Κολύμβηση αν. θαλάσσης: Στην 6η θέση ο Γιαννιώτης στο 25άρι

14:55 28/7/2013 - Πηγή: E-Typos
Ατυχος ο Σπύρος Γιαννιώτης, έχασε τσάμπα το μετάλλιο στον μαραθώνιο της κολύμβησης, αφού ένα δικό του λάθος στην τελευταία στροφή, που προήλθε κυρίως απο την κούραση, του στέρησε κάποια μέτρα και φυσικά το μετάλλιο, γιατί όχι και το χρυσό ακόμη, το οποίο κατέκτησε ο για πολλά χρόνια αντίπαλος του, Γερμανός Τόμας Λουρτς. Ειναι κομμάτι δύσκολο να κολυμπάς επι πέντε ώρες περίπου μέσα στην θάλασσα και να έχεις το καθαρό μυαλό, την στιγμή που το χρειάζεσαι.

«Είναι η πρώτη μου κούρσα σε τόσο μεγάλη απόσταση,
στα 25 χιλιόμετρα, και ήταν ένα λάθος που μου στοίχισε ακόμη και την πρωτιά, αφού στο τελευταίο πέρασμα από την λευκή σημαδούρα θόλωσα -από την κούραση σαφώς- για κάποια δευτερόλεπτα κι έφυγα απο την αριστερή πλευρα, αντί απο την δεξιά, με αποτέλεσμα να μου σφυρίζουν οι κριτές και να γυρίσω πίσω... Εχασα απο την φούρια που είχα κι ενώ προπορευόμουν τσάμπα 40μ, αφού για να γυρίσω και να περάσω την κανονική μου έφυγαν καμιά 15αριά μέτρα οι αντίπαλοι κι έβαλα ό,τι δυνάμεις είχα για να τους φτάσω. Αυτό ήταν που με... άδειασε στο τέλος από ενέργεια και δεν είχα τις δυνάμεις εκείνες στο τελικό σπριντ για να ακολουθήσω τον Λουρτς και τους άλλους... Δεν πειράζει, πρωτάρης είμαι σε τόσο μεγάλη απόσταση (!!!). Θα μάθω απο τα λάθη μου, γιατί σίγουρα θα το ξαναεπιχειρήσω...» είπε μετά τον μαραθώνιο αυτό αγώνα μέσα στην θάλασσα ο Σπύρος Γιαννιώτης, ο κορυφαίος μακράν Ελληνας αθλητής (δεν ειναι τυχαίο που ψηφίζεται ως ο καλύτερος των τελευταίων χρόνων απο τους συναδέλφους στον ΠΣΑΤ).

Μάλιστα ήταν στα 23,5 χιλιόμετρα μπροστά, ενώ στον τελευταίο γύρο πριν τον τερματισμό προπορευόταν με 4ωρ.19.53, ακολουθούμενος από τους Μπράιαν Ρίκεμαν (Βέλγιο), Εβγκένι Ντράτσεφ (Ρωσία), οι οποίοι τερμάτισαν σε αυτές τις θέσεις, τις οποίες διατήρησαν, αλλά στο σπριντ τους ξεπέρασε ο πιο έμπειρος απ΄όλους κι ένα χρόνο μεγαλύτερος του Γιαννιώτη, ο 34χρόνος Γερμανός Τόμας Λουρτς, με χρόνο 4ωρ.47.27, ενώ ήταν 5ος στην τελευταία στροφή. Ο Σπύρος έμεινε 6ος με 4ωρ.47.31.3, ενώ οι Ρίκεμαν και Ντράτσεφ έκαναν 4ωρ.47.27.4 και 4ωρ.47.28.1, και με 4ωρ.47.28.2 ακουλουθησε ο Αμερικάνος Μέγερ και με 4ωρ.47.30.1 ο Βραζιλιάνος Ντο Κάρμο.

Πολύ καλός και ο επίσης πρωτάρης στην κούρσα αυτή Αντώνης Φωκαΐδης, ο οποίος στα 23 του έδειξε ότι έχει όλο το μέλλον μπροστά του, καθώς τερμάτισε στην 17η θέση με 4ωρ.50.55.1, αφήνοντας πίσω του αθλητές οπως ο Ρώσος Ντιάτσιν, ο Ιταλός Κλέρι, που ήταν νικητής το 2009, αλλά και ο Γάλλος Ρειμόντ που οδηγούσε για αρκετή ώρα την κούρσα. Ο Αντώνης Φωκαΐδης, που είχε κι αυτός προβλήματα με τις μέδουσες και τις τσούχτρες, δήλωσε γι΄αυτήν την μοναδική του εμπειρία ότι: «Είμαι αρκετά ικανοποιημένος, καθώς ήταν πολύ δυνατή και ταχύτατη η κούρσα και σπουδαίοι όλοι οι αντίπαλοι. Αισθάνομαι τυχερός που πήρα μέρος στο αγώνισμα αυτό, που τερμάτισα με τόσο καλό χρόνο, παίρνω εμπειρίες από την πρώτη φορά και νομίζω ότι τα κατάφερα καλά».

Η κούρσα ήταν τόσο εντυπωσιακά ταχύτατη, παρά τα 25 χιλιόμετρα και την πολλή ζέστη, καθώς οι 24 πρώτοι έκαναν κάτω απο 5 ώρες!!!! Στην Σανγκάη οι 3 πρώτοι είχαν κάνει, 5ωρ.10.39.8 ο πρώτος Βούλγαρος Πέταρ Στόιτσεφ, 5ωρ.11.15 ο δεύτερος Βλαντιμίρ Ντιάτσιν (Ρωσία) και 5ωρ.11.18 ο Ούγγρος Τσάμπα Γκέρσακ.
Επιστρέφει τροπαιούχος αύριο στην Αθήνα, ο Σπύρος Γιαννιώτης, με τον παγκόσμιο τίτλο των 10 χιλιομέτρων, που επανέλαβε, αφού είχε θριαμβεύσει και στη Σανγκάη το 2011, ενώ πήρε και ασημένιο στα 5 χιλιόμετρα ομαδικό. Μαζί του θα είναι ο επίσης ασημένιος στο ομαδικό, Αντώνης Φωκαΐδης, αλλά και ο Νίκος Γέμελος, ο προπονητής τους, που δήλωσε περήφανος για τα παιδιά του, τονίζοντας τα εξής: «Ηταν πολύ ωραία κούρσα, αρκετά δυνατή, με εντυπωσιακά γρήγορο ρυθμό, τα παιδιά πήγαν πολύ καλά, μόνο που από μια αβλεψία που είχε ο Σπύρος, έχασε το μετάλλιο, ίσως και τη νίκη. Δεν πειράζει όμως, είναι ένας πολύ μεγάλος αθλητής, είναι ο κορυφαίος και το έδειξε. Μάλιστα όταν βάζει έναν στόχο τον πετυχαίνει κι αυτό έκανε κι εδώ, εις διπλούν, ενώ θα μπορούσε να το κάνει εις τριπλούν, αλλά η κούραση φέρνει και τα λάθη. Τον ευχαριστώ που σήκωσε και πάλι ψηλά την σημαία της Ελλάδας κι επιστρέφουμε θριαμβευτές στην Αθήνα. Πολύ καλός και ο Αντώνης σήμερα, αν είχε την εμπειρία θα τα είχε καταφέρει καλύτερα. Ειναι γεγονός ότι το μέλλον του ανήκει».

Στις γυναίκες επικράτησε η Ιταλίδα Μαρτίνα Γκριμάλντι, για πρώτη φορά, με 5ωρ.07.19.7, που είναι επίσης ρεκόρ, όπως και του Λουρτς, και η οποία ήταν παγκόσμια το 2010 στο 10άρι και 2η το 2011, 3η το 2009. Δεύτερη ήταν η 37χρονη Γερμανίδα Αλεξάνδρα Μάουρερ, που είχε γενέθλια χθες κι έκανε ριπιτ από 2003 στην Βαρκελωνη, όπου ήταν 2η στο 10άρι και 3η στο 25αρι, ενώ είχε κερδίσει στο εν λόγω αγώνισμα τόσο το 2006, όσο και το 2009.
Keywords
Τυχαία Θέματα