Γαλλία: Προκαλεί το κόστος της μεταγραφής του Ζ. Ιμπραΐμοβιτς

20:21 19/7/2012 - Πηγή: E-Typos
Ένα ευρύ φάσμα της πολιτικής τάξης της Γαλλίας εξανέστη σήμερα για τον "αστρονομικό" μισθό που θα λάβει ο 30άχρονος ποδοσφαιριστής Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς από τη νέα του ομάδα Παρί Σεν Ζερμέν.
Η μετεγγραφή του αθλητή από το Μιλάνο στο Παρίσι έγινε χάρη σε κεφάλαια από το Κατάρ.
Την ώρα που η Γαλλία
βρίσκεται σε οικονομική κρίση, η οικονομία της φλερτάρει με την ύφεση, με έκτακτη φορολογία γίνεται αγώνας περιστολής του ελλείμματος, υπουργοί και πολιτικοί εξανέστησαν.
"Οι αριθμοί -39 εκατομμύρια ευρώ σε τρία έτη- είναι ανήθικοι", είπε στον ραδιοσταθμό Εurope 1 ο υπουργός προϋπολογισμού Ζερόμ Καϊζάκ.
"Πρόκειται για ανήθικους αριθμούς. . . την ώρα που ο καθένας κάνει προσπάθεια, είναι αντιμέτωπος με τις τρομερές επιπτώσεις μιας κρίσης που δημιούργησε ο χρηματοπιστωτικός τομέας, και η οποία χρόνο με το χρόνο έχει αγκαλιάσει και το γαλλικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο", είπε ο υπουργός.
Η υπουργός Αθλητισμού Βαλερί Φουρνεϊρόν έκανε λόγο για "παράλογα και αστρονομικά ποσά".
Η κυβέρνηση Ερό φέρεται να είναι αποφασισμένη οι αποδοχές του Ιμπραΐμοβιτς να υπαχθούν στην φορολόγηση με τον ανώτατο συντελεστή 75%, δεδομένου ότι κάθε μήνα θα υπερβαίνουν το ένα εκατομμύριο ευρώ, όπως δηλαδή είχε εξαγγείλει προεκλογικά ο Φρανσουά Ολάντ.
Ο υπουργός Οικονομίας και Αλληλεγγύης Μπενουά Χαμόν, της αριστερής πτέρυγας των Σοσιαλιστών, επισήμανε ότι το γαλλικό δημόσιο θα επωφεληθεί δεόντως ενός φορολογούμενου όπως ο Ιμπραΐμοβιτς. "Με γοητεύει ότι ο Ιμπραΐμοβιτς θα πληρώσει εδώ τους φόρους του", δήλωσε.
'Ομως και η πρώην υπουργός της Δεξιάς Ροζελίν Μπασελό εξέφρασε "πολύ μεγάλη απογοήτευση, στα όρια της αηδίας" για τις υπέρογκες οικονομικές απολαβές του αθλητή.
Keywords
Τυχαία Θέματα