Γαλλία: Προσέλαβε τη γυναίκα του και δεν "κάνει πίσω"

13:11 27/9/2012 - Πηγή: E-Typos
Ο σοσιαλιστής πρόεδρος της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης Κλοντ Μπαρτολόν απέρριψε σήμερα κατηγορίες για ευνοιοκρατία μετά την αποκάλυψη ότι η σύζυγός του προσελήφθη στο γραφείο του και διαβεβαίωσε ότι το σημαντικότερο είναι η "ικανότητα" των μελών που το αποτελούν.
"Τι μετράει πάνω απ' όλα; Η διαφάνεια και η ικανότητα", δήλωσε ο βουλευτής της περιφέρειας Σηκουάνα-Σεν-Ντενί, κοντά στο Παρίσι, όταν ερωτήθηκε από το ραδιοσταθμό Radio Inter για την πρόσληψη αυτή. "Η Βερονίκ εργάζεται μαζί μου
από το 1998", πρόσθεσε απαριθμώντας τα διαδοχικά καθήκοντά της στην κυβέρνηση ή στον τομέα του. "Ατυχώς, το 2006 παντρευτήκαμε", συνέχισε ο Μπαρτολόν. "Δεν επρόκειτο να της πω: ζητώ το χέρι σου, αλλά θα σου στείλω την επιστολή απόλυσής σου".
Ο πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης, τέταρτος στην ιεραρχία του γαλλικού κράτους, κατηγόρησε "υπεύθυνους της δεξιάς που δεν έχουν τίποτε να πουν, ότι δημιουργούν μια πολεμική για να πλήξουν τη δύναμη των ανακοινώσεων" που έκανε πρόσφατα για τον έλεγχο και το μετριασμό των δαπανών του σώματος αυτού.
Ο Κλοντ Μπαρτολόν αμφισβήτησε επίσης ότι 13% των βουλευτών χρησιμοποιούν μέλη της οικογένειάς τους στην Εθνοσυνέλευση, ποσοστό το οποίο ανακοίνωσε ο σοσιαλιστής βουλευτής Ρενέ Ντοζιέρ. Ο Μπαρτολόν υποστήριξε ότι το ποσοστό αυτό είναι 4,4%.
Keywords
Τυχαία Θέματα