Γερμανία: Στο Βερολίνο ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα

15:29 19/6/2013 - Πηγή: E-Typos
Στις 10.50 ακριβώς η Cadillac, το «κτήνος» («the beast») με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα έφθασε στον κήπο του προεδρικού ανακτόρου Bellevue, στην ειδυλλιακή περιοχή Σαρλότενμπουργκ, στο δυτικό Βερολίνο. Εκεί τον υποδέχθηκε με στρατιωτικές τιμές ο Ομοσπονδιακός Πρόεδρος της Γερμανίας Γιοάχιμ Γκάουκ, μαζί με μαθητές από σχολεία της γερμανικής πρωτεύουσας.

Το εθιμοτυπικό σκέλος της επίσκεψης ακολουθεί η συνάντηση
του κ. Ομπάμα με την Καγκελάριο 'Αγγελα Μέρκελ, πρώτα με τις δύο αντιπροσωπείες και κατόπιν κατ΄ιδίαν, σε γεύμα εργασίας, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία του Αμερικανού Προέδρου στην Πύλη του Βρανδεμβούργου το απόγευμα, ενώπιον 4.000 προσκεκλημένων. Θα τον υποδεχθεί ο δήμαρχος του Βερολίνου Κλάους Βοβεράιτ, ενώ θα τον προλογίσει η κυρία Μέρκελ.

Στη διάρκεια της 20άλεπτης ομιλίας του αναμένεται, σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα, να θέσει το ζήτημα του πυρηνικού αφοπλισμού. Αργότερα θα συναντηθεί με τον υποψήφιο των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών για την Καγκελαρία Πέερ Στάινμπρουκ και η επίσκεψη θα ολοκληρωθεί με το επίσημο δείπνο, παρουσία 250 προσκεκλημένων.

Παράλληλα με το επίσημο πρόγραμμα και τις πολιτικές επαφές εξελίσσεται ήδη το πρόγραμμα της «Πρώτης Κυρίας» των ΗΠΑ Μισέλ Ομπάμα και των δύο παιδιών του προεδρικού ζεύγους, Σάσα και Μαλία. Στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος, την Βουλή και το σημείο όπου διατηρείται τμήμα του Τείχους τους συνοδεύει ο σύζυγος της κυρίας Μέρκελ, Γιοάχιμ Ζάουερ.
Keywords
Τυχαία Θέματα