Ιταλία: Πέθανε στα 51 του ο ηθοποιός, Τζέιμς Γκαντολφίνι

03:04 20/6/2013 - Πηγή: E-Typos
Πέθανε σε ηλικία 51 ετών ο ηθοποιός Τζέιμς Γκαντολφίνι, ο οποίος έγινε γνωστός κυρίως από τον ρόλο του αρχιμαφιόζου στην επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά "Οι Σοπράνος", που του χάρισε και βραβείο Έμμυ.
Ο Γκαντολφίνι βρισκόταν σε διακοπές στην Ρώμη.

Ο Γκαντολφίνι, ο οποίος υποδύθηκε τον Τόνι Σοπράνο στην επιτυχημένη σειρά, ήταν προγραμματισμένο να εμφανιστεί το Σάββατο στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Ταορμίνα, στη Σικελία.

Η εκπρόσωπος της εταιρείας παραγωγής HBO Μάρα Μικιαλιάν δήλωσε στο Ρόιτερς
ότι ο θάνατος του ηθοποιού οφείλεται κατά πάσα πιθανότητα σε ανακοπή.
Μετά την ολοκλήρωση της έκτης σαιζόν της σειράς, τον Ιούνιο του 2007, ο Γκαντολφίνι εμφανίστηκε σε μία σειρά κινηματογραφικών ταινιών, περιλαμβανομένης της ταινίας για την αναζήτηση του Οσάμα μπιν Λάντεν "Zero Dark Thirty" καθώς και στην κωμωδία "The Incredible Burt Wonderstone".
Αυτή την εποχή, συμμετείχε στα γυρίσματα της σειράς της HBO "Criminal Justice", ενώ τον επόμενο χρόνο θα βγουν στις κινηματογραφικές αίθουσες δύο ταινίες στις οποίες εμφανίστηκε.

Ο Γκαντολφίνι ήταν σχεδόν άγνωστος όταν εμφανίστηκε στους "Σοπράνος" κι έκτοτε έγινε διάσημος υποδυόμενος τον επικεφαλής μίας οικογένειας μαφιόζων του Νιού Τζέρσι.
Το μόνο κοινό που είχε με τον χαρακτήρα που υποδυόταν ήταν η ιταλο-αμερικανική καταγωγή με ρίζες από το Νιού Τζέρσι καθώς στην προσωπική του ζωή ο ηθοποιός ήταν χαμηλών τόνων.

Ο Γκαντολφίνι εργάστηκε ως οδηγός φορτηγού, πορτιέρης και διευθυντής σε νυχτερινό κέντρο στη Νέα Υόρκη προτού παρακολουθήσει μαθήματα υποκριτικής μαζί με έναν φίλο του και "κολλήσει" το μικρόβιο του ηθοποιού.
"Δεν είχα ξαναβρεθεί μαζί με ηθοποιούς. Και είπα στον εαυτό μου...αυτοί οι άνθρωποι είναι θεότρελοι, ενδιαφέρον φαίνεται", είχε δηλώσει στο περιοδικό Time.
Ο Γκαντολφίνι ξεκίνησε την καριέρα του στο θέατρο, στη Νέα Υόρκη, κάνοντας το ντεμπούτο του στο Μπρόντγουεϊ το 1992, στην διασκευή του "Λεωφορείο ο Πόθος".
Γεννημένος στο Γουέστγουντ του Νιού Τζέρσι, μεγάλωσε σε μία εργατική ιταλο-αμερικανική οικογένεια. Ο πατέρας του ήταν οικοδόμος και επιστάτης σε γυμνάσιο και η μητέρα του εργαζόταν σε μία σχολική καφετέρια.

Σε συνέντευξή του στην τηλεοπτική εκπομπή "Inside the Actors' Studio", είχε δηλώσει ότι οι γονείς του μιλούσαν ιταλικά στο σπίτι τους όταν δεν ήθελαν να τους καταλαβαίνουν τα παιδιά τους.

"Κι έτσι δεν μας τα έμαθαν, ούτε εμένα ούτε την αδελφή μου".
Ο Γκαντολφίνι είχε έναν γιό, τον Μάικλ, από την πρώτη σύζυγό του, την Μάρσι Ουντάρσκι, με την οποία χώρισαν το 2002. Το 2008 παντρεύτηκε το μοντέλο Ντέμπορα Λιν, με την οποία απέκτησαν μία κόρη, την Λιλιάνα, το 2012.
Keywords
Τυχαία Θέματα