Η ομάδα που κατακτά το Γιουρόπα θα προκρίνεται στο Τσάμπιονς Λιγκ

17:45 23/5/2013 - Πηγή: E-Typos
Το Τσάμπιονς Λιγκ και το Γιουρόπα Λιγκ είναι δύο διοργανώσεις που συνδέονται μεταξύ τους, καθώς οι ομάδες που κατατάσσονται τρίτες στη φάση των ομίλων της πρώτης συνεχίζουν στη φάση των «32» της δεύτερης.

Από τη σεζόν 2015-16, ωστόσο, φαίνεται ότι θα αποκτήσουν ακόμη μία σύνδεση, καθώς, όπως δήλωσε σήμερα στο πρακτορείο Reuters πηγή από την UEFA, ο νικητής του Γιουρόπα Λιγκ θα παίρνει το «εισιτήριο» για το Τσάμπιονς Λιγκ
της επόμενης χρονιάς. Η αλλαγή αυτή θα ανεβάσει το κύρος της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, η οποία «επισκιάζεται» από το Τσάμπιονς Λιγκ. Η απόφαση αυτή, η οποία εγκρίθηκε στη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της UEFA στο Λονδίνο, θα ανακοινωθεί αύριο, στη διάρκεια του ετησίου συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας.

Η απόφαση για την «πρόκριση» του κατόχου του Γιουρόπα Λιγκ στο Τσάμπιονς Λιγκ ακολουθεί μήνες συζητήσεων ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση Συλλόγων και την ηγεσία της UEFA. Ο γενικός γραμματέας της UEFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, αρνήθηκε να σχολιάσει την προγραμματιζόμενη αλλαγή στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα, αλλά είπε ότι θα γίνει κάποια ανακοίνωση στο αυριανό συνέδριο. «Έχουν λάβει χώρα συζητήσεις για το Γιουρόπα Λιγκ και χρειάζονται κάποιες αλλαγές σε αυτή τη διοργάνωση» τόνισε χαρακτηριστικά.
Keywords
Τυχαία Θέματα