Κορυφαίοι στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ, Γκιγκς και Φέργκιουσον

20:15 15/5/2012 - Πηγή: E-Typos
Δύο μεγάλες διακρίσεις για δύο κορυφαία πρόσωπα του βρετανικού ποδοσφαίρου. Κορυφαίος παίκτης και προπονητής στην 20ετή ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ αναδείχθηκαν οι Ράιαν Γκιγκς και Αλεξ Φέργκιουσον αντίστοιχα. Στις δύο δεκαετίες της ύπαρξής της (1992) η διοργανώτρια αρχή τίμησε τους παίκτες και προπονητές.
Ο σερ Αλεξ, στο 70ο έτος της ηλικίας του, έχει οδηγήσει τους "μπέμπηδες" στην κατάκτηση 12 τίτλων στο Νησί, στους οποίους ήταν παρών και ο Ράιαν Γκιγκς
ως παίκτης της ομάδας. Ο Ουαλός έλαβε τις περισσότερες ψήφους από το συμπαίκτη του στη Γιουνάιτεντ, Πολ Σκόουλς, καθώς και των πρώην παικτών της Άρσεναλ, Τιερί Ανρί και Ντένις Μπέργκαμπ. Ο πιο ποδοσφαιριστής με τους περισσότερους τίτλους στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, αφού παρέλαβε το βραβείο τόνισε μεταξύ άλλων ότι "...απολαμβάνω περισσότερο από ποτέ να παίζω μπάλα", έστω κι αν η ομάδα του έχασε...στο νήμα τον τίτλο της από τη "συμπολίτισσα" Σίτι.
"Είναι όντως απογοητευτικό να μην παίρνεις το πρωτάθλημα, αλλά ήταν μία συναρπαστική σεζόν", πρόσθεσε ο Ουαλός ακραίος μέσος στο "Sky Sports News", ο οποίος τελείωσε το πρωτάθλημα με 4 γκολ, συμπεριλαμβανομένου και του νικητήριου στο τελευταίο λεπτό του αγώνα με τη Νόριτς στις 26 Φεβρουαρίου.
Κατέληξε λέγοντας: "Πραγματικά έχω απολαύσει και τις 20 σεζόν στην Πρέμιερ Λιγκ, γι' αυτό, άλλωστε, εξακολουθώ να παίζω, εξακολουθώ να το απολαμβάνω. Θα συνεχίσω να το κάνω όσο με διακατέχει αυτό το συναίσθημα. Στην παρούσα χρονική περίοδο νιώθω πολύ καλά".
Ο σερ Αλεξ υπερίσχυσε του τεχνικού των "κανονιέρηδων" Αρσέν Βενγκέρ, του πρώην προπονητή της Τσέλσι, Ζοζέ Μουρίνιο, καθώς και των μάνατζερ των Τότεναμ και Εβερτον, Χάρι Ρέντναπ και Ντέιβιντ Μόγιες.
"Τον γνωρίζω από από τα 13 μου χρόνια" σχολίασε ο Γκιγκς για τον Σκοτσέζο και συνέχισε: "Με ήξερε, τα ονόματα των γονιών μου και κάποιες άλλες λεπτομέρειες που μου έκαναν μεγάλη εντύπωση. Η προσωπική επαφή που έχει με τους παίκτες είναι αυτή που τον ξεχωρίζει από όλους τους υπόλοιπους. Αποτελεί τη μεγαλύτερη επιρροή στην καριέρα μου".
Το βραβείο στον ποδοσφαιριστή με τα περισσότερα γκολ (260) στην Πρέμιερ Λιγκ απονεμήθηκε στον Άλαν Σίρερ, ενώ ο Ντέιβιντ Τζέιμς τιμήθηκε με το βραβείο του ποδοσφαιριστή που κράτησε 173 φορές απαραβίαστη την εστία του.
Keywords
Τυχαία Θέματα