους; «Αυτό είναι μια καλή ερώτηση για τους παίκτες. Θα προσπαθήσουμε εμείς να το χρησιμοποιήσουμε για "μότο". Αυτό που θέλαμε είναι να φτάσουμε στο φάιναλ φορ. Θεωρώ πως την πίεση τη μεγαλύτερη την έχουν οι άλλοι. Εμείς θέλουμε να πάμε πάλι να κατακτήσουμε το τρόπαιο. Εμείς θα έχουμε έναν παραπάνω τρόπο να διαχειριστούμε την πίεση και το άγχος».

Συμφωνεί ο Μπαρτζώκας με το νέο Ομοσπονδιακό της εθνικής Ελλάδας, Αντρέα Τρινκιέρι, ο οποίος είχε δηλώσει στην παρουσίασή του πως οι Ρώσοι θα φέρουν... τανκς, στρατιώτες και υποβρύχια για να νικήσουν τον Ολυμπιακό, αλλά και πως ο νικητής αυτού του ημιτελικού θα έχει προβάδισμα για την κατάκτηση του τίτλου; «Όχι δεν συμφωνώ! Όλα είναι θέμα προσωπικοτήτων και χειρισμών. Αυτό ίσχυε παλιά, να είναι δηλαδή εξαντλημένη μία ομάδα στον τελικό μετά από "εμφύλιο" με ομάδα της χώρας της στον ημιτελικό. Ήδη Ρεάλ και Μπαρτσελόνα έχουν παίξει πάρα πολλές φορές μεταξύ τους φέτος. Την Μπαρτσελόνα την έχει πειράξει πάρα πολύ που ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό πέρυσι στον ημιτελικό. Θα είναι μια μεγάλη πρόκληση, ούτε τανκς ούτε τίποτα. Όσοι μας δουν και όσοι μας ακολουθήσουν στο Λονδίνο θα ευχαριστηθούν την προσπάθειά μας».

Όσο για τη δήλωση του Τρινκιέρι πως ο Ολυμπιακός έχει... μαγκιά, ο Μπαρτζώκας απάντησε: «Σε αυτό συμφωνώ απόλυτα. Οι παίκτες έδειξαν χαρακτήρα, να το πω πιο εκλεπτυσμένα. Και το έχουν δείξει πάρα πολλές φορές. Και το πιο πρόσφατο παράδειγμα ήταν το ματς με την Αναντολού Εφές. Ακόμη και γιατρός χρειάστηκε για έναν φίλαθλο. Σημαίνει πως ήταν ένα ψυχοφθόρο ματς, αλλά οι παίκτες ανταποκρίθηκαν με τον καλύτερο τρόπο σε αυτό το ματς».

Σε ερώτηση για το τι σημαίνει για τον ίδιο η πρώτη παρουσία του σε φάιναλ φορ Ευρωλίγκας, ο τεχνικός της ομάδας του Πειραιά εξήγησε:

«Δεν θέλω να μιλήσω για εμένα. Όταν τελειώσει η χρονιά ευχαρίστως να μιλήσω για εμένα. Στο φάιναλ φορ βρεθήκαμε όλοι μαζί και ανήκει συνολικά σε όλους. Και αν -πρώτα ο Θεός- πάρουμε το Κύπελλο Ευρώπης, τότε θα είναι μια ικανοποίηση για όλους».

Στον Μπαρτζώκα μεταφέρθηκε σημερινή δήλωση του τεχνικού της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ετόρε Μεσίνα, για τον ημιτελικό, πως η ομάδα του είναι το φαβορί και μπορεί να νικήσει εύκολα ή δύσκολα τον Ολυμπιακό: «Πάντα από την αρχή της σεζόν διάβαζα δηλώσεις, το έχω και για γούρι να μας υποτιμούν λίγο. Μία ο Σαβάνοβιτς ήθελε να ξυρίσει το κεφάλι του. Ο Σαν Εμετέριο δύο φορές δήλωσε πως η ομάδα του θα κέρδιζε σίγουρα τον Ολυμπιακό, ο κ. Οζερχούν τα ίδια, αλλά εγώ είδα άλλα αποτελέσματα».
Keywords
Τυχαία Θέματα