Κρ. Λαγκάρντ: Στο πλευρό του Ντάγκι, για τα κρατικά ομόλογα

13:45 9/9/2012 - Πηγή: E-Typos
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επιθυμεί να έχει ένα ρόλο στο "σχεδιασμό και την εποπτεία" του προγράμματος επαναγοράς κρατικών ομολόγων στη ζώνη του ευρώ, το οποίο ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, δήλωσε σήμερα η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ.
"Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε", δήλωσε
ο Κριστίν Λαγκάρντ. "Όταν θα εμπλακούμε, θέλουμε να συμμετέχουμε στο σχεδιασμό και την εποπτεία των προγραμμάτων".
"Δεν θέλουμε να εποπτεύουμε χωρίς να λαμβάνουμε ενεργό μέρος στο σχεδιασμό", πρόσθεσε η Λαγκάρντ, η οποία συμμετέχει στη σύνοδο κορυφής του Φόρουμ Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (APEC) στο Βλαδιβοστόκ στη ρωσική Άπω Ανατολή.
Ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι ανακοίνωσε την Πέμπτη την έναρξη ενός προγράμματος απεριόριστης αγοράς ομολόγων που ονομάζεται "Outright monetary transactions" (OMT) και στόχος του είναι η επαναγορά ορισμένων ομολόγων που έχουν εκδοθεί από κράτη τα οποία το έχουν ζητήσει επειγόντως από το ταμείο διάσωσης της ζώνης του ευρώ.
Στην παρέμβασή του, ο κ. Ντράγκι κάλεσε το ΔΝΤ να συμμετέχει σε αυτό το πρόγραμμα το οποίο έχει ως στόχο να αντιμετωπίσει τις σοβαρές δυσκολίες χρηματοδότησης που αντιμετωπίζουν πολλές χώρες της ζώνης του ευρώ.
Keywords
Τυχαία Θέματα