Η Γαλλία ζητεί επείγουσα σύνοδο του ΣΑ του ΟΗΕ για το Μαλί

21:56 2/4/2012 - Πηγή: E-Typos
Η Γαλλία ζήτησε από το Συμβούλιο Ασφαλείας να πραγματοποιήσει "ταχέως" σύνοδο για την κατάσταση στο Μαλί, αναφέρει σήμερα η γαλλική αποστολή στον ΟΗΕ στο λογαριασμό της στο Twitter.

Η εξέγερση των Τουαρέγκ και οι ισλαμικές ομάδες που την υποστηρίζουν κατέλαβαν την μια μετά την άλλη, από την Παρασκευή, τις τρεις περιφερειακές πρωτεύουσες στο βόρειο Μαλί -Κιντάλ, Γκάο και Τιμπουκτού- χωρίς να συναντήσουν αντίσταση από το στρατό του Μάλι, που δεν είναι καλά εξοπλισμένος.

Οι αρχηγοί κρατών της Οικονομικής Κοινότητας των Δυτικοαφρικανικών Κρατών (ECOWAS) που συναντήθηκαν σήμερα στο Ντακάρ απείλησαν να επέμβουν στρατιωτικά και ανακοίνωσαν ένα "συνολικό εμπάργκο" εναντίον της χούντας που κατέλαβε την εξουσία στο Μπαμακό.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών θα μπορούσε να συγκληθεί από το Παρίσι για τις ενδεχόμενες "ανάγκες" της ECOWAS για την επίλυση της κρίσης, διευκρίνισε το γαλλικό ΥΠΕΞ.

Σύμφωνα με ένα δυτικό διπλωμάτη, το Συμβούλιο Ασφαλείας θα μπορούσε να εκδώσει ανακοίνωση την Τρίτη για την κρίση στο Μαλί. Το Συμβούλιο πρέπει να "απαντήσει επιθετικά στην κατάρρευση της κυβέρνησης και την πτώση των τριών πόλεων του βορρά", πρόσθεσε.
Keywords
Τυχαία Θέματα