Γερμανία: Δύσκολο, να ληφθεί απόφαση για την Ελλάδα στο Eurogroup

15:11 9/11/2012 - Πηγή: E-Typos
Δύσκολο θα είναι να ληφθεί απόφαση για την Ελλάδα κατά τη συνεδρίαση του Eurogroup την Δευτέρα, σύμφωνα με εκπρόσωπο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, η οποία επικαλέστηκε τη διαδικασία που ορίζει η γερμανικη νομοθεσία για προηγούμενη έγκριση του κοινοβουλίου.
Η εκπρόσωπος σημείωσε ότι "όλες οι πλευρές γνωρίζουν καλά τον επείγοντα χαρακτήρα το θέματος", υπενθύμισε ωστόσο ότι "στη Γερμανία, πριν ο υπουργός Οικονομικών συμφωνήσει σε οποιαδήποτε αλλαγή
του προγράμματος ή σε εκταμίευση δόσης, είναι απαραίτητη η έγκριση του κοινοβουλίου" και προσέθεσε: "Για αυτό και μια απόφαση την Δευτέρα είναι πολύ δύσκολο να ληφθεί".
Σε ό,τι αφορά την έκθεση της τρόικας, η ίδια ανέφερε ότι αναμένονται σύντομα κάποια αποσπάσματά της, αλλά όχι το σύνολο της αξιολόγησης των δανειστών.
Από την πλευρά της Καγκελαρίας, ο εκπρόσωπος της Άγκελα Μέρκελ, Στέφεν Ζάιμπερτ, αναφερόμενος στην ψήφιση των μέτρων από την Βουλή των Ελλήνων, έκανε λόγο για εξέλιξη η οποία "δείχνει αποφασιστικότητα και θάρρος" και προσέθεσε ότι με τα μέτρα η Ελλάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο για να ανακτήσει την αξιοπιστία της. Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι "ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς".
Keywords
Τυχαία Θέματα