Ικανοποίηση Μέρκελ για το "ναι" στο ιρλανδικό δημοψήφισμα

21:21 1/6/2012 - Πηγή: E-Typos
Η καγκελάριος της Γερμανίας, Ανγκελα Μέρκελ, χαιρέτισε το "ναι" στο ιρλανδικό δημοψήφισμα για το Δημοσιονομικό Σύμφωνο χαρακτηρίζοντας την επικράτησή του "μια καλή είδηση για την Ιρλανδία, αλλά και την Ευρώπη", σύμφωνα με τη δήλωση που έκανε στο Βερολίνο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ.
Παράλληλα η κα Μέρκελ έκρινε ότι με την
επικράτηση του "ναι" "ενισχύθηκε η κοινή πολιτική στην ευρωζώνη υπέρ της δημιουργίας μιας διαρκούς ένωσης, με χαρακτηριστικό της την σταθερότητα. Και το Δημοσιονομικό Σύμφωνο αποτελεί βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση", ανέφερε επίσης ο κ. Ζάιμπερτ.
Η Γερμανίδα καγκελάριος έχει πάντως καλέσει όλα τα μέλη της ευρωζώνης να υιοθετήσουν το γερμανικής έμπνευσης Δημοσιονομικό Σύμφωνο.
"Ο ιρλανδικός λαός υποστήριξε τη μεταρρυθμιστική πολιτική. Λαμβανομένων υπόψη των θυσιών και των περικοπών στις δημόσιες δαπάνες, που πρέπει να υλοποιήσει ο ιρλανδικός λαός, η ψήφος του είναι σεβαστή, όσο και επαινετέα", επισήμανε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου Μέρκελ.
Για "θετικό σήμα" των Ιρλανδών εκλογέων προς τα μέλη της ευρωζώνης, που ακόμα δεν έχουν επικυρώσει το Δημοσιονομικό Σύμφωνο έκανε λόγο απ την πλευρά του ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας, Γκίντο Βεστερβέλε.
Τέτοια "θετική" ετυμηγορία, "αποτελεί συνάμα την ενθάρρυνση, γι ακόμα εντονότερη αναζήτηση τόσο της ανάπτυξης, όσο και της απασχόλησης", στην ΕΕ, υπογράμμισε ο ίδιος.
Keywords
Τυχαία Θέματα