Η ανάγκη για μια ισχυρή κυβέρνηση

15:55 13/4/2012 - Πηγή: E-Typos

Είναι γεγονός ότι η ρευστότητα που παρατηρείται στο πολιτικό σκηνικό εν όψει των εκλογών της 6ης Μαΐου είναι πρωτοφανής. Οσο πλησιάζουμε, όμως, προς την κάλπη, αναδεικνύεται όλο και πιο έντονη η ανάγκη να κυβερνηθεί ο τόπος από μια ισχυρή κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση, η οποία θα είναι σε θέση να πάρει μέτρα που θα ανακουφίσουν τα λαϊκά στρώματα από την ακραία λιτότητα που έχει στραγγαλίσει την κοινωνία και θα τονώσουν την αγορά που βυθίζεται στην ύφεση.

Προς την κατεύθυνση αυτή, είναι ιδιαίτερα σημαντικά δύο ευρήματα της δημοσκόπησης

της Pulse που δημοσιεύει σήμερα ο Τύπος της Κυριακής και σύμφωνα με τα οποία η Νέα Δημοκρατία μπορεί να βγει ισχυρή από την κάλπη. Το πρώτο είναι η εντυπωσιακή μείωση της αποχής, γεγονός που καταδεικνύει τη βούληση των πολιτών να προσέλθουν για να ψηφίσουν, αντί να γυρίσουν την πλάτη στα κόμματα και να κλείσουν τα αφτιά στον προγραμματικό τους λόγο. Και το δεύτερο που προκύπτει είναι ότι το κυρίαρχο κριτήριο με το οποίο θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα δεν είναι πια η διαμαρτυρία, αλλά η αναγκαιότητα να κυβερνηθεί η χώρα.

Με τα δεδομένα αυτά, είναι σαφές ότι η Ν.Δ. του Α. Σαμαρά αποκτά ένα σημαντικό πλεονέκτημα στο δρόμο προς τις εκλογές, έχοντας από την αφετηρία ένα σημαντικό προβάδισμα τουλάχιστον έξι εκατοστιαίων μονάδων, όπως συνάγεται από τα εξαγόμενα της δημοσκόπησης. Η Ν.Δ. είναι πρώτο κόμμα με διαφορά από το ΠΑΣΟΚ και είναι προφανές ότι το κρίσιμο ζητούμενο είναι να πειστούν οι πολίτες να την εμπιστευθούν.

Την ώρα που η Τρόικα αναμένει την εφαρμογή των δεσμεύσεων που έχουν υπογράψει οι κ.κ. Παπαδήμος και Βενιζέλος και ετοιμάζεται να ζητήσει και νέα σκληρά μέτρα, έχοντας βάλει στο στόχαστρο ακόμα και την ιδιωτική ακίνητη περιουσία των Ελλήνων, προβάλλει ακόμα περισσότερο αναγκαία η αλλαγή πολιτικής.

Βασική προϋπόθεση για να γίνει αυτό είναι μια σταθερή, ισχυρή κυβέρνηση, η οποία θα διαθέτει νωπή λαϊκή εντολή και τη δημοκρατική νομιμοποίηση να διαπραγματευθεί με τους Ευρωπαίους και να προχωρήσει προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης, προκειμένου να μπορέσει η χώρα να βγει από την κρίση.


Keywords
Τυχαία Θέματα