Η Τυνησία, προσφέρει πολιτικό άσυλο στον Μπ. Άααντ

21:55 7/3/2012 - Πηγή: E-Typos
Ο πρόεδρος της Τυνησίας Μονσέφ Μαρζούκι επανέλαβε--με δηλώσεις του σήμερα στο BBC--ότι, η τυνησιακή κυβέρνησή μπορεί να δώσει πολιτικό άσυλο στον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ-'Ασαντ, ώστε η αιματοχυσία στη Συρία να τερματιστεί.

Τυνησία υπέχει μια ηθική ευθύνη έναντι της Συρίας αλλά και των Σύρων πολιτών", δεδομένου ότι είναι η πρώτη χώρα, όπου η "Αραβική άνοιξη" εκδηλώθηκε.

"Και
οι Σύροι είναι μουσουλμάνοι, αδελφοί μας, δεν αποδεχόμεθα καθημερινά 100 αδελφοί μας να σκοτώνονται από το σημερινό συριακό καθεστώς", επισήμανε ο πρόεδρος της Τυνησίας.

"Αν το ζητούμενο είναι ο τερματισμός της αιματοχυσίας, τότε προσφέρεται η λύση της Υεμένης: ο πρόεδρος εγκαταλείπει την προεδρική εξουσία, βρίσκοντας ένα σίγουρο καταφύγιο, έναν τόπο για να τον φιλοξενήσει", εξήγησε. "Σε αντίθετη περίπτωση, ο πρόεδρος αυτός σκοτώνει και πάλι σκοτώνει. Γιαυτό λέμε, εάν το τίμημα για την ειρήνευση στη Συρία είναι να δοθεί σε αυτόν τον 'τύπο' ένα πολιτικό άσυλο, τότε γιατί όχι;"

"Προτείναμε κάτι παρόμοιο στη Ρωσία, δεν θέλησε. Μας απάντησαν: γιατί εσείς οι Τυνήσιοι δεν δέχεστε στην Τυνησία τον 'Ασαντ;", συνέχισε ο Τυνήσιος πρόεδρος.

"Αν αυτό είναι το τίμημα της ειρήνευσης στη Συρία, δέχομαι", δήλωσε ο πρόεδρος Μαρζούκι στη συνέντευξη στο BBC η οποία δόθηκε στα αγγλικά.

Ο ίδιος έχει δηλώσει ήδη στο τέλος Φεβρουαρίου--στην τυνησιακή εφημερίδα La Presse-- πως η κυβέρνηση στη χώρα του μπορεί να δώσει πολιτικό άσυλο στον 'Ασαντ.

Ο νεοεκλεγμένος πρόεδρος της Ρωσίας, Πούτιν, τόνισε σήμερα στη σχετική δημοσιογραφική ερώτηση ότι "ούτε καν συζητά θέμα ασύλου" για τον 'Ασαντ, την ώρα που από τη σοβιετική εποχή η Μόσχα είναι ένας παραδοσιακός σύμμαχος της Δαμασκού.
Keywords
Τυχαία Θέματα