Κ. Παπανικολάου: Ήθελα τον Βασιλόπουλο μαζί μας στο Λονδίνο

20:44 1/5/2013 - Πηγή: E-Typos
Ο Κώστας Παπανικολάου αναδείχθηκε σήμερα κορυφαίος «ανερχόμενος αστέρας» από την Ευρωλίγκα, ένα βραβείο που αφορά παίκτες κάτω των 22 ετών. Ο ίδιος δεν αισθάνεται... αστέρας, αλλά μόνο πως έχει ακόμη πολλά να μάθει και να προσφέρει στο μπάσκετ. Αργότερα σήμερα, στη "media day" των «ερυθρόλευκων» στο ΣΕΦ, ο φόργουορντ του Ολυμπιακού συγκίνησε με τη δήλωσή του πως, αν μπορούσε να έχει μαζί του στο φάιναλ φορ
της Ευρωλίγκας στο Λονδίνο κάποιον από τους περυσινούς συμπαίκτες του, αυτός θα ήταν ο... Παναγιώτης Βασιλόπουλος! «Μιλάμε για ένα παιδί που γνώρισε μεγάλη ατυχία κι εμένα προσωπικά σαν Κώστα μου φέρθηκε πάρα πολύ ωραία. Το λιγότερο που θα μπορούσα να κάνω γι' αυτό είναι να ευχόμουν να μπορούσε να γίνει αυτό: να ήταν μαζί μας, στην ομάδα, στο Λονδίνο» άνοιξε την καρδιά του στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΜΠΕ) ο Κώστας Παπανικολάου, παραδεχόμενος πως του λείπει ο πρώην σμολ φόργουορντ της ομάδας του Πειραιά.

Αρχικά, για την ανάδειξή του σε κορυφαίο ανερχόμενο... αστέρα, ο Παπανικολάου δήλωσε: «Δεν αισθάνομαι... αστέρας, παρά μόνο πως έχω ακόμη πολλά να μάθω, να βελτιώσω, αλλά και να προσφέρω. Όλα είναι αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς. Χωρίς τους συμπαίκτες μου δεν θα έπαιρνα αυτό το βραβείο, όπως δεν θα ζούσα και τις περυσινές στιγμές».

Τί σημαίνει για εκείνον η πρόκριση στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας για δεύτερη διαδοχική χρονιά; «Είναι πολύ ωραίο συναίσθημα να είσαι στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας. Εξάλλου, αυτός ήταν ο στόχος μας από την αρχή της χρονιάς. Καταφέραμε να τον πετύχουμε και από εκεί και πέρα το να βρίσκεσαι για δεύτερη διαδοχική χρονιά στους κορυφαίους τέσσερις σημαίνει πολλά γι' αυτή την ομάδα, γιατί γνώρισε και αμφισβήτηση για τα περυσινά και απέδειξε πως έχει το μέταλλο του νικητή και πως ό,τι πέτυχε την περυσινή χρονιά δεν ήταν μόνο θέμα τύχης, αλλά και θέμα ταλέντου και θέμα δουλειάς και θέμα θέλησης».

Ξεχωρίζει κάποια από τις δύο, την περυσινή με προπονητή τον Ίβκοβιτς και μια ολοκαίνουρια ομάδα ή τη φετινή με τον Μπαρτζώκα ως κάτοχοι του τίτλου; «Δεν νομίζω πως μπορείς να ξεχωρίσεις κάποια από τις δύο. H τιμή είναι μεγάλη, όταν προκρίνεσαι στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας, οπότε είτε το καταφέρνεις μία, είτε το καταφέρνεις δέκα, η χαρά είναι κάθε φορά τεράστια. Για μένα πραγματικά δεν αλλάζει κάτι. Είμαι πολύ χαρούμενος και ενθουσιασμένος που θα πάω πάλι στο φάιναλ φορ και, όσο περνούν οι μέρες, τόσο μεγαλώνει και η προσμονή να βρεθώ εκεί και ν' αγωνιστώ σε ένα ακόμη φάιναλ φορ».

Είναι τύχη ή ατυχία να βρει αντίπαλο στον ημιτελικό την περυσινή φιναλίστ ΤΣΣΚΑ Μόσχας ο Ολυμπιακός; «Είναι τύχη ή ατυχία για την ΤΣΣΚΑ να βρει τον Ολυμπιακό απέναντί της;» απάντησε πολύ έξυπνα με ερώτηση ο Κώστας Παπανικολάου και συμπλήρωσε: «Δεν νομίζω πως μπορούμε να δώσουμε μία σαφή απάντηση πάνω σε αυτό το κομμάτι. Ό,τι έχουμε να πούμε εμείς, ισχύει και για τους αντιπάλους. Να κάνουμε τη δουλειά μας, να μπούμε στο παρκέ να παλέψουμε, να... σκυλιάσουμε μέσα στο παρκέ, να πολεμήσουμε και να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε. Μακάρι να πάνε όλα καλά και να έρθουν όλα όπως θέλουμε».

Η ΤΣΣΚΑ υπερισχύει στη φροντ λάιν, ο Ολυμπιακός υπερισχύει σε... καρδιά; «Ο Ολυμπιακός έχει αποδείξει πως έχει μεγάλη καρδιά. Το θέμα είναι να το αποδεικνύεις μέσα στο γήπεδο, όμως. Ό,τι και να πούμε στα λόγια, δεν αρκεί. Θέλει να πας να παλέψεις για το καλύτερο και να δείξεις αυτή την καρδιά και αυτό το τσαγανό μέσα στο γήπεδο για άλλη μία φορά».

Τί θα συμβούλευε τους συμπαίκτες του που δεν έχουν εμπειρία από φάιναλ φορ Ευρωλίγκας; «Δεν είμαι και ο καλύτερος στις συμβουλές σίγουρα, αλλά το καλύτερο που έχεις να κάνεις και αυτό που τουλάχιστον εμένα σαν Κώστα με βοήθησε πέρυσι στην Κωνσταντινούπολη είναι να μη σκεφτείς ότι πας να παίξεις δύο πάρα πολύ σημαντικά παιχνίδια. Σκέψου ότι πας σε μία γιορτή, πας να παίξεις δύο παιχνίδια... απόλαυση, σαν να είσαι σε ένα All Star Game και να απολαμβάνεις το παιχνίδι. Βρίσκεσαι εκεί επειδή το αξίζεις, το κατάφερες και το μόνο που μπορείς ν' αποκομίσεις από όλη αυτή τη διαδικασία είναι κέρδη και μόνο».

Υπάρχει κάποιος παίκτης που ήταν πέρυσι συμπαίκτης του στο φάιναλ φορ στην Κωνσταντινούπολη και τώρα δεν είναι και, αν μπορούσε, θα έκανε τα πάντα για να τον έχει δίπλα του στο Λονδίνο και έτοιμο να παίξει; «Σίγουρα η απουσία του Βαγγέλη (Μάντζαρης) είναι πάρα πολύ σημαντική για εμάς. Πραγματικά τον είχαμε ανάγκη όλη τη σεζόν και ήταν πολύ δύσκολο για την ομάδα να πρέπει ξαφνικά να σταθεί στα πόδια της χωρίς εκείνον. Είναι παίκτης "κλειδί" για την ομάδα. Αν, όμως, μπορούσα να έχω εδώ έναν παίκτη από την περυσινή σεζόν, αυτός θα ήταν ο Βασιλόπουλος. Μιλάμε για ένα παιδί που γνώρισε μεγάλη ατυχία κι εμένα προσωπικά σαν Κώστα μου φέρθηκε πάρα πολύ ωραία. Το λιγότερο που θα μπορούσα να κάνω γι' αυτό είναι να ευχόμουν να μπορούσε να γίνει αυτό: να ήταν μαζί μας, στην ομάδα, στο Λονδίνο».

Μήπως σκέφτεται να ταξιδέψει στο Λονδίνο ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος για να παρακολουθήσει τους πρώην συμπαίκτες του στον ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ; «Ο Παναγιώτης βρίσκεται τώρα στο τελευταίο στάδιο της αποθεραπείας του, οπότε προσπαθεί να είναι σε όσο καλύτερη κατάσταση γίνεται για να επανέλθει τη νέα χρονιά, οπότε δεν νομίζω ότι το πρώτο του μέλημα αυτή τη στιγμή είναι να έρθει στο Λονδίνο. Εγώ του εύχομαι να είναι δυνατός, να είναι γερός και η οικογένειά του, το παιδάκι του, να σταθεί στα πόδια του και να γίνει ο Παναγιώτης που όλοι ξέρουμε και όλοι αγαπάμε... που έχει αγαπήσει όλη η Ελλάδα με τις εμφανίσεις του τα προηγούμενα χρόνια!»

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
Keywords
Τυχαία Θέματα