Κομοτηνή: Αίσιο τέλος, στην ομηρία, ο 52άχρονος παραδόθηκε, οι δύο όμηροι ελευθερώθηκαν

01:15 2/3/2012 - Πηγή: E-Typos
Ανανέωση 01.04

Aίσιο τέλος είχε το περιστατικό ομηρίας σε εργοστάσιο πλαστικών στην Κομοτηνή. Υστερα από διαπραγματεύσεις της ομάδας διαπραγματευτών της ΕΛΑΣ ο 52χρονος παραδόθηκε και οι δύο όμηροι απελευθερώθηκαν σώοι.



Ανανέωση 22.41

Σε εξέλιξη είναι οι διαπραγματεύσεις ομάδας ειδικών της ΕΛ.ΑΣ. με τον 52χρονο που παραμένει "ταμπουρωμένος" στις εγκαταστάσεις της εταιρίας HELESI στη Βιομηχανική
Περιοχή της Κομοτηνής, κρατώντας ομήρους δύο υπάλληλους της επιχείρησης.

Όπως έγινε γνωστό, κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων ο δράστης έθεσε δύο αιτήματα, προκειμένου να πειστεί να παραδοθεί. Το πρώτο αίτημα αφορά στην καταβολή δεδουλευμένων ύψους 31 χιλιάδων ευρώ, που όπως ισχυρίζεται του οφείλει η επιχείρηση. Το δεύτερο αίτημα αφορά στην επαναπρόσληψή του στην εταιρία, στην οποία εργαζόταν από τον Ιούλιο του 2000 έως τα τέλη του περασμένου Αυγούστου, οπότε και απολύθηκε.

Στο μεταξύ, πριν από λίγο ο 52χρονος ζήτησε και έλαβε από την ομάδα των διαπραγματευτών φάρμακα, ψυχογενούς χαρακτήρα, στο πλαίσιο αγωγής που λαμβάνει.

Η περιοχή παραμένει αποκλεισμένη από ισχυρή αστυνομική δύναμη, ενώ επί τόπου βρίσκονται ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και πυροσβεστικά οχήματα για κάθε ενδεχόμενο.
Ανανέωση 21.11

Δύο άνδρες, ηλικίας 64 και 51 ετών, υπάλληλοι στην εταιρία HELESI, κρατάει ομήρους ο 52άχρονος "πρωταγωνιστής" του πρωτοφανούς επεισοδίου που βρίσκεται σε εξέλιξη από τη 1 το μεσημέρι στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης, στη Βιομηχανική Περιοχή της Κομοτηνής.
Ο 52χρονος βρίσκεται με τα δύο θύματά του στο γραφείο διοίκησης της επιχείρησης, ενώ διαπραγματευτές της ΕΛ.ΑΣ. προσπαθούν να τον πείσουν να παραδοθεί. Νωρίτερα, ο ένοπλος πυροβόλησε τον διευθύνοντα σύμβουλο της βιομηχανίας κατασκευής κάδων απορριμμάτων κι έναν Βούλγαρο εργαζόμενο στην επιχείρηση, που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Κομοτηνής και νοσηλεύονται εκεί εκτός κινδύνου. Με επιπόλαιο τραύμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο κι ένας αστυνομικός ο οποίος τραυματίστηκε από σκάγι που εξοστρακίστηκε.

Στο μεταξύ, ανακοίνωση για το περιστατικό "ανέβασε" στην ιστοσελίδα της η εταιρία HELESI (Hellenic Environmental System Industry). Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι ο 52χρονος εργαζόταν στην επιχείρηση επί 11 χρόνια και απολύθηκε τον περασμένο Αύγουστο, καθώς "επί μακρόν επεδείκνυε ασταθή ανάρμοστη και παραβατική συμπεριφορά στο χώρο εργασίας".

Η θέση της εταιρείας έχει ως εξής:

"Σήμερα περί ώραν 13:00 ο Μανίκας Δημήτριος, ετών 52, εισέβαλλε ένοπλος με κυνηγετική καραμπίνα, στο εργοστάσιο της εταιρείας Helesi ΑΕ στην ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής. Εισήλθε στο γραφείο του Διευθύνοντα Συμβούλου, Αθανασίου Ανδριανόπουλου, ετών 51 και πυροβόλησε τραυματίζοντας τον υπάλληλο Εμίλ Ίλεν Μαρίνοφ, ετών 30, στα πόδια και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, στο λαιμό στο χέρι και στα πλευρά".

"Αιμόφυρτος ο δεύτερος προσπάθησε να διαφύγει, ο δράστης τον καταδίωξε, αλλά η παρέμβαση άλλων εργαζομένων επέτρεψε την
Keywords
Τυχαία Θέματα