Ήττα της Ξάνθης από τη Σταντάρ Λιέγης

23:30 1/8/2013 - Πηγή: E-Typos
Σε αγώνα για τον γ΄ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ η Ξάνθη ηττήθηκε με 2-1 από την Στανταρ Λιέγης στα Πηγάδια και πλέον χρειάζεται ένα θαύμα στην ρεβάνς (8/8) για να προκριθεί στην επόμενη φάση του θεσμού. Για την Βελγική ομάδα σκόραραν οι Μουζανγκί Μπιά (18΄)και Μπουλο (74΄) ενώ για την Ξάνθη είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Ντιέ (36΄). Με 10 παίκτες τελείωσε τον αγώνα η ελληνική ομάδα λόγω αποβολής του Μπέρτου στο 69΄ με δεύτερη κίτρινη.

Η Ξάνθη
έδωσε χώρο στην αντίπαλο της στην αρχή του αγώνα αφήνοντας σε αυτόν την πρωτοβουλία των κινήσεων και το πλήρωσε αφού στο 18΄ ο Μουζανγκί Μπία με ωραίο σουτ έκανε το 0-1. Μετά την επίτευξη του γκολ όμως η Βελγική ομάδα χαλάρωσε, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε η Ξάνθη που άρχισε να πιέζει και στο 36΄ ο Σερζ Ντιέ με φοβερή απευθείας εκτέλεση φάουλ ισοφάρισε για την ομάδα του.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο αγώνας ήταν πιο ανοικτός με τις δύο ομάδες να χάνουν εκατέρωθεν ευκαιρίες για να σκοράρουν αλλά η Σταντάρ έχασε την μεγαλύτερη όταν στο 53΄ ο Κυριακίδης απέκρουσε το πέναλτι που εκτέλεσε ο Μουζανγκί Μπιά. Η αποβολή του Μπέρτου όμως με δεύτερη κίτρινή κάρτα στο 69΄ άλλαξε τις ισορροπίες. Η Στάνταρ εκμεταλλεύτηκε την αριθμητική της υπεροχή και στο 74΄ πήρε και πάλι το προβάδισμα στο σκορ με την κεφαλιά του Μπουλό μετά από κόρνερ.

Διαιτητής: Σάσα Κεβέρ (Ελβετία)

Κίτρινες: Βάλλας, Βασιλακάκης – Ντε Καμάρκγο, Σισέ

Κόκκινη: Μπέρτος (2η κίτρινη)

Οι συνθέσεις:

Ξάνθη (Καραγεωργίου): Κυριακιδης, Γούτας, Βάλλας, Κομεσίδης, Παΐτο, Ντιε, Μπαξεβανιδης (56΄ Μαρίν), Μπέρτος, Μαρσελίνιο, Βασιλακάκης, Μάνταλος (56΄ Ντε Γκούζμαν).

Σταντάρ Λιέγης (Λουζόν): Κουασίμα, Οπαρέ, Αρσλανάγκιτς , Σιμά, Ιαντολί, Μαρκέ, Σισέ (46΄ Μπουγιένς), Μουζανγκί Μπιά, Ντε Καμάργκο, Μπουλό, Εζεκίελ (62΄Μπατσουαγί).
Keywords
Τυχαία Θέματα