Κλοπ (Ντόρτμουντ): Να δώσουμε τα πάντα. Έχουμε μοναδική ευκαιρία

21:57 24/5/2013 - Πηγή: E-Typos
Παρότι η Ντόρτμουντ είναι το "αουτσάιντερ" του αυριανού τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ, το άγχος είναι δεδομένο. Αλλωστε, είναι αδύνατον να εξαλειφθεί πριν από έναν τόσο σημαντικό αγώνα. Ο προπονητής της, Γιούργκεν Κλοπ, προσπαθεί να το περιορίσει όσο μπορεί, υπενθυμίζοντας ότι η συμμετοχή στον αυριανό τελικό του Λονδίνου αποτελεί -από μόνη της- δικαίωση των προσπαθειών. «Υπάρχουν άνθρωποι που ανέβηκαν στο Εβερεστ και δέκα μέτρα πριν την κορυφή
γύρισαν πίσω, αλλά τουλάχιστον προσπάθησαν. Κι εμείς προσπαθήσαμε.

Αυτή η ομάδα μεγάλωσε τα τελευταία πέντε χρόνια και εμείς πιστεύουμε ότι μόνο σ΄αυτόν τον σύλλογο μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο. Ισως γι΄αυτό η κατάσταση είναι κάπως πιο συναισθηματική για εμάς. Δύο πολύ ισχυρές ομάδες τίθενται αντιμέτωπες και όλος ο κόσμος θα παρακολουθήσει αυτό το παιχνίδι. Δεν ξέρω αν το γερμανικό ποδόσφαιρο έχι βελτιώσει τη θέση του απέναντι στις άλλες χώρες. Δεν νομίζω πάντως ότι κυριαρχεί ολοκληρωτικά. Θα προσπαθήσουμε ξανά και ξανά στο μέλλον να παίξουμε σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά δεν ξέρω αν θα τα καταφέρουμε. Πρέπει να παίξουμε πολύ καλά, αλλιώς δεν θα έχουμε ελπίδες. Πρέπει να δώσουμε τα πάντα. Εχουμε μία και μοναδική ευκαιρία».

Ο Ματς Χούμελς που προέρχεται από τα τμήματα υποδομής της Μπάγερν και αποκτήθηκε από τη Ντόρτμουντ πριν κλείσει τα 20, αναφερόμενος στο πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπισε, είπε: «Ευτυχώς ο φόβος ήταν μεγαλύτερος από το πρόβλημα. Το πόδι μου δεν είναι σε τέλεια κατάσταση όπως ήταν πριν, αλλά είναι εντάξει για αύριο».

Ο αρχηγός της ομάδας, Σεμπάστιαν Κελ, δήλωσε: «Το ματς θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Οι δύο ομάδες γνωρίζονται πολύ καλά. Δεν θα υπάρξουν εκπλήξείς από πλευράς τακτικής. Η ομάδα που θα νικήσει θα είναι αυτή που θα βγει πιο δυνατά στο γήπεδο και θα αντιμετωπίσει το ματς ως μεγάλη ευκαιρία, χωρίς να επηρεαστεί από την πίεση».
Keywords
Τυχαία Θέματα