Κ. Μητσοτάκης: Εξυγίανση στο δημόσιο χωρίς απολύσεις δε γίνεται

00:09 26/2/2013 - Πηγή: E-Typos
Σεβασμό στη δημοκρατική νομιμότητα από όλους, ζήτησε ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, κατά την παρουσίαση του βιβλίου «Μπροστά από την εποχή της. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας 1990 - 1993».

Όπως ανέφερε ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας «πρέπει όλοι μας να σεβαστούμε τη δημοκρατική νομιμότητα. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να μην εφαρμόζει το νόμο της Δημοκρατίας. Δεν είναι μόνο οι παράνομες απεργίες, οι βίαιες διαδηλώσεις,
οι καταλήψεις και το κύμα των παράνομων μεταναστών που μετατρέπουν το κέντρο της Αθήνας σε γκέτο. Θανάσιμο πλήγμα για την οικονομία είναι η επίθεση μασκοφόρων στη Χαλκιδική αλλά και το σύνθημα "δεν πληρώνω"».

Σχετικά με τη Χρυσή Αυγή, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης επεσήμανε ότι «το πρωτόγνωρο φαινόμενο της Χρυσής Αυγής, σε μία χώρα που ποτέ ο φασισμός δεν έβγαλε ρίζες, είναι ένα φαινόμενο που δεν επιτρέπεται να υποτιμήσουμε. Είναι βέβαιο ότι - κατά μεγάλο μέρος - οφείλεται στην ασυδοσία της Αριστεράς, που επικρατούσε επί πολλά χρόνια. Αυτή έδωσε το κακό παράδειγμα της ασέβειας στο νόμο της Δημοκρατίας. Το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ, οι πάντες, πρέπει να καταλάβουν. Η δημοκρατική νομιμότητα είναι μονόδρομος».

Ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε ότι «είναι κρίσιμο να προχωρήσουν ταυτόχρονα ο δραστικός περιορισμός του κράτους και η μείωση της γραφειοκρατίας» για να συμπληρώσει πως «δεν είναι σοβαρό να λέμε ότι θα κάνουμε εξυγίανση του δημοσίου χωρίς να κάνουμε απολύσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Δεν γίνεται μικρότερο κράτος χωρίς λιγότερους υπαλλήλους».

Επιπλέον, σημείωσε πως «ευθύνη της κυβέρνησης δεν είναι μόνο να υλοποιήσει το πρόγραμμα που συμφώνησε με την τρόικα. Πρέπει να αντιμετωπίζει και την καθημερινότητα. Να μην αφήνει τα προβλήματα να σωρεύονται αλλά αποφασιστικά να δίνει μάχη για να λύνονται. Ο ιδιωτικός τομέας παλεύει απεγνωσμένα. Τον πνίγει, ίσως περισσότερο από ποτέ, η γραφειοκρατία».

Σε ό,τι αφορά το θεσμικό επίπεδο, ο πρώην πρωθυπουργός επεσήμανε πως είναι απόλυτα αναγκαίο να προχωρήσουμε σε αναθεώρηση του Συντάγματος, με πρώτη αλλαγή το να δικάζονται και οι πολιτικοί όπως οι απλοί πολίτες.
Έξαλλου, ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε κατηγορηματικά ότι η σημερινή κυβέρνηση, με την πλειοψηφία που διαθέτει, μπορεί και πρέπει να ολοκληρώσει την τετραετία και ότι είναι προσωπική η ευθύνη των βουλευτών που την απαρτίζουν να στηρίζουν τις επιλογές της.

Στην αρχή του προλόγου του βιβλίου, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει ότι «το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας έχει τις ρίζες του πριν 30 χρόνια, όταν ανέλαβε για πρώτη φορά το ΠΑΣΟΚ την εξουσία στις αρχές της δεκαετίας του '80». Ήταν, όπως ανέφερε απόψε, «η μοιραία επιλογή της βελτίωσης του επιπέδου της ζωής του λαού, μέσω της αύξησης του δημοσίου χρέους», πολιτική που, όπως είπε, συνεχίστηκε επί δεκαετίες και μας έφερε στη σημερινή κρίση. Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι «η πορεία της χώρας θα ήταν διαφορετική» αν δεν είχε ανατραπεί η κυβέρνησή του, καθώς, όπως υποστήριξε «δεν είχα δώσει καμία υπόσχεση στον ελληνικό λαό. Είχα πει την αλήθεια μερικές φορές μέχρις ωμότητος, και είχα προετοιμάσει κατά το δυνατόν τον κόσμο για τον ανηφορικό δρόμο».

Το βιβλίο υπογράφεται από συντακτική επιτροπή, επικεφαλής της οποίας είναι ο πρώην υπουργός Ιωάννης Παλαιοκρασσάς.
Μεταξύ άλλων, στην παρουσίαση του βιβλίου, παραβρέθηκαν ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος, ο πρόεδρος της Βουλής, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, πολλά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας (Π. Παυλόπουλος, Δ. Σιούφας, Κ. Χατζηδάκης κ.α.), ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Γλέζος, ο βουλευτής του ΚΚΕ, Σπύρος Χαλβατζής κ.α.
Keywords
Τυχαία Θέματα
Μητσοτάκης, Εξυγίανση,mitsotakis, exygiansi