Κύπελλo ( 2ος αγώνας): Ξάνθη-Εθνικός Γαζώρου 1-1 (5-4 στα πέναλτι)

Εστω κι αν χρειάστηκε να φτάσει στη διαδικασία των πέναλτι, η Ξάνθη πήρε την πρόκριση για τους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας, σε βάρος του Εθνικού Γαζώρου. Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 στα Πηγάδια (61΄ Ονουάτσι - 23΄αυτ. Γούτας), όπως ακριβώς και στο πρώτο ματς στις Σέρρες, και η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη επικράτησε τελικά 5-4 στα πέναλτι και πήρε το εισιτήριο για τον επόμενο γύρο,
όπου θα αντιμετωπίσει τη Βέροια.
Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να αιφνιδιάσουν και να ανοίξουν το σκορ στο 23΄, όταν ο Κωνσταντινίδης επιχείρησε το σουτ και ο Γούτας, στην προσπάθειά του να απομακρύνει, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Το γκολ επηρέασε εμφανώς τους παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη και χρειάστηκε η είσοδος του Μαρσελίνιο, με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, για να ανεβάσουν οι «ακρίτες» τη απόδοσή τους. Αφού πρώτα απείλησαν στο 53΄ με άστοχο σουτ του Μπέρτου, έφτασαν τελικά στην ισοφάριση στο 61΄, όταν στο σουτ του Πλατέλλα η μπάλα βρήκε στον Ονουάτσι (που βρισκόταν σε ελεγχόμενη θέση οφσάιντ), άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Βαλσαμάκη. Η Ξάνθη είχε άλλη μία καλή ευκαιρία με τον Μπέρτο στο 67΄ (απέκρουσε ο Βαλσαμάκης), αλλά δεν είχε την... πολυτέλεια να ρισκάρει, αφού ο Εθνικός Γαζώρου ήταν πολύ επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις. Το ματς οδηγήθηκε στην παράταση, όπου η Ξάνθη διτήρησε μία φλύαρη υπεροχή, χωρίς να καταφέρει να απειλήσει με αξιώσεις την αντίπαλη εστία, με εξαίρεση μία προβολή του Ονουάτσι στο 92΄ που δεν βρήκε στόχο. Το έξτρα ημίωρο ολοκληρώθηκε και η πρόκριση κρίθηκε στη διαδικασία των πέναλτι, όπου οι πρώτες οκτώ εκτελέσεις ήταν εύστοχες και ακολούθησαν τέσσερα διαδοχικά χαμένα πέναλτι, πριν ο Βάλλας κάνει το 5-4 και ο Γεωργιάδης στείλει τη μπάλα στο δοκάρι, δίνοντας το εισιτήριο για τους «16» στην Ξάνθη.
Η σειρά των πέναλτι: Μάνταλος 1-0, Κωνσταντινίδης 1-1, Μαρσελίνιο 2-1, Γκόγκας 2-2, Μπαξεβανίδης 3-2, Καπίας 3-3, Βασιλακάκης 4-3, Αλεξάντροβιτς 4-4, Νάκας (απέκρουσε ο Βαλσαμάκης), Ναλμπάντης (δοκάρι), Ντάνι (άουτ), Σαββίδης (απέκρουσε ο Λυμπερόπουλος), Βάλλας 5-4, Γεωργιάδης (δοκάρι).
Διαιτητής: Κύζας (Δράμας)
Κίτρινες: Μαρκόφσκι, Μάνταλος, Γούτας - Γεωργιάδης, Κοσμίδης, Αλεξάντροβιτς
ΞΑΝΘΗ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Λυμπερόπουλος, Γούτας, Μπέρτος, Βάλλας, Βασιλακάκης, Μαρκόφσκι (46΄ Μαρσελίνιο), Ονουάτσι (115΄ Νάκας), Μάνταλος, Μπαξεβανίδης, Ντάνι, Πλατέλλας (77΄ Ράνος).
ΕΘΝΙΚΟΣ ΓΑΖΩΡΟΥ (Παναγιώτης Διλμπέρης): Βαλσαμάκης, Κοσμίδης, Νύρλας, Κατσαβάκης, Καπίας, Σαββίδης, Γεωργιάδης, Αλεξάντροβιτς, Μαχαιρούδης (58΄ Ναλμπάντης), Μπεκιάρης (72΄ Γκόγκας), Κωνσταντινίδης.
Keywords
Τυχαία Θέματα