Γ. Βονόρτας: Νίκη για τον κόσμο μας

19:19 11/4/2013 - Πηγή: E-Typos
Κατευθείαν στα... βαθιά πέφτει ο Γιάννης Βονόρτας, που ξεκινά την προπονητική καριέρα του με την υψηλότερη δυνατή πρόκληση, σε εγχώριο επίπεδο: το ντέρμπι των αιωνίων. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, σε δηλώσεις του στη NOVA, υπογράμμισε την βελτίωση της ψυχολογίας των ποδοσφαιριστών ενόψει του αγώνα της Κυριακής (19:00) με τον Ολυμπιακό:

«Είμαστε
σε πολύ καλή ψυχολογική κατάσταση, είναι πολύ καλό το κλίμα και τα παιδιά πλέον πιστεύουν στα πόδια τους, στις δυνατότητες τους και παίζουν απελευθερωμένα. Πράγματι υπάρχει μεγάλη βαθμολογική διαφορά, αλλά, ειδικά για το ντέρμπι, αυτή η διαφορά δεν σημαίνει τίποτα. Είναι παιχνίδια ξεχωριστά, ιδιαίτερα και έχουμε δει στο παρελθόν- είτε η μια ομάδα, είτε η άλλη- να υπερέχει βαθμολογικά και όμως στο συγκεκριμένο παιχνίδια να υπάρχουν διαφορετικές καταστάσεις, διαφορετικά πράγματα και διαφορετική εικόνα των ομάδων. Αυτά τα παιχνίδια είναι μεγάλα. Είναι για το πρεστίζ των παικτών και της ομάδας. Το γόητρο των ομάδων εξαρτάται από τα αποτελέσματα σε αυτά τα ντέρμπι, που είναι μεγάλα παιχνίδια. Ο κόσμος επίσης, είτε από τη μια, είτε από την άλλη πλευρά, θέλει αυτά τα παιχνίδια, θέλει τη νίκη, γιατί με αυτόν τον τρόπο νιώθει και αυτός υπερήφανος. Άρα λοιπόν έχουμε μια πίεση από όλες τις πλευρές για ένα καλό αποτέλεσμα και μια θέληση γι' αυτό. Είναι στόχος μας να τελειώσουμε την χρονιά με καλά αποτελέσματα και καλές εμφανίσεις, ώστε να μείνει και ο κόσμος μας λίγο ικανοποιημένος. Γιατί η τελευταία γεύση είναι αυτή που μένει καλύτερα».

Ανεξαρτήτως αποτελέσματος στο ντέρμπι, πάντως, ο Παναθηναϊκός θέλει ένα θαύμα για να προλάβει το "τρένο" της Ευρώπης. «Είναι πολύ καλή η κατάσταση των παικτών. Έχουν αποκτήσει αρκετή αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη μετά το τελευταίο παιχνίδι, όπου βρήκαμε απέναντι μας έναν πολύ καλό τερματοφύλακα και την τύχη να μην μας χαμογελάει... Τώρα πιστεύω ότι θα είμαστε ακόμα καλύτεροι και με μεγαλύτερη εμπιστοσύνη. Τα παιδιά είναι έτοιμα για τέτοια παιχνίδια, η φανέλα του Παναθηναϊκού οδηγεί σε καλές αποδόσεις στα μεγάλα παιχνίδια και ελπίζουμε, εφόσον υπάρχουν μαθηματικές ελπίδες. Εμείς παλεύουμε μέχρι το τέλος για την Ευρώπη. Έστω με αυτές τις ελπίδες που υπάρχουν» είπε ο Βονόρτας.
Keywords
Τυχαία Θέματα