Γ. Παπανδρέου: Με το βλέμμα στραμμένο στη Σοσιαλιστική Διεθνή

19:15 19/3/2012 - Πηγή: E-Typos
Με διάθεση να μιλήσει για τα σχέδιά του, χαιρέτησε τους πολιτικούς συντάκτες που καλύπτουν το ρεπορτάζ του ΠΑΣΟΚ, ο απερχόμενος πρόεδρος του Κινήματος, Γιώργος Α. Παπανδρέου, στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στην Ιπποκράτους.

Ο κ. Παπανδρέου, σύμφωνα με όσα
είπε, σκέπτεται να προχωρήσει στην αξιοποίηση της παράδοσης που έχει η Ελλάδα στην δημοκρατία, προκειμένου να οργανώσει συνέδρια, σεμινάρια και εκδηλώσεις για την δημοκρατική ηγεσία στην χώρα μας.

Στο σημείο αυτό στάθηκε ιδιαίτερα, καθώς, όπως είπε, πρέπει να δούμε τι σημαίνει δημοκρατική ηγεσία και πολιτική ηγεσία στην εποχή της παγκοσμιοποίησης και του διαδικτύου.

Ταυτόχρονα ο κ. Παπανδρέου είπε ότι θα ασχοληθεί και με τη Σοσιαλιστική Διεθνή, για την προεδρία της οποίας είναι ως τώρα ο μόνος υποψήφιος.

Αναφέροντας τη σταθερή θέση του για διεύρυνση της συμμετοχής των πολιτών στη λήψη των αποφάσεων, είπε ότι η εκλογή προέδρου της Διεθνούς στο συνέδριό της που θα πραγματοποιηθεί στη Νότιο Αφρική, θα γίνει από διευρυμένο Σώμα, το οποίο είναι το Κογκρέσο της Διεθνούς, ενώ πρόσθεσε ότι θα ήταν θετικό αν κατ' αρχήν σε ευρωπαϊκό επίπεδο μπορούσαν να εκλεγούν θεσμικά πρόσωπα, όπως πχ αυτός που προτείνει το Ευρωπαϊκό Σοασιαλιστικό Κόμμα (ΕΣΚ), για την προεδρία της Κομισιόν, από την βάση των σοσιαλιστικών κομμάτων.

Ο κ. Παπανδρέου ρωτήθηκε και για ζητήματα της τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας, με πρώτο εκείνο των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ και στην ερώτηση αν ψήφισε τον Ευάγγελο Βενιζέλο απάντησε:
Keywords
Τυχαία Θέματα