Η συνέντευξη Τύπου μετά τον δεύτερο Τελικό του μπάσκετ

01:47 10/6/2013 - Πηγή: E-Typos
Γιώργος Μπαρτζώκας (προπονητής Ολυμπιακού): «Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό και στον προπονητή του για τη νίκη. Προσπάθησαν μέχρι τέλους να νικήσουν και τα κατάφεραν. Εχω μεγάλο σεβασμό στο ελληνικό μπάσκετ και στον Παναθηναϊκό. Θέλω, όμως να κάνω μερικές ερωτήσεις. Γιατί καθυστέρησαν 5 λεπτά να βγουν από τα αποδυτήρια οι διαιτητές στο ημίχρονο; Εμείς ξέρουμε γιατί άργησαν. Ξέρουμε γιατί άλλαξε ο τρόπος που σφύριζαν στο δεύτερο μέρος. Γιατί εμείς έχουμε πάρει 10-15 τεχνικές ποινές στα πλέι οφ με Απόλλωνα, ΑΓΟΡ και τώρα με Παναθηναϊκό, ενώ στην Ευρωλίγκα όλη τη χρονιά δεν πήραμε καμία ή... σχεδόν
καμία. Επίσης γιατί δεν μέτρησε το καλάθι του Χάινς που είναι καθαρά εμπρόθεσμο και μετά έγινε φάουλ στον Σπανούλη που δεν δόθηκε και αντί για 5 πόντους πήγαμε στους οκτώ; Και για την τεχνική ποινή του Άντιτς; Επαιξε η καθυστέρηση των διαιτητών ρόλο στο τρόπο που σφύριζαν; Σέβομαι το ελληνικό πρωτάθλημα, τον Παναθηναϊκό, αλλά σέβομαι και την προσπάθεια των παικτών μου. Και για τον Αντιτς παίρνουμε τεχνική ποινή στην πρώτη αντίδραση, όταν όλος ο πάγκος του Παναθηναϊκού αντιδρά και είναι όρθιος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα; Είναι καλό αυτό για το ελληνικό μπάσκετ;».

Ο Μπαρτζώκας στη συνέχεια απάντησε σε ερώτηση για το χαμηλό σκορ του Ολυμπιακού, τόσο στον πρώτο, όσο και στο δεύτερο τελικό. «Κατ΄αρχήν παίζει και ο αντίπαλος. Ενας από τους καλύτερους παίκτες μας όλη τη χρονιά ο Έσι Λο δείτε πως παίζει τώρα. Ο Εισι όλη τη χρονιά ήταν εκπληκτικός και σήμερα στο ημίχρονο ήταν έτοιμος να λιποθυμήσει και γι΄ αυτό έπαιξε μόνο 2 λεπτά στο δεύτερο μέρος. Τώρα αν οι παίκτες μας έχουν αδειάσει... μετά την υπερπροσπάθεια στην Ευρωλίγκα... τι να πω; Αυτό που ξέρω είναι πως οι παίκτες μου νιώθουν ότι το παιχνίδι δεν παίζεται επί ίσοις όροις. Νιώθουν εκνευρισμό και έτσι νιώθουν για το 2ο ημίχρονο σήμερα».

Στη συνέχεια, ο προπονητής του Ολυμπιακού όταν του ζητήθηκε να διευκρινίσει τι εννοούσε όταν είπε πως κάτι έγινε στο ημίχρονο και αυτό επηρέασε τους διαιτητές: «Εγώ τους ρώτησα: “Τι έγινε; Σας επηρέασε αυτό που έγινε στο ημίχρονο;” Κι εκείνοι μου απάντησαν: “Όχι δεν μας επηρέασε. Δεν μας επηρέασε καθόλου αυτό που έγινε στο ημίχρονο και συνεχίζουμε να σφυρίζουμε με τον τρόπο που σφυρίζαμε». Ο Μπαρτζώκας αναφερόταν σ’ αυτό που ανεγράφη και στο φύλλο αγώνα από τους διαιτητές πως δηλαδή ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, μαζί με τρεις οπαδούς του Παναθηναϊκού πήγαν στ’ αποδυτήρια των διαιτητών και τους εξύβριζαν στο ημίχρονο».

Γυρνώντας προς τον προπονητή του Παναθηναϊκού, ο Μπαρτζώκας είπε: «Επειδή... δυσφορεί ο Αργύρης... μήπως να μη μιλάμε γι΄αυτά; Αργύρη, χτυπάς το χέρι σου όλη αυτή την ώρα. Αλλά είναι κάτι που πρέπει να το πούμε. Αν οι παίκτες μας νιώθουν ότι δεν έχουν την ίδια αντιμετώπιση, πρέπει να το πούμε. Οι παίκτες του Ολυμπιακού αξίζουν σεβασμό. Και δεν το λέω αυτό επειδή είναι πρωταθλητές Ευρώπης. Προσπαθώ να επέμβω στο μυαλό τους για να μην τους εκνευρίζει αυτή η άνιση αντιμετώπιση, αλλά δεν μπορώ να τους κάνω να νιώθουν διαφορετικά».

Αργύρης Πεδουλάκης (προπονητής Παναθηναϊκού): «Εμείς χάσαμε από την Μπαρτσελόνα στον δεύτερο προημιτελικό στο ΟΑΚΑ κι όταν τελείωσε είπαμε κερδίσανε δίκαια. Γιατί το πώς διαχειρίζεσαι την ήττα είναι το πιο σημαντικό. Το ίδιο έγινε και στο Κύπελλο. Στο προηγούμενο ματς στο ΣΕΦ αφήσαμε τα σουτ. Επιλεγμένα αφήσαμε τα σουτ του Κατσίβελη στον πρώτο τελικό γιατί είναι ένα νέο παιδί. Το να μην απαντάς δεν είναι αδυναμία. Το να περνάς το Λο και να του δίνεις τη σέντρα είναι εύκολο. Πήγαμε να μπούμε από την επίθεση σήμερα λόγω του κόσμου μας. Δεν ήμασταν καλοί, ειδικά στο πρώτο μέρος. Ο Λάσμε ήταν επηρεασμένος και έκανε εμετούς από το πρωί. Στο πρώτο ημίχρονο, το μομέντουμ ήταν διαφορετικό για εμάς. Κάναμε ένα λάθος συνέχεια στο πρώτο μέρος, ενώ το είχαμε πει και το είχαμε εξηγήσει ξανά και ξανά. Τα χιλιόμετρα που έχεις κάνει, δηλαδή να μη σε παρασύρει ο κόσμος σου είναι σημαντικά. Ο Κάρι ηρέμησε το παιχνίδι μας στο δεύτερο μέρος. Επίσης επιστρατεύσαμε την άμυνα μας. Ο Ολυμπιακός πολύ καλή ομάδα με ταχύτητα, αλλά εμείς παίζουμε με το μυαλό του. Και δεν φταίνε οι διαιτητές γι΄ αυτό. Όταν χάσαμε από τον Ολυμπιακό στις 2 Οκτωβρίου, είπαμε είμαστε χειρότεροι. Τώρα το να αναφέρεσαι στους διαιτητές, να δημιουργείς ατμόσφαιρα... είναι παλιά κόλπα. Εμείς θα πούμε στους παίκτες μας ότι δεν ήμασταν καλοί απόψε, στο δεύτερο τελικό. Σε κάποια πράγματα δεν ήμασταν καλοί. Σε κάποια άλλα ήμασταν καλοί. Στα γκαρντ μας, ο Κάρι ήταν αυτός που μας έδωσε την ηρεμία, ο Ούκιτς μας είχε δώσει την εκτέλεση. Μαζί με τον Γκιστ ο Ούκιτς ήταν οι κορυφαίοι, αλλά το μπάσκετ είναι συνολική η προσπάθεια. Μετά το 10ο λεπτό είχαμε μεγαλύτερη αγωνιστικότητα. Φύγαμε από τον κόσμο και κατεβήκαμε στο παρκέ».

Δημήτρης Κατσίβελης (παίκτης Ολυμπιακού): «Δεν έχω κανένα σχόλιο για το παιχνίδι. Την Τετάρτη είναι ο επόμενος τελικός και θα συγκεντρωθούμε σ’ αυτό το παιχνίδι». Αρνήθηκε να δεχτεί ερωτήσεις και απάντησε μόνο σε μία που αφορούσε τον τραυματισμό του κατά τη διάρκεια του αγώνα: «Δεν είναι κάτι σοβαρό,» απάντησε, κάτι που φάνηκε πάντως από το γεγονός πως επέστρεψε στο παρκέ και αγωνίστηκε στη συνέχεια.

Γιόνας Ματσιούλις (παίκτης Παναθηναϊκού): «Ήταν εκπληκτικό παιχνίδι. Πραγματικά ήταν τελικός. Όλοι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους. Τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμη. Έχουμε ένα παιχνίδι στο ΣΕΦ και θα δούμε. Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό που πάλεψε».
Keywords
Τυχαία Θέματα